Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΑΚΜΗ: ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΑΚΜΗ: ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;

  Ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση, κάπνισμα, μπλε φως από τις digital συσκευές: η επιδερμίδα βρίσκεται εκτεθειμένη συνεχώς σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που πυροδοτούν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών οι οποίες προκαλούν οξειδωτικό στρες στα κύτταρα, οδηγώντας τα στην πρόωρη γήρανση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια τα οποία προκειμένου να επιβιώσουν «κλέβουν» ηλεκτρόνια από τα υγιή μόρια, μετατρέποντάς τα σε ασταθή. Αυτή η non-stop διαδικασία είναι η λεγόμενη οξείδωση, η οποία προκαλεί φλεγμονές, μεταλλάξεις του DNA, βλάβες στα κύτταρα, φθορές που επιταχύνουν τον ρυθμό της γήρανσης της επιδερμίδας, ανεξάρτητα από τον τύπο της.

  Στην περίπτωση, όμως, της λιπαρής ή με τάση για ακμή επιδερμίδας, η οξείδωση έχει μια ακόμα διάσταση: όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πως η οξείδωση του σμήγματος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα και να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον σχηματισμό ατελειών. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το δέρμα με τάση ακμής παρουσιάζει χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο απέναντι στις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών.

  Ποιος είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας απέναντι στο οξειδωτικό στρες; Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας και που μπορούν να εξουδετερώσουν αποτελεσματικά τις χημικές αντιδράσεις που πυροδοτούνται από την έκθεση σε επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Όμως αυτή η φυσική «δεξαμενή» αντιοξειδωτικών εξαντλείται γρήγορα - για αυτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η καθημερινή τοπική εφαρμογή αντιοξειδωτικών, με πρωταγωνίστρια την πανίσχυρη Βιταμίνη C, εφόσον αυτά είναι σχεδιασμένα να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα. Αποστολή ενός αντιοξειδωτικού ορού με καθαρή βιταμίνη C: να προσφέρει προστασία ενάντια στις περιβαλλοντικές βλάβες και να ενισχύσει τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσης, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης.

  Αντιοξειδωτικά: απαραίτητα και για το δέρμα με τάση ακμής

  Όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, η οξείδωση του σμήγματος που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για εξάρσεις ακμής. Ήταν, λοιπόν, ζήτημα χρόνου για την SkinCeuticals να βρει τον τρόπο να προσφέρει την υψηλή αντιοξειδωτική προστασία (στην οποία είναι αδιαμφισβήτητη αυθεντία) και στο λιπαρό ή/και με τάση ακμή δέρμα. Μετά από 6 χρόνια εντατικών ερευνών, κατόρθωσε να αναπτύξει μια συνεργιστική αντιοξειδωτική σύνθεση βιταμίνης C η οποία μπορεί να ενταχθεί στο καθημερινό skincare του συγκεκριμένου τύπου δέρματος χωρίς καμία ανησυχία.

  Το Silymarin CF περιέχει έναν ακριβή συνδυασμό αντιοξειδωτικών, τα οποία έχουν σταθεροποιηθεί μέσα σε ένα πρωτοποριακό σύστημα διάχυσης (πατέντα σε εκκρεμότητα) με στόχο τη βελτίωση της όψης του λιπαρού & με τάση ακμής δέρματος και τη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης. Συγκεκριμένα περιέχει:
  - 0,5% Σιλυμαρίνη, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη της οξείδωσης του σμήγματος
  - 15% Καθαρή Βιταμίνη C, η οποία παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία απέναντι στις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση
  - 0,5% Φερουλικό οξύ, που ενισχύει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C
  - 0,5% Σαλικυλικό οξύ, το οποίο απελευθερώνει τους πόρους από το σμήγμα και στοχεύει στις ατέλειες.

  Με συστηματική χρήση, αυτό το εξειδικευμένο αντιοξειδωτικό serum μειώνει τη λιπαρότητα κατά 16% (1), περιορίζει την οξείδωση του σμήγματος μέχρι και 76% (2), βελτιώνει την υφή του δέρματος κατά 38% (3), λειαίνει τις λεπτές γραμμές κατά 24% (3).

  Focus (και) στα μάτια σας

  Αντιοξειδωτική προστασία έχει ανάγκη και η ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, η οποία ταλαιπωρείται εξίσου από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών – μην ξεχνάτε πως εκεί «γράφουν» πρώτα τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.
   
  Προτιμήστε για την καθημερινή φροντίδα τους μια αντιοξειδωτική σύνθεση όπως το AOX Eye Gel της SkinCeuticals, ένα “serum-in-a-gel” με βιταμίνη C, ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών. Συνδυάζει 5% καθαρή βιταμίνη C, 1% φλορετίνη, 0,5% φερουλικό οξύ, λαγομηλιά, και καφείνη, ένα “κοκτέιλ” συστατικών που προστατεύει την περιοχή των ματιών από την ατμοσφαιρική γήρανση που οφείλεται στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ενισχύει την μικροκυκλοφορία με στόχο να μειώσει το οίδημα και καταπολεμά τα ορατά σημάδια κούρασης, για βλέμμα πιο ξεκούραστο, με περισσότερη ζωντάνια.
   
  1. Πρωτόκολλο: Μονοκεντρική κλινική μελέτη 12 εβδομάδων, που διενεργήθηκε σε 50 γυναίκες και άνδρες ηλικίας
  18-50 ετών. Αποτελέσματα μετά από 1 εβδομάδα.
  2. Πρωτόκολλο: Συλλέχθηκε σμήγμα από το μέτωπο 35 ατόμων με λιπαρό δέρμα, μετά από 4 εβδομάδες χρήσης
  του Silymarin CF. Μετρήθηκε η αναλογία υπεροξειδίων σκουαλενίου προς σκουαλένιο.
  3. Πρωτόκολλο: Μονοκεντρική κλινική μελέτη 8 εβδομάδων, που διενεργήθηκε σε 55 γυναίκες ηλικίας 25-50 ετών

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer