Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

  Έχετε απογοητευτεί να ξυπνάτε κάθε πρωί με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι και μεγαλύτεροι από ό,τι πραγματικά είστε. Αλλά μην ανησυχείτε, αν θέλετε να μάθετε πώς να μειώσετε τους μαύρους κύκλους, σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε τους διαφορετικούς τύπους μαύρων κύκλων, γιατί εμφανίζονται και, το σημαντικότερο, πώς να απαλλαγείτε από αυτούς για πάντα. Πείτε «αντίο» στα κουρασμένα μάτια και καλωσορίστε μια πιο φωτεινή, πιο νεανική εμφάνιση. Ας ξεκινήσουμε!

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ;

  Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Αυτοί οι μαύροι κύκλοι, οι οποίοι δίνουν την εντύπωση κόπωσης ή ασθένειας, είναι συνήθως ακίνδυνοι, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία ή ανασφάλεια σε ορισμένους ανθρώπους. Τι είναι λοιπόν αυτοί οι μαύροι κύκλοι και γιατί υπάρχουν; Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο, είναι και πιο επιρρεπές στη μελάγχρωση.

  Αυτή η περιοχή έχει πολύ χαμηλά επίπεδα κολλαγόνου και επηρεάζεται πιο εύκολα από την κίνηση των βλεφάρων.

  Καθώς μεγαλώνουμε, αυτή η απώλεια κολλαγόνου γίνεται πιο σοβαρή και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, κάνοντας τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια πιο αισθητούς. Άλλες ευθύνες μπορούν να αποδοθούν σε γενετικούς παράγοντες, στην έλλειψη ύπνου, στο άγχος, στις αλλεργίες και στην αφυδάτωση.

  Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν πρέπει να συγχέονται με τις σακούλες κάτω από αυτά, αν και είναι εξίσου ενοχλητικοί και αντιαισθητικοί. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν προκαλούνται από τη συσσώρευση υγρών, αλλά από την αύξηση της μελάγχρωσης στην περιοχή. Αν και πρόκειται για διαφορετικά προβλήματα, είναι φυσιολογικό το ένα να συνοδεύεται από το άλλο.
   
  Γιατί εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια;
   
  Η πρώτη εξήγηση που σας έρχεται στο μυαλό, όταν βλέπετε ένα άτομο με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του, είναι ότι δεν ξεκουράζεται αρκετά. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλοι βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια περιλαμβάνουν:

  Έλλειψη ύπνου και εξάντληση
   
  Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη ύπνου, αλλά και ο ύπνος εκτός του βιολογικά βέλτιστου προγράμματος ύπνου, δηλαδή το να πέφτουμε για ύπνο πολύ αργά.
   
  Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο οργανισμός ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης και αναγέννησης των διαφόρων στρωμάτων του δέρματος. Εάν δεν κοιμάστε όσο πρέπει, ο μηχανισμός αυτός δεν ενεργοποιείται. Επομένως, είναι απαραίτητο να κοιμάστε αρκετά (8 ώρες) και να το κάνετε πριν από τα μεσάνυχτα.


  Φυσική διαδικασία γήρανσης του δέρματος
   
  Καθώς μεγαλώνουμε, το περίγραμμα των ματιών χάνει τον λιπώδη ιστό, το κολλαγόνο και την ελαστίνη που διαθέτει, και το δέρμα γίνεται λεπτότερο και πιο ευάλωτο. Για τον λόγο αυτόν, ορισμένοι ηλικιωμένοι μπορεί να εμφανίσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, παρά τις καλές συνήθειές τους όσον αφορά τη διατροφή και τον ύπνο.
   
  Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται επιπλέον υποστήριξη των μηχανισμών επιδιόρθωσης του δέρματος για να διατηρηθεί η νεανική και υγιής όψη του. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση δερματολογικών κρεμών, καρβοξυθεραπείας ή ακόμη και αποχρωματιστικών απολεπιστικών.
   
  Άλλοι λόγοι για τη δημιουργία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια:
   
  ●       Αλλεργικές αντιδράσεις σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, φάρμακα ή καλλυντικά.
  ●       Απώλεια λιπώδους ιστού γύρω από τα μάτια.
  ●       Ανεπάρκεια σιδήρου, π.χ. όταν πάσχετε από αναιμία.
  ●       Υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως.
  ●       Κάπνισμα.
  ●       Δερματίτιδα.
  ●       Προβλήματα θυρεοειδούς.
  ●       Κληρονομικοί γενετικοί παράγοντες.

  ΤΥΠΟΙ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

  Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι;

  Η γνώση του συγκεκριμένου τύπου μαύρων κύκλων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή λύση για την καταπολέμησή τους. Με τη σωστή θεραπεία είναι δυνατόν να εξαλείψετε μόνιμα τους μαύρους κύκλους και να αποκτήσετε μια πιο νεανική, φρέσκια εμφάνιση.
   
  Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

  Οι βυθισμένοι κύκλοι, γνωστοί και ως κοίλοι κύκλοι, προκαλούνται από απώλεια λίπους και κολλαγόνου στην περιοχή κάτω από τα μάτια, κι αυτό μπορεί να οφείλεται στη γήρανση ή στην απώλεια βάρους.
   
  Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε γερασμένοι ή πιο κουρασμένοι απ’ ό,τι είστε στην πραγματικότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες θεραπείες για να μειώσετε την εμφάνισή τους.

  Επιπλέον, υπάρχουν μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κύκλων ή στη βελτίωση της εμφάνισής τους. Θεραπείες όπως οι κρέμες και οι οροί με βιταμίνη C μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αφαίρεση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
   
  Για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, είναι σημαντικό να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό περιλαμβάνει αρκετό ύπνο, ενυδάτωση, αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ και επαρκή προστασία από τον ήλιο. Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην τόνωση της περιοχής κάτω από τα μάτια.

  Χρωματισμένοι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

  Οι μελανοί κύκλοι κάτω από τα μάτια οφείλονται σε υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία προκαλείται κυρίως από γενετικούς παράγοντες, ορμονικές αλλαγές, από την υπεριώδη ακτινοβολία και την ηλικία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στον σχηματισμό αυτών των σκούρων κηλίδων.
   
  Επιπλέον, το τρίψιμο ή το ξύσιμο της ευαίσθητης περιοχής μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Η χρήση ειδικών ορών και κρεμών για τους μαύρους κύκλους και για σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να εξαφανιστούν, η συνεπής χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ορατότητάς τους.
   
  Εκτός από τις τοπικές θεραπείες, ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αφαίρεση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η χρήση αντηλιακού για την αποφυγή περαιτέρω μελάγχρωσης, ο επαρκής ύπνος, η κατανάλωση άφθονων υγρών και η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ καλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη συνολική εμφάνιση του δέρματός σας.

  Αγγειακοί σκουρόχρωμοι κύκλοι

  Οι αγγειακοί μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια χαρακτηρίζονται από τη γαλαζωπή ή πορφυρή απόχρωση και εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων, που είναι ορατά μέσα από το λεπτό δέρμα. Ο αγγειακός αποχρωματισμός κάτω από τα μάτια είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, που εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μέθοδοι για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και σε αυτή την περίπτωση.
   
  Τα προϊόντα εμπλουτισμένα με καφεΐνη είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες.
   
  Αυτά τα συστατικά βοηθούν στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τα μάτια, μειώνοντας την ορατότητα των μαύρων κύκλων κάτω από αυτά.
   
  Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια κρύα κομπρέσα, όπως ένα κρύο κουτάλι ή μια δροσερή μάσκα ματιών, για να συστείλει τα αγγεία και να περιορίσει τη φλεγμονή, μειώνοντας έτσι το σκούρο χρώμα αυτής της περιοχής.
   
  Εάν οι αποχρωματισμοί επιμένουν, διατίθενται πιο προηγμένες θεραπείες. Η θεραπεία με λέιζερ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει τη ροή του αίματος, ενώ τα ενέσιμα υλικά πλήρωσης μπορούν να γεμίσουν το δέρμα. Ωστόσο, αυτές οι διαδικασίες πρέπει να εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένο επαγγελματία.
   
  Επιφανειακοί ή παροδικοί μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

  Τέλος, οι επιφανειακοί μαύροι κύκλοι είναι οι πιο συνηθισμένοι και σχηματίζονται από οίδημα ή φλεγμονή των ματιών. Αυτοί οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από την απώλεια κολλαγόνου και λίπους κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα λεπτότερο, ημιδιαφανές στρώμα. Το χρώμα αυτών των μαύρων κύκλων είναι συνήθως γαλαζωπό ή πορφυρό.
   
  Όπως ήδη αναφέραμε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, όπως η γήρανση, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η έλλειψη ύπνου ή η εξάντληση.

  Όταν αναζητάτε μια μόνιμη λύση για την αντιμετώπισή τους, είναι σημαντικό να εξετάσετε αυτές τις υποκείμενες αιτίες και, καθώς υπάρχουν διάφορες θεραπείες για τη μείωση της εμφάνισής τους, να επιλέξετε την καλύτερη.
   
  Μια απλή λύση για την απόκρυψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι η χρήση μακιγιάζ. Ανάλογα με τον χρωματισμό των επιμέρους μαύρων κύκλων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως κονσίλερ με κίτρινο ή ροδακινί χρώμα για να εξουδετερώσουν τους πορφυρούς ή γαλαζωπούς τόνους των κύκλων κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, αυτές οι τεχνικές είναι μόνο προσωρινές και δεν παρέχουν μόνιμη λύση. Για την καλύτερη και πιο μακροπρόθεσμη λύση σε κάθε περίπτωση συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία περιποίησης του δέρματος.

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

  Η εξεύρεση μιας λύσης για τη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο έργο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η αναγνώριση των αιτιών, οι οποίες μπορεί να είναι κληρονομικές ή να σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Μόλις εντοπιστεί η πηγή, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης του προβλήματος στην περιοχή.

  Η συμπλήρωση των αλλαγών στις συνήθειές σας με ειδικά προϊόντα για την αφαίρεση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι' αυτό σάς συνιστούμε, εκτός από το να πίνετε περισσότερο νερό και να αποφεύγετε συνήθειες που είναι τοξικές για την υγεία σας, όπως το κάπνισμα ή η κακή διατροφή, να χρησιμοποιείτε ειδικές κρέμες ματιών και ορούς για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Θα απολαύσετε τη διαφορά!
   
  Αναζητήστε προϊόντα με συστατικά όπως η βιταμίνη C, η καφεΐνη και η ρετινόλη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη φωτεινότητα της επιδερμίδας, μειώνοντας παράλληλα το πρήξιμο. Παρακάτω θα σας προτείνουμε ορισμένα προϊόντα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
   
  Πώς να απαλλαγείτε από τις σακούλες των ματιών;

  Εάν, εκτός από τους μαύρους κύκλους, εμφανίζονται και σακούλες κάτω από τα μάτια, υπάρχουν ιατρικές και επαγγελματικές εναλλακτικές λύσεις για την αποκατάσταση της επιθυμητής ζωτικότητας στο περίγραμμα των ματιών. Μεταξύ των αλλαγών που μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, επισημαίνουμε τις ακόλουθες:
   
  ●       Κοιμηθείτε 7 με 9 ώρες τη νύχτα.
  ●       Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά.
  ●       Τοπικές εφαρμογές: Διάφορα συστατικά για τοπική εφαρμογή, όπως το κοτζικό οξύ, η βιταμίνη C και το αζελαϊκό οξύ, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη θεραπεία των σακουλών των ματιών.
  ●       Συμπληρώματα με ενέσεις: Η γέλη υαλουρονικού οξέος ή το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια μπορεί να εγχυθεί ως πληρωτικό υλικό κάτω από το περίγραμμα των ματιών για την αναγέννηση του λιπώδους ιστού των ματιών, καθώς η εξασθένηση αυτού του ιστού είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία μαύρων κύκλων στη συγκεκριμένη περιοχή.
  ●       Χειρουργικές επεμβάσεις: Στις πιο ακραίες περιπτώσεις ή αν δεν θέλετε να περιμένετε εβδομάδες για να δείτε αποτελέσματα, έχετε τη δυνατότητα να καταφύγετε σε χειρουργικές επεμβάσεις.

  AOX+ EYE GEL Eye Contour Serum

  Για να μειώσετε σημαντικά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, μπορείτε να επιλέξετε τον ορό περιγράμματος ματιών AOX+ EYE GEL. Αυτό το αποτελεσματικός προϊόν συνδυάζει τη βιταμίνη C, τη φλορετίνη και το φερουλικό οξύ με συστατικά που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, όπως το ruscus και η καφεΐνη. Αυτό βοηθά σημαντικά στη μείωση των μαύρων κύκλων, του πρηξίματος και των λεπτών γραμμών. Η συνεχής χρήση αυτού του ορού μπορεί να φωτίσει την περιοχή των ματιών, για μια λαμπερή εμφάνιση.

  Τα οφέλη του AOX+ EYE GEL Eye Contour Serum δεν περιορίζονται απλώς στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Συμβάλλει επίσης στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Αυτό οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, τα οποία λειτουργούν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύοντας το δέρμα από τις εξωτερικές βλάβες.

  Η ενσωμάτωση αυτού του ορού στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι πολύ εύκολη. Απλώς εφαρμόστε μικρή ποσότητα προϊόντος στην περιοχή των ματιών το πρωί, μετά τον καθαρισμό και τη χρήση τόνερ στο πρόσωπό σας. Σύντομα θα δείτε αισθητή βελτίωση στην όψη της περιοχής γύρω από τα μάτια και θα δείχνετε πιο λαμπερή και νέα.

  A.G.E. ADVANCED EYE

  Η κρέμα ματιών A.G.E Advanced Eye προσφέρει μια ισχυρή λύση για όσους δεν αντέχουν τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Συνδυάζοντας ένα μοναδικό μείγμα συστατικών, αυτή η κρέμα βοηθά στην καταπολέμηση της απώλειας υγρασίας στην περιοχή. Βελτιώνει επίσης τις βαθιές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και θρέφει το ευαίσθητο δέρμα.

  Η A.G.E Advanced Eye διαθέτει έναν συνδυασμό συστατικών που την καθιστούν το ιδανικό προϊόν για την καταπολέμηση των αντιαισθητικών μαύρων κύκλων και των σακουλών: 
  ●       Φλαβονοειδή και πεπτίδια, που όχι μόνο μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, αλλά και βελτιώνουν τον τόνο και τη σφριγηλότητα του δέρματος.
  ●       Εκχύλισμα μύρτιλλου, με υψηλή αντιοξειδωτική δύναμη που βελτιώνει επίσης την ποιότητα του κολλαγόνου.
  ●       Proxylane, ένα δραστικό συστατικό που αυξάνει το δερματικό υαλουρονικό οξύ, μειώνοντας τις ρυτίδες και βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

  Η μοναδική του σύνθεση επαναφέρει τη λάμψη, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, με αποτέλεσμα μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.

  EYE BALM για το περίγραμμα των ματιών και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

  Μια ισχυρή λύση για την αφαίρεση ιδίως των σακουλών των ματιών και, συνεπώς, για τη βελτίωση του περιγράμματος των ματιών είναι η κρέμα EYE BALM, που περιέχει στη σύνθεσή της κόκκινο κοράλλι. Αυτή η κρέμα είναι εμπλουτισμένη με ένα αποτελεσματικό μείγμα μοναδικών συστατικών, που στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της απώλειας υγρασίας, της χαλάρωσης του δέρματος και της βλαβερής δράσης των ελεύθερων ριζών, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και των σακουλών κάτω από τα μάτια.

  Είναι ιδανική για άτομα με ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, καθώς καταπραΰνει το δέρμα και αποκαθιστά τα απαραίτητα λιπίδια για την αναγέννηση του δερματικού φραγμού του δέρματος. Μειώνει επίσης το πρήξιμο και βελτιώνει τα σημάδια γήρανσης που εκδηλώνονται στην περιοχή των ματιών, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση.

  5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

  Αν αναζητάτε μια γρήγορη λύση για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, δείτε μερικά τρικ που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  1.Εφαρμόστε κρύα επιθέματα: Μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρύα κομπρέσα –βρασμένα και στη συνέχεια κατεψυγμένα φακελάκια τσαγιού ή ένα κρύο κουτάλι– στην προβληματική περιοχή. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε σύσφιξη των αιμοφόρων αγγεία και μείωση του πρηξίματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φέτες αγγουριού ή πατάτας, οι οποίες περιέχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα γύρω από τα μάτια.
   
  2. Μακιγιάζ: Το επόμενο βήμα είναι η χρήση κονσίλερ. Επιλέξτε ένα προϊόν που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας και έχει κίτρινο ή ροδακινί τόνο, ο οποίος μπορεί να εξουδετερώσει τους μπλε ή μοβ τόνους των μαύρων κύκλων. Εφαρμόστε το προϊόν σε τριγωνικό σχήμα κάτω από τα μάτια, σβήνοντας προς τα έξω με ένα υγρό σφουγγάρι ή ένα πινέλο.

  3. Αποστραγγιστικό μασάζ: Μπορείτε να επιλέξετε τη λύση ενός επαγγελματικού μασάζ, σχεδιασμένου να ξεμπλοκάρει τους αγωγούς του λεμφικού συστήματος και να εξαλείψει το πρήξιμο που προκαλείται από τη συσσώρευση τοξινών. Μπορείτε όμως να κάνετε και μόνες σας μασάζ στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε χτυπώντας απαλά το δείκτη κάτω από τα μάτια σας, από τους κροτάφους προς τον δακρυϊκό πόρο. Στη συνέχεια, τοποθετώντας τον δείκτη ή το θεραπευτικό σας δάχτυλο κάτω από το μάτι, από τους κροτάφους προς τον δακρυϊκό πόρο, κάντε μια απαλή κίνηση. Είναι σημαντικό να το κάνετε μόνο προς αυτή την κατεύθυνση.

  4. Πίνετε άφθονο νερό και ελέγξτε την πρόσληψη αλατιού: Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να συμβάλει στην κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό, που συσσωρεύονται στους πιο μαλακούς ιστούς. Η διατήρηση της ενυδάτωσης με την κατανάλωση 2-3 λίτρων νερού την ημέρα και η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές σακούλες κάτω από τα μάτια.

  5. Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες σας: Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο ή ωτορινολαρυγγολόγο για θεραπεία.
   
  Ακολουθήστε τις συμβουλές που σας παρέχει η SkinCeuticals, συνδυάστε τες με ποιοτικά προϊόντα, κατάλληλα για τις ανάγκες του δέρματος γύρω από τα μάτια, και παρακολουθήστε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο να αρχίζουν να εξασθενούν με τη χρήση.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer