Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΗΛΙΔΕΣ;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΗΛΙΔΕΣ;

  Δίχως την παρουσία του δεν μπορεί να υπάρξει ζωή στον πλανήτη. Την ίδια στιγμή, όμως, ο ζωοδότης ήλιος μπορεί να γίνει ό,τι πιο επικίνδυνο για την ομορφιά και, σε σοβαρές περιπτώσεις, για την υγεία της επιδερμίδας. Πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία- και πιο συγκεκριμένα, στις ακτίνες UVA και UVB- είναι ο βασικός υπεύθυνος για την πρόωρη γήρανση ενώ και η υπέρυθρη ακτινοβολία αλλά και το ορατό φως, που επίσης ανήκουν στο φάσμα του ηλιακού φωτός, επηρεάζουν την ποιότητα της επιδερμίδας, αν και σε μικρότερο βαθμό. Αυτό συμβαίνει γιατί η ακτινοβολία UV πυροδοτεί τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες επιτίθενται στα κύτταρα προκαλώντας φλεγμονές, βλάβη των πρωτεϊνών, μεταλλάξεις του DNA σε κυτταρικό επίπεδο κ.α. Αυτές οι βλάβες είναι σιωπηλές και μπορεί να μην γίνονται άμεσα αισθητές και ορατές (εκτός από το ηλιακό έγκαυμα) αλλά δρουν αθροιστικά στην πάροδο του χρόνου και οδηγούν στην εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης όπως οι καφέ κηλίδες, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, η ανομοιόμορφης υφής, η θαμπάδα.

  Καφέ κηλίδες: Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό

  Οι δυσχρωμίες σχετίζονται άμεσα με την μελανίνη, τη φυσική χρωστική που παράγουν τα μελανινοκύτταρα προκειμένου να προστατέψουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία – αυτός είναι ο μηχανισμός που βρίσκεται πίσω από το μαύρισμα το οποίο, όμως, δεν είναι ούτε ελάχιστα επαρκές για την προστασία του δέρματος από τις σφοδρές επιθέσεις των ακτίνων UV και τις βλάβες που δημιουργούν. Όταν, λοιπόν, τα μελανινοκύτταρα «αναγκαστούν» να παράξουν περισσότερη μελανίνη από το φυσιολογικό, κυρίως εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, τότε αυτή η περίσσεια σπρώχνεται προς την επιφάνεια του δέρματος, δεν μπορεί να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και φτάνει, σταδιακά, να γίνει ορατή με τη μορφή των καφέ κηλίδων και των δυσχρωμιών.

  Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: εκτός από την ηλιακή ακτινοβολία αποδεικνύεται ότι και η ρύπανση συμβάλλει στην εμφάνιση καφέ κηλίδων. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Investigative Dermatology, η χρόνια έκθεση στην ατμοφαιρική ρύπανση - και ειδικά σε υψηλά επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (αέριος ρύπος που παράγεται κυρίως από τα αυτοκίνητα και τις μεταφορές)- ευθύνεται για την αύξηση των καφέ κηλίδων που παρατηρήθηκε στα μάγουλα των γυναικών οι οποίες εκτίθενται συστηματικά στην αστική ρύπανση ενώ γίνονται περισσότερο ορατές σε γυναίκες άνω των 50 ετών. (1)

  Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Σίγουρα όχι το να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι προκειμένου να αποφύγετε την επαφή σας με τον ήλιο – εξάλλου, είναι απαραίτητος τόσο για σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού όσο και για την καλή μας διάθεση! Αυτό που μπορείτε να κάνετε, όμως, είναι να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας απέναντι στις ακτίνες UV και τις ελεύθερες ρίζες, ένα κεφάλαιο του skincare στο οποίο η SkinCeuticals είναι ο αδιαμφισβήτητος leader. Για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, την πρόληψη των βλαβών που προκαλούν – ανάμεσά τους και οι κηλίδες- και τη διόρθωση όσων έχουν ήδη δημιουργήσει, είναι απαραίτητο να εντάξετε στην καθημερινή σας φροντίδα ένα προηγμένο αντιοξειδωτικό serum με βιταμίνη C. Όσο για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία (επίσης απαραίτητη καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι) με ταυτόχρονη μείωση των δυσχρωμιών, η πρόταση της SkinCeuticals είναι μια έξυπνη αντηλιακή σύνθεση με διπλή δράση πρόληψης και διόρθωσης: ο λόγος για το Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF50, ένα αντηλιακό προσώπου που προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, στοχεύει στις υπάρχουσες δυσχρωμίες, κηλίδες και πανάδες ενώ συγχρόνως εμποδίζει τη δημιουργία νέων.

  Στη σύνθεσή του συνδυάζει 1% Τρανεξαμικό οξύ το οποίο μειώνει την δραστηριότητα της τυροσινάσης (του ενζύμου που πυροδοτεί την υπερβολική έκκριση μελανίνης) ενώ ρυθμίζει την μεταφορά της στα κερατινοκύτταρα, 2% Νιασιναμίδη η οποία είναι γνωστή στην ιατρική κοινότητα για την αποτελεσματικότητά της στην υπερμελάγχρωση, καθώς μπλοκάρει την τυροσινάση και συμβάλλει στην αποκατάσταση του ομοιόμορφου τόνου και της φωτεινότητας της επιδερμίδας, οργανικά φίλτρα για υψηλή προστασία τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA και μαρμαρυγία (mica) που χαρίζει άμεση λάμψη στο πρόσωπο.

  Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, με λεπτόρρευστη υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα και δεν αφήνει ούτε την παραμικρή υποψία από λευκά ίχνη, το Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF50 είναι το τελευταίο, έξυπνο βήμα στο καθημερινό σας skincare για στοχευμένη αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη των κηλίδων με ταυτόχρονη υψηλή προστασία από την βλαπτική ηλιακή ακτινοβολία.

  Πηγές
  1.   Anke Huls, Andrea Vierkotter, Wenshan Gao, Ursula Kramer, Yajun Yang, Anan diNG, sABINE stolz, Mary Matsui, Haidong Kan, Sijia Wang, Li Jin, Jean Krutmann, Tamata Schikowski, Traffic-Related Air Pollution Contributes to Development of Facial Lentigines: Further Epidemiological Evidence from Caucasians and Asians, Journal of Investigative Dermatology

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer