Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χρόνος που περνάει φροντίζει να μην μείνει απαρατήρητος αφήνοντας στην επιδερμίδα τα σημάδια του, ανάμεσά τους οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Ήδη περίπου από την ηλικία των 20, ξεκινάει αργά αλλά σταθερά η μείωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, των βασικών «δομικών υλικών» του δέρματος, στα οποία οφείλει την πυκνότητα, τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητά του. Επιπλέον, μειώνεται σταδιακά και η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, το οποίο ως υδρόφιλο μόριο έχει την ιδιότητα να συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό, συμβάλλει στην ρύθμιση της ενυδάτωσης του δέρματος και την διατήρηση της ελαστικότητάς του. Ως εκ τούτου, οι λεπτές γραμμές αφυδάτωσης, οι ρυτίδες και η χαλάρωση, είναι προκαθορισμένο ότι κάποια στιγμή θα «γράψουν» στο πρόσωπο, σε βάθος χρόνου.

  Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών πολύ νωρίτερα από την ηλικία που «προβλέπεται». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη δημιουργία τους εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, ενδογενείς και εξωγενείς, οι οποίοι μάλιστα συμβαίνουν ταυτόχρονα – αποτέλεσμα: οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται non-stop στα δερματικά κύτταρα προκαλώντας βλάβες που αθροιστικά οδηγούν στην εμφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

  Στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους παράγοντες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση, συναντάμε μεταξύ άλλων:

  -        Την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία: αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος (φωτογήρανση) καθώς, όταν η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύει στο δέρμα, διασπά τις πολύτιμες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.
  -        Την ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία (φωτορύπανση): πυροδοτεί το οξειδωτικό στρες, καταστρέφει τις κυτταρικές δομές και εξουδετερώνει τα φυσικά αντιοξειδωτικά του δέρματος, προκαλεί φλεγμονές, απώλεια κολλαγόνου, αφυδάτωση, καφέ κηλίδες
  -        Τον καπνό του τσιγάρου: η νικοτίνη στερεί από το δέρμα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη επιταχύνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης
  -        Την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης: συνδέεται με το φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης που κάνει δύσκαμπτες, ξηρές και εύθραυστες τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης με αποτέλεσμα αυτές να σπάνε και να υποχωρεί ο υποστηρικτικός ιστός του δέρματος, οδηγώντας στην εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης
  -        Το στρες: ενεργοποιεί την παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία είναι γνωστό ότι επιτίθεται στο κολλαγόνο του δέρματος και το αποδομεί.

  Και βέβαια, οι επαναλαμβανόμενες μυϊκές κινήσεις που συνοδεύουν τις εκφράσεις του προσώπου, χαρίζουν στα πολύ εκφραστικά πρόσωπα τις γνωστές ρυτίδες έκφρασης στο μεσόφρυο, το μέτωπο, το «πόδι της χήνας», τις γωνίες του στόματος. Οι ρυτίδες έκφρασης ξεκινούν ως δυναμικές, δηλαδή ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο τη στιγμή της έκφρασης αλλά αμέσως μετά σβήνουν και το δέρμα επανέρχεται και εξελίσσονται σε στατικές, δηλαδή ρυτίδες οι οποίες είναι ορατές ακόμα και όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας (αποτέλεσμα της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης, που οφείλεται είτε στη χρονολογική είτε στην πρόωρη γήρανση).

  Ρυτίδες και γραμμές προσώπου: Η SkinCeuticals απαντά

  Η πρόληψη είναι το ιδανικότερο skincare για κάθε επιδερμίδα- αυτό είναι ένα αξίωμα που εξασφαλίζει την νεανικότητα και την υγεία της. Όμως ακόμα και αν έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες στο πρόσωπό σας, υπάρχει τρόπος να τις αντιμετωπίσετε: βάλτε στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας μια σύνθεση στοχευμένης δράσης η οποία θα διορθώσει τις φθορές, θα προλάβει τη δημιουργία νέων και θα φρενάρει την εξέλιξη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων- και, φυσικά, μην βγαίνετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακή προστασία, καθημερινά!

  Οι προτάσεις της SkinCeuticals:

  H.A. Intensifier Serum
  Πολύ-λειτουργικός διορθωτικός ορός προσώπου H.A. Intensifier Serum που αντιμετωπίζει την μείωση της φυσικής παραγωγής υαλουρονικού οξέος και τις επιπτώσεις της στο δέρμα, ενισχύοντας καθημερινά τα επίπεδά του. Η πρωτοποριακή του σύνθεση περιέχει υψηλή συγκέντρωση καθαρού υαλουρονικού οξέος, proxylane και βοτανικά εκχυλίσματα από γλυκόριζα και μωβ ρύζι, που αυξάνουν τη φυσική ικανότητα παραγωγής υαλουρονικού οξέος κατά 30%, μειώνουν τις γραμμές στο πόδι της χήνας και τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, χαρίζουν άμεση και μακροπρόθεσμη ενυδάτωση, επαναφέρουν τον όγκο και τη σφριγηλότητα του προσώπου.

  A.G.E. Interrupter Κρέμα Σύσφιξης Προσώπου
  Η Κρέμα Σύσφιξης Προσώπου Α.G.E. InterrupterAdvanced είναι ειδικά μελετημένη να αντισταθμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της γλυκοζυλίωσης στις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης (διαβάστε περισσότερα πιο πάνω). Πρόκειται για μια μοναδική θεραπεία με 4% εκχύλισμα blueberry το οποίο μειώνει τη διαδικασία σχηματισμού τελικών προϊόντων γλυκοζυλίωσης (A.G.E.) προλαμβάνοντας την καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης , 30% Proxylane που διεγείρει τη σύνθεση γλυκοζαμινογλυκανών αποκαθιστώντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στην επιδερμίδα και 0.2% φυτοσφιγγοσίνη, η οποία προστατεύει το φυσικό φραγμό του δέρματος, και προσφέρει μια πολύτιμη αίσθηση ανακούφισης στο ξηρό, ώριμο δέρμα.

  Retinol 0.3 Κρέμα Νύχτας με Ρετινόλη
  Η ρετινόλη, η star της αντιγήρανσης, πρωταγωνιστεί σε αυτή την κρέμα νύχτας Retinol 0.3, η οποία διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου. Σε αντίθεση με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν την κλασική τεχνολογία εγκλεισμού σε κάψουλα, το καινοτόμο σύστημα της Retinol 0.3 συγκρατεί και σταθεροποιεί την καθαρή ρετινόλη (σε ποσοστό 0.3%), προστατεύοντας έτσι τη δραστικότητά της. Επιπλέον, διαθέτει μια τεχνολογία μοναδικής απόδοσης βασισμένη στη λιπιδική δομή του δέρματος, για εξασφαλισμένη διείσδυση των συστατικών. Με συστηματική χρήση, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις κηλίδες της ηλικίας και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος ενώ ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς που συνήθως σχετίζονται με τη χρήση ρετινόλης.

  Metacell Renewal B3
  Αυτή η ολοκληρωμένη ενυδατική κρέμα προσώπου Metacell Renewal B3, στοχεύει στη διόρθωση όλων των πρώιμων σημαδιών φωτογήρανσης. Η σύνθεσή της βασίζεται σε ένα ένυδρο γαλάκτωμα (εν αναμονή διπλώματος ευρεσιτεχνίας), ώστε να αποδίδει υψηλή συγκέντρωση 5% νιασιναμίδης σε συνδυασμό με συμπύκνωμα τριπεπτιδίου και 15% γλυκερίνη. Αυτό το «κοκτέιλ» ενεργών συστατικών διορθώνει τα πρώιμα σημάδια φωτογήρανσης, ενυδατώνει το δέρμα αυξάνοντας την κυτταρική ανανέωση και ενισχύοντας τον ενυδατικό φραγμό του, μειώνει τις δυσχρωμίες και τη διάχυτη ερυθρότητα, συσφίγγει το δέρμα και ενισχύει τη λάμψη του.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer