Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • Ελευθερες ριζες: Τι ειναι;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

Ελευθερες ριζες: Τι ειναι;

  Είναι ο πιο πολυσυζητημένος, και ύπουλος, εχθρός της υγείας και της νεανικότητας του δέρματος: οι ελεύθερες ρίζες υπάρχουν γύρω μας παντού και έχουν ιδιαίτερη... αδυναμία στο αστικό περιβάλλον και τον σύγχρονο τρόπο ζωής που αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία και την «παρασιτική» επιβίωσή τους.

  ΑΡΘΡΟ 4

  Τι ειναι, ομως, οι ελευθερες ριζες;

  Πρόκειται για μόρια που παράγονται από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση, την υπέρυθρη ακτινοβολία, το αλκοόλ, το κάπνισμα, και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουν ένα ή περισσότερα μη ζευγαρωμένα ηλεκτρόνια, γεγονός που τα κάνει ασταθή και πολύ αντιδραστικά. Προσπαθώντας να επιβιώσουν, αρπάζουν ηλεκτρόνια από διπλανά τους υγιή μόρια τα οποία με τη σειρά τους γίνονται ασταθή, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση, έναν τύπο βλάβης που ονομάζεται οξείδωση. Μέσα στο δέρμα, οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα, δημιουργούν φλεγμονές, μεταλλάξεις του DNA, βλάβη των πρωτεϊνών, αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων και άλλα καταστροφικά αποτελέσματα.  

  Όμως το σώμα μας έχει τη δική του γραμμή άμυνας που δεν είναι άλλη από τα, επίσης πολυσυζητημένα, αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν ως αποστολή να αναχαιτίσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προλάβουν την περαιτέρω οξείδωση άλλων μορίων.

  Πως λειτουργουν τα αντιοξειδωτικα;

  Πέντε είδη αντιοξειδωτικών ενεργοποιούνται για να προστατεύσουν από τις κυτταρικές βλάβες, κάθε ένα από τα οποία λειτουργεί με διαφορετικό μηχανισμό για να τις σταματήσει ή να τις εξουδετερώσει. Καθώς, όμως, το δέρμα βομβαρδίζεται συνεχώς από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, αυτή η φυσική δεξαμενή αντιοξειδωτικών δεν επαρκεί για να προσφέρει την απαραίτητη προστασία από τις φθορές. Και χωρίς επαρκή αντιοξειδωτική προστασία, το δέρμα μπορεί να υποκύψει σε κυτταρικές βλάβες που με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε:

  • - ορατά σημάδια πρόωρης γήρανσης,
  • - δηλαδή λεπτές γραμμές,
  • - ρυτίδες, χαλάρωση,
  • - δυσχρωμίες ακόμα και
  • - καρκίνο του δέρματος

  Για όλους τους παραπάνω λόγους, η χρήση ενός τοπικού αντιοξειδωτικού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη νεανικότητα του δέρματος1. Δύο, όμως, είναι τα αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι εισέρχονται στο δέρμα: οι βιταμίνες C και E, καθώς και κάποια λίγα αντιοξειδωτικά φυτικής προέλευσης. Και για να είναι αποτελεσματική η βιταμίνη C στο ρόλο του τοπικού αντιοξειδωτικού, θα πρέπει να διεισδύσει στην επιδερμίδα, πράγμα που εξαρτάται από τρεις παράγοντες: τη μορφή της βιταμίνης C που χρησιμοποιείται, τη συγκέντρωση και το pH του διαλύματος.

  Αντιοξειδωτικα SkinCeuticals

  Αυτούς τους τόσο σημαντικούς παράγοντες ανακάλυψε ο καθηγητής Sheldon Pinnel, ιδρυτής της SkinCeuticals (σήμερα είναι γνωστοί ως δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Duke Antioxidant) και πάνω σε αυτούς βασίζονται οι συνθέσεις των τοπικών αντιοξειδωτικών προσώπου της μάρκας που επιτρέπουν την καλύτερη διείσδυση και απορρόφηση της βιταμίνης C από το δέρμα1. Εκτός από πρόληψη των μελλοντικών βλαβών, οι αντιοξειδωτικοί οροί προσώπου της SkinCeuticals βελτιώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και δυσχρωμιών, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.
  Συγκεκριμένα, στην γκάμα της SkinCeuticals, υπάρχουν 3 αντιοξειδωτικοί οροί με βιταμίνη C:

  CE FERULIC

  Το C E Ferulic Serum είναι ένας τριπλός αντιοξειδωτικός ορός προσώπου υψηλής δράσης με 15% καθαρή βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ), 1% καθαρή βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη) και 0.5% φερουλικό οξύ, που προσφέρει προηγμένη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης2, μειώνει ορατά τις ρυτίδες, συσφίγγει και αποκαθιστά τα λιπίδια στην επιδερμίδα ενώ ενισχύει και τη λάμψη του δέρματος.

  PHLORETIN CF

  Το Phloretin CF είναι ένας συνδυαστικός αντιοξειδωτικός ορός προσώπου με 10% βιταμίνη C, 2% φλορετίνη και 0.5% φερουλικό οξύ, που προσφέρει υψηλή προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, διορθώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αποτρέπει τις κυτταρικές μεταλλάξεις προστατεύοντας το DNA των κυττάρων του δέρματος, μειώνει τη θαμπάδα και τις δυσχρωμίες, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

  SILYMARIN CF

  Νέα άφιξη στην ομάδα των τοπικών αντιοξειδωτικών προσώπου με βιταμίνη C της SkinCeuticals αποτελεί ο ορός  Silymarin CF ,ο οποίος είναι ειδικά μελετημένος για το λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα, στο οποίο η οξείδωση των ελαίων που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις των ατελειών. Περιέχει έναν ακριβή συνδυασμό αντιοξειδωτικών ( 0.5% Σιλυμαρίνη, 15% καθαρή βιταμίνη C, 0.5% φερουλικό οξύ, 0.5% σαλικυλικό οξύ) που συμβάλλουν στη μείωση της λιπαρότητας, τη μείωση της οξείδωσης του σμήγματος μέχρι και 76%, τη βελτίωση της υφής και της φωτεινότητας του δέρματος και τέλος τη βελτίωση των λεπτών γραμμών.

  Πηγες:

  • 1: Tοπικό L-ασκορβικό οξύ – διαδερμικές μελέτες απορρόφησης. Pinnell et al. Dermatol surg 2001; 27:137-42 Φωτογήρανση και Οξειδωτικό Στρες και Προστασία που Παρέχεται από Τοπικά Αντιοξειδωτικά Pinnell, S.R, J Am Acad Dermatol. 48(1): 1-19, 2003.
  • 2: Ένα Τοπικό Αντιοξειδωτικό Διάλυμα που Περιέχει Βιταμίνες C και E σταθεροποιημένο από Φερουλικό Οξύ Παρέχει Προστασία στο Ανθρώπινο Δέρμα Ενάντια σε Ζημιές που Προκαλούνται από την Υπεριώδη Ακτινοβολία. Pinnell, S. et al. J Am Acad Dermatol. 59(3):418-25, 2008.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer