Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

  ●      ΒΟΗΘΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:
  ●       Έλλειψη όγκου στους κροτάφους, τα ζυγωματικά, το πηγούνι και τα μάγουλα.
  ●       Λεπτές γραμμές και ρυτίδες (ρινοπαρειακές πτυχώσεις, κλπ.).
  ●       Όψη μαύρων κύκλων και «βαθούλωμα» κάτω από τα μάτια.
  ●       Σμίλευση περιγράμματος σε χείλη, πηγούνι, γνάθο και μύτη.
  ●       Αναπλήρωση όγκου και αναζωογόνηση χεριών.
  ●       Σημάδια από ακμή και άλλες παθήσεις.
   
  ●       ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Ωστόσο, είναι πιθανό να παρουσιαστεί ερυθρότητα, οίδημα ή/και μώλωπες στα σημεία της ένεσης.
   
  ΤΟ ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
  ●       ΤΙ ΚΑΝΕΙ:  Η ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος μιμείται τον ρόλο του υαλουρονικού οξέος, μιας ουσίας που υπάρχει εκ φύσεως στο δέρμα και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ενυδάτωσης και του όγκου του. Το filler υαλουρονικού οξέος εγχέεται στο δέρμα με μια βελόνα, για μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, αναπλήρωση ή ενίσχυση του όγκου και σμίλευση των περιγραμμάτων του προσώπου. Τα αποτελέσματα του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος γίνονται ορατά αμέσως και, ανάλογα με τη σύνθεση, διαρκούν από 6 μήνες έως 2 χρόνια, καθώς το σώμα μεταβολίζει το filler υαλουρονικού οξέος.

  ●       ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Αποφύγετε ουσίες που δρουν ως αραιωτικά αίματος, όπως το αλκοόλ, τα ιχθυέλαια, και τα παυσίπονα, πλην της παρακεταμόλης, για να μειώσετε την πιθανότητα σχηματισμού μωλώπων στα σημεία της ένεσης. Αποφύγετε για 48 ώρες την οποιαδήποτε άσκηση πίεσης ή τριβή στην περιοχή θεραπείας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μετανάστευση του filler υαλουρονικού οξέος και να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
   
  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:
  ●       ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Hyaluronic Acid Intensifier
  ●       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Ορός με πολλαπλά οφέλη, που προσφέρει εντατική ενυδάτωση στις ανώτερες στοιβάδες και ταυτόχρονα ενισχύει τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες στο εσωτερικό του δέρματος. Το Hyaluronic Acid Intensifier μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα της θεραπείας, βελτιώνοντας την όψη και το σφρίγος του δέρματος.

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  ●      Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του filler υαλουρονικού οξέος;
  Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί συχνή επιλογή για ενέσιμα εμφυτεύματα, γιατί υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα και, ως εκ τούτου, ενέχει μικρότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Ωστόσο, ο χρόνος ημιζωής του υαλουρονικού οξέος είναι σαφώς μικρότερος, με ένα σύνηθες filler υαλουρονικού οξέος να αποδομείται κατά το ήμισυ μέσα σε μόλις 48 ώρες. Για να δημιουργήσουν filler υαλουρονικού οξέος μεγαλύτερης διάρκειας, οι φαρμακοβιομηχανίες ανέπτυξαν πιο ανθεκτικά σκευάσματα μέσω διασταυρούμενης σύνδεσης των στελεχών του υαλουρονικού οξέος. Τα νέα αυτά fillers υαλουρονικού οξέος διαρκούν από 6 μήνες μέχρι 2 χρόνια, ανάλογα με τη σύνθεση, την εγχεόμενη ποσότητα, και την περιοχή θεραπείας.
   
  Υπάρχουν δύο πιθανοί τύποι διάσπασης του filler υαλουρονικού οξέος που επηρεάζουν την ανθεκτικότητά του: η μεταβολική και η μηχανική διάσπαση. Η μεταβολική διάσπαση αναφέρεται στο πόσο γρήγορα το σώμα του ασθενούς μεταβολίζει ή «διασπά» το filler υαλουρονικού οξέος. Η μηχανική διάσπαση έχει να κάνει με την κινητικότητα της περιοχής, και διαφέρει ανάλογα με τις μοναδικές κινήσεις (π.χ. εκφράσεις προσώπου) και τις συνήθειες του κάθε ατόμου (π.χ. το έντονο μασάζ θα διασπάσει πιο γρήγορα το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ). Σε κάποιες περιοχές του προσώπου, όπως στις γραμμές χαμόγελου και γύρω από το στόμα, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ διασπάται πιο γρήγορα λόγω των επαναλαμβανόμενων κινήσεων – γι’ αυτό και μπορεί η ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος στα χείλη να χρειάζεται ανανέωση κάθε 4-6 μήνες. Σε άλλες περιοχές, όπως κάτω από τα μάτια, όπου ασκείται ελάχιστη μηχανική πίεση λόγω του λεπτού και μαλακού ιστού του δέρματος, το filler υαλουρονικού οξέος μπορεί να διαρκέσει ακόμα και χρόνια.
   
  ●       Είναι ασφαλή τα fillers υαλουρονικού οξέος;
  Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το 1996 και οι ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος έγιναν γρήγορα πολύ δημοφιλείς αφού κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, το 2003, το Restylane®: το πρώτο filler υαλουρονικού οξέος με έγκριση από τον FDA (Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων & Φαρμάκων των ΗΠΑ). Έκτοτε, οι βελτιώσεις στα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος έχουν μειώσει την πιθανότητα αρνητικών αντιδράσεων και έχουν αυξήσει τις πιθανές εφαρμογές για το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ.
   
  Η κατάρρευση των ταμπού γύρω από τις αισθητικές διαδικασίες όπως οι ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος, αλλά και η αυξημένη προβολή των ενέσεων υαλουρονικού στα χείλη και άλλων fillers υαλουρονικού οξέος συνέβαλαν σε μια πιο «χαλαρή» προσέγγιση σε ό,τι αφορά το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, οι καταναλωτές πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν παρανόμως σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας που χορηγούνται από μη καταρτισμένους παρόχους, με αρνητικά και συχνά επικίνδυνα αποτελέσματα. Οποιαδήποτε ουσία εγχέεται στο σώμα αποτελεί ιατρική πράξη, και, ως τέτοια, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με το πρέπον επίπεδο προσοχής και τη δέουσα επιμέλεια. Αν σκέφτεστε να κάνετε ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος, συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο, έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό που να χρησιμοποιεί κάποιο αξιόπιστο και αναγνωρισμένο filler υαλουρονικού οξέος.

  ●   Σε ποια ηλικία ενδείκνυται να κάνει κάποιος filler υαλουρονικού οξέος;
  Η «σωστή» ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος τις ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Μολονότι η οστική μάζα και το κολλαγόνο αρχίζουν να μειώνονται γύρω στα 26, η ταχύτητα και ο τρόπος εκδήλωσης της ορατής γήρανσης του δέρματος καθορίζονται από τα γονίδια και από τον τρόπο ζωής, γι’ αυτό και διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι ασθενείς που ενδιαφέρονται για τα fillers υαλουρονικού οξέος ξεκινούν τις ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος στην ηλικία των 40-54 ετών. Ωστόσο, με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος, όπως είναι η επανασμίλευση της μύτης ή της γνάθου, τα fillers υαλουρονικού οξέος έχουν γίνει δημοφιλή και μεταξύ των νεότερων ασθενών. Κάποιοι γιατροί συνιστούν τα fillers υαλουρονικού οξέος ως προληπτική, αντιγηραντική μέθοδο, ενώ άλλοι προτιμούν να τα ξεκινούν μετά τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Η συζήτηση με έναν έμπειρο γιατρό με άρτια γνώση της ανατομίας του προσώπου θα σας βοηθήσει να δείτε αν τα fillers υαλουρονικού οξέος είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.
   
  ●       Τα fillers υαλουρονικού οξέος προκαλούν χαλάρωση;
  Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των fillers υαλουρονικού οξέος έναντι άλλων ενέσιμων εμφυτευμάτων είναι ο μη μόνιμος χαρακτήρας τους. Τα μόνιμα και ημιμόνιμα ενέσιμα εμφυτεύματα έχουν περισσότερες πιθανές μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως «ξεχείλωμα» των ιστών και χαλάρωση του δέρματος. Ωστόσο, η σωστή τοποθέτηση μιας συνετής ποσότητας υαλουρονικού δεν ενέχει τέτοιους κινδύνους για το δέρμα. Αντιθέτως, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αναπληρώνει την έλλειψη όγκου διορθώνοντας τη χαλάρωση που οφείλεται στη γήρανση του δέρματος. Καθώς το σώμα μεταβολίζει το υαλουρονικό οξύ, το δέρμα θα επιστρέψει απλώς στην προηγούμενη κατάστασή του, με αποτέλεσμα να φαίνεται ίσως πιο χαλαρό στον ασθενή που έχει συνηθίσει να βλέπει το δέρμα του πιο σφριγηλό και πιο «γεμάτο» λόγω των fillers.

  ●      Αν κάνω μασάζ στην περιοχή της ένεσης, θα διασπαστεί το υαλουρονικό οξύ;
  Αν και σπάνιο, είναι πιθανό το filler υαλουρονικού οξέος να μεταναστεύσει ή να μετακινηθεί. Αυτό συμβαίνει συνήθως τις πρώτες μέρες μετά την ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος, αν, για οποιονδήποτε λόγο, το υαλουρονικό οξύ μετακινηθεί προτού συνδεθεί με τον ιστό στο σημείο της ένεσης. Για να αποφευχθεί τυχόν μετακίνηση του υαλουρονικού οξέος, συνιστάται να μην ασκήσετε πίεση στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε το filler υαλουρονικού οξέος για 3 ημέρες μετά τη θεραπεία. Πολλοί ειδικοί που προσφέρουν θεραπείες μασάζ ή με μικρορεύματα συνιστούν να περιμένετε 2 εβδομάδες μετά από την ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος, για αποφυγή των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος.
  Σε άλλες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να κάνει μασάζ στην περιοχή της ένεσης ή να δώσει σχετικές οδηγίες στον ασθενή. Αυτό έχει ως στόχο την κατανομή του υλικού, και είναι συνήθης πρακτική μετά από ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος στα χείλη. Τα εξογκώματα που εμφανίζονται μετά από τη χορήγηση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος μπορεί να οφείλονται σε οίδημα ή σε μικρό αιμάτωμα στην περιοχή της ένεσης και υποχωρούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σε περίπτωση αλλαγής ή ανομοιομορφίας στην περιοχή θεραπείας, συνιστάται να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Αν προκύψει πρόβλημα με το filler υαλουρονικού οξέος, αυτό μπορεί συνήθως να διορθωθεί εύκολα με τη χρήση ενός ενζύμου, της υαλουρονιδάσης, η οποία διασπά πλήρως το υαλουρονικό οξύ εντός 48 ωρών.


  ●       Πρέπει να κοιμάμαι ανάσκελα μετά τη θεραπεία;
  Είναι καλή ιδέα να κοιμάστε ανάσκελα, με το κεφάλι σε ελαφρώς ψηλότερη θέση, για 48 ώρες μετά από την ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος. Μετά από αυτές τις πρώτες 48 ώρες, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετανάστευσης του υαλουρονικού οξέος. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι γιατροί συνιστούν τον ύπνο ανάσκελα για μερικές εβδομάδες μετά από το filler υαλουρονικού οξέος ανάλογα με την περιοχή θεραπείας, την ποσότητα υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε και την υγεία του δέρματος.
   
  ●       Τι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να έχουν τα fillers υαλουρονικού οξέος;
  Όταν τοποθετείται σωστά, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ ενέχει μικρό κίνδυνο για ανεπιθύμητες ενέργειες. Ακόμα όμως και υπό τις βέλτιστες συνθήκες, κάποιοι ασθενείς ενδέχεται να παρουσιάσουν αλλεργική αντίδραση στο υαλουρονικό οξύ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα ένζυμο που διασπά το υαλουρονικό οξύ.
   
  Αν και σπάνιες, οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν τα εξής:
  ●       ερυθρότητα, οίδημα και μώλωπες
  ●       κνησμό
  ●       εξογκώματα στο δέρμα
  ●       μόλυνση στο σημείο της ένεσης
  ●       πόνο
  ●       μικρό αιμάτωμα
  ●       παρατεταμένη ακαμψία
  ●       απόστημα ή οζίδιο
  ●       τοπική νέκρωση των ιστών
  ●       αιμορραγία από τα μάτια
  ●       διπλωπία ή τύφλωση
  Αν παρουσιάσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας. Ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες παρατηρούνται συχνότερα μετά από ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος στα χείλη, συνήθως όμως δεν είναι σοβαρές.

  ●      Τι είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ;
  Το filler υαλουρονικού οξέος αποτελείται από ένα μόριο σακχάρου που παράγεται φυσικά στο σώμα. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια υδρόφιλη ουσία που έλκει νερό και διαστέλλεται, γεμίζοντας έτσι τις κοιλότητες και τις πτυχώσεις. Είναι διάφανο και έχει σύσταση γέλης, ενώ, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του και την επιθυμητή εφαρμογή, μπορεί να είναι σταθερό ή ελαστικό. Το πρώτο προϊόν υαλουρονικού οξέος που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ήταν το Healon®, το οποίο προερχόταν από λειρί κόκορα και έλαβε έγκριση για χρήση σε οφθαλμολογικές επεμβάσεις το 1979.
  Τα fillers υαλουρονικού οξέος ζωικής προέλευσης ήταν η συνήθης πρακτική για κάποια χρόνια, όμως η επεξεργασία τους είναι δαπανηρή, ενώ ενέχει επίσης κινδύνους ανοσοαπόκρισης σε βοηθητικές πρωτεΐνες που συνδέονται με το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Οι καινοτομίες στην παραγωγή οδήγησαν στην παρασκευή ενέσιμου υαλουρονικού οξέος μέσω βακτηριακής ζύμωσης μεγάλης κλίμακας, με γενετικά τροποποιημένα στελέχη. Τα περισσότερα fillers υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιούνται σήμερα προέρχονται από παρόμοιες μη ζωικές πηγές. Το κόστος της παραγωγής ενέσιμου υαλουρονικού οξέος από βακτήρια είναι χαμηλότερο, ενώ η όλη διαδικασία εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία για την ανάπτυξη προϊόντων με υψηλότερο μοριακό βάρος και πολύπλοκη διασταυρούμενη σύνδεση. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, το filler υαλουρονικού οξέος παρέχει μεγαλύτερη δομική υποστήριξη και διασπάται πιο αργά. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να διατίθενται ποικίλα fillers υαλουρονικού οξέος στην αγορά σήμερα, διευρύνοντας τις δυνατότητες του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος για καλλυντικούς σκοπούς.
   
  ●       Για ποιους δεν ενδείκνυνται τα fillers υαλουρονικού οξέος;
  Ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος δεν χορηγούνται σε ασθενείς με ενεργές βλάβες ακμής ή οποιαδήποτε μόλυνση (συμπεριλαμβανομένου του έρπητα) στην περιοχή θεραπείας. Επίσης, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα (ή που υποβάλλονται σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία), προβλήματα πήξης του αίματος, μη ρυθμισμένο διαβήτη, ή αλλεργία σε οποιοδήποτε συστατικό του filler υαλουρονικού οξέος δεν είναι υποψήφιοι για τέτοιες θεραπείες.
   
  Οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους προτού αποφασίσουν να προχωρήσουν σε ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος. Αν και δεν υπάρχουν μελέτες για τις επιπτώσεις του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος στην εγκυμοσύνη ή το θηλασμό, πολλοί γιατροί, για λόγους προφύλαξης, συνιστούν στις ασθενείς τους να μην προβούν σε τέτοιου είδους θεραπείες. Ωστόσο, υπάρχουν ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή/και του θηλασμού.
   
  ●       Είναι επίπονες οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος;
  Το filler υαλουρονικού οξέος χορηγείται μέσω ένεσης με βελόνα, οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Ωστόσο, τα περισσότερα fillers υαλουρονικού οξέος εμπεριέχουν λιδοκαΐνη, ένα τοπικό αναισθητικό που δρα αμέσως μειώνοντας τη δυσφορία του ασθενούς. Επίσης, για μέγιστη άνεση του ασθενούς, κάποιοι γιατροί εφαρμόζουν αναισθητικό τζελ πριν χορηγήσουν το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ.

  ●     Τι αποτελέσματα να περιμένω αφού κάνω filler υαλουρονικού οξέος;
  Ένα από τα οφέλη της ενέσιμης θεραπείας υαλουρονικού οξέος είναι τα άμεσα αποτελέσματά της, με περαιτέρω βελτιώσεις μέσα στις επόμενες μέρες καθώς το υαλουρονικό οξύ εγκαθίσταται στους ιστούς και αρχίζει να απορροφάται από το σώμα. Τα τελικά αποτελέσματα του filler υαλουρονικού οξέος γίνονται ορατά μετά από 1 περίπου εβδομάδα, και διαρκούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο ή περισσότερο, ανάλογα με το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί και την τοποθέτησή του. Συνήθως, τα σταθερά fillers υαλουρονικού οξέος διαρκούν περισσότερο από ό,τι τα fillers υαλουρονικού οξέος που σχεδιάζονται για να είναι ελαστικά. 
   
  Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο μετά από μια ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι πιθανό να παρουσιαστεί ελαφρύ οίδημα ή/και ήπιοι μώλωπες στην περιοχή της ένεσης. Αν νοιώσετε πόνο ή παρατηρήσετε οίδημα ή μώλωπες, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με μια παγοκύστη.
   
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 1: Phloretin CF
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 2: HA Intensifier
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 3: AOX Lip Repair

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer