Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

Κρεμες Ρετινολης

Στοχευμενη τεχνολογια για
ορατα αντιγηραντικα οφελη

Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α. Η SkinCeuticals προσφέρει μία εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεση κρέμας ρετινόλης που μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, του ανομοιόμορφου τόνου δέρματος, των ατελειών και δυσχρωμιών του δέρματος. Οι στοχευμένες συνθέσεις της SkinCeuticals με συγκέντρωση ρετινόλης 0.1%, 0.3% και 1% καθαρή ρετινόλη, έχουν σχεδιαστεί με βελτιωμένες τεχνολογίες σταθεροποίησης για να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα και να ελαχιστοποιείται ο ερεθισμός.

banner_category_retinol_creams.jpg
Μάθετε περισσότερα για την ρετινόλη

συστατικο "κλειδι": ρετινολη

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο ευρέως διερευνημένα και αποδεδειγμένα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας διαθέσιμα σήμερα. Φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση των ορατών αποτελεσμάτων της γήρανσης. Αυτό το ισχυρό συστατικό βοηθά στην ενίσχυση του κυτταρικού κύκλου για να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος και των κηλίδων. Διαμορφωμένες με καθαρή ρετινόλη και δισαβολόλη (που προέρχεται από χαμομήλι), οι κρέμες ρετινόλης της SkinCeuticals έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν μέγιστη αποτελεσματικότητα ενώ ελαχιστοποιούν τον ερεθισμό που συνήθως συσχετίζεται με τη χρήση κρεμών ρετινόλης.

retinol

ρετινολη (βιταμινη Α): ΕΞΗΓΗΣΗ

Τι είναι η ρετινόλη;

Μια μορφή βιταμίνης Α, ρετινόλης ή ρετινοϊκού οξέος αποδεικνύεται κλινικά ότι βελτιώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, των δυσχρωμιώντου δέρματος και των κηλίδων. Η ρετινόλη βοηθάει στην ενίσχυση του κυτταρικού κύκλου, βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, των δυσχρωμιών του δέρματος και των ατελειών. Όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, η ρετινόλη μετατρέπεται σε ρητινοϊκό οξύ και συχνά θεωρείται η πιο ανεκτή μορφή βιταμίνης Α.

Πώς η ρετινόλη ωφελεί το δέρμα μου;

Με την ηλικία, ο φυσικός κυτταρικός κύκλος του δέρματος εξασθενεί
με αποτέλεσμα να έχουμε μια θαμπή, και τραχιιά υφή του δέρματος με ανομοιογενή τόνο. Οι τοπικές κρέμες ρετινόλης συμβάλλουν στην ενίσχυση του κύκλου των επιφανειακών κυττάρων, πράγμα που σημαίνει ότι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αφαιρούνται ταχύτερα, αποκαλύπτοντας ορατά πιο υγιές και φωτεινότερο δέρμα. Παρομοίως, ο μηχανισμός απολέπισης της ρετινόλη βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των κηλίδων, εμποδίζοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να φράξουν τους πόρους.

Η καθαρότητα είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότητα της ρετινόλης στο δέρμα, καθώς η καθαρή ρετινόλη μετατρέπεται πιο εύκολα σε ρετινοϊκό οξύ στο δέρμα. Πάντα να αναζητάτε υψηλή συγκέντρωση καθαρής ρετινόλης έναντι των παραγώγων της όπως ο παλμιτικός ρετινυλεστέρας. Η SkinCeuticals χρησιμοποιεί καθαρές, υψηλές συγκεντρώσεις ρετινόλης ενισχυμένες με σταθεροποίηση, έτσι ώστε να εξασφαλίζει μέγιστη δυνατή μετατροπή και αποτελεσματικότητα.

Η ρετινόλη είναι ίδια με την τρετινοΐνη;

Η ρετινόλη και η τρετινοΐνη είναι και οι δύο χημικές ενώσεις που προέρχονται από τη βιταμίνη Α. Η τρετινοΐνη είναι μια φαρμακευτική μορφή του ρετινοϊκού οξέος που διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή. Συνήθως συνταγογραφείται για ακμή, αλλά βοηθά επίσης στη βελτίωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των δυσχρωμιών του δέρματος. Αν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αυτή η τοπική θεραπεία μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και ξηρότητα.1Η τοπική ρετινόλη, από την άλλη πλευρά, είναι διαθέσιμη χωρίς ιατρική συνταγή.
Παρόλο που λειτουργεί παρόμοια με την τρετινοΐνη, έρευνα έδειξε ότι παρουσιάζει αξιοσημείωτα λιγότερους ερεθισμούς²

Για την κατάλληλη σύσταση σχετικά με το ποια μορφή
της βιταμίνης Α ταιριάζει καλύτερα στις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σας, συμβουλευτείτε ένα   επαγγελματία φροντίδας της επιδερμίδας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ρετινόλη στον ήλιο;

Η καθαρή ρετινόλη ενεργεί ως ισχυρό απολεπιστικό και μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο και την UV φθορά. Ως εκ τούτου, συνιστάται η χρήση ρετινόλης το βράδυ και πάντοτε να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος. Πολλοί γιατροί δεν συνιστούν ρετινόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα σκευάσματα ρετινόλης μπορούν να χαλάσουν γρήγορα αν δεν είναι σε κατάλληλη προστατευτική συσκευασία. Οι κρέμες ρετινόλης της SkinCeuticals είναι συσκευασμένες έτσι ώστε να εξασφαλίζουν σταθερότητα και προστασία της δραστικότητας του προϊόντος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη;

Το βράδυ μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού στα άκρα των δακτύλων. Η χρήση υπερβολικής ποσότητας ρετινόλης μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Βάλτε το προϊόν στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και κάντε μασάζ σταθερά μέχρι να απορροφηθεί στο δέρμα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, επιτρέψτε την απορρόφηση πριν από την εφαρμογή άλλων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Περιορίστε την αρχική χρήση σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη συχνότητα σε κάθε νύχτα.

Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης καθαρής ρετινόλης,
χρησιμοποιήστε μια κρέμα ρετινόλης μόνο τη νύχτα για να περιορίσετε τη φωτοευαισθησία και τον ερεθισμό. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα ευρύ φάσμα
αντηλιακό όταν χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν.

video retinol

Πότε πρέπει να αποφύγετε την ρετινόλη;

Λόγω του απολεπιστικής της δράσης, μια τοπική κρέμα ρετινόλης μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος και την πιθανότητα ερεθισμού, ειδικά όταν χρησιμοποιείται με ορισμένα φάρμακα ή σε θεραπείες όπως τα χημικά peels. Καθώς οι κρέμες ρετινόλης μπορούν να αυξήσουν τη φωτοευαισθησία, δεν συνίσταται η εκτεταμένη έκθεσης στον ήλιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα αντιηλιακό ευρέος φάσματος κατά τη χρήση αυτού του προϊόντος. Τα προϊόντα βιταμίνης Α όπως η τρετινοΐνη και η ρετινόλη δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συμβουλευτείτε ένα   ιατρό   για να καθορίσει αν η χρήση μιας κρέμας ρετινόλης είναι κατάλληλη για εσάς.

Μπορεί να βοηθήσει η ρετινόλη την ακμή;

Για να καταλάβετε πώς η ρετινόλη βοηθά στη μείωση των κηλίδων, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς εμφανίζεται η ακμή εξ αρχής. Οι πόροι του δέρματος περιέχουν αδένες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ελαίου για να λιπαίνουν το δέρμα και τα μαλλιά. Συνήθως, οι αδένες αυτοί παράγουν τη σωστή ποσότητα σμήγματος ή ελαίου, ωστόσο μπορεί να γίνουν υπερβολικά ενεργοί κατά καιρούς, με αποτέλεσμα να παράγουν υπερβολικό σμήγμα. Ο συνδυασμός της περίσσειας ελαίου και των νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να προκαλέσει φραγμούς στους πόρους, δημιουργώντας την ιδανική κατάσταση για να παγιδευτούν και να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια P.acnes - βακτήρια που μπορούν να συμβάλουν στον σχηματισμό της ακμής.

Τα τοπικά σκευάσματα ρετινόλης ενισχύουν τον κυτταρικό κύκλο στο δέρμα, μειώνοντας τελικά τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων σε αυτό. Με λιγότερα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, γίνεται πιο δύσκολο για τους πόρους να φράξουν. Οι κρέμες ρετινόλης λειτουργούν μέσω χημικής απολέπισης, η οποία ίσως είναι λιγότερο λειαντική από τη μηχανική απολέπιση με τη χρήση scrubs.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε τοπικό προϊόν φροντίδας δέρματος για την ακμή, τα αποτελέσματα μπορεί να χρειαστούν χρόνο. Είναι σημαντικό, η ρετινόλη αλλά και οποιοδήποτε άλλο προϊόν κατά των ατελειών να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του επαγγελματία της φροντίδας του δέρματος. Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόζεται ένα   αντηλιακό ευρέος φάσματος   καθημερινά, όταν γίνεται χρήση της ρετινόλης. Ψάξτε για oil-free αντιηλιακές συνθέσεις , που παρέχουν υψηλή προστασία UVA / UVB χωρίς να φράζουν τους πόρους.

Πόσο καιρό χρειάζεται η επιδερμίδα μου για να συνηθίσει τη ρετινόλη;

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να συνηθίσει μια κρέμα ρετινόλης διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, την τρέχουσα ρουτίνα προϊόντων περιποίησης και τη ισχύ  της ρετινόλης που χρησιμοποιείτε. Είναι φυσικό όταν ξεκινάτε να χρησιμοποιείται προϊόντα με ρετινόλη για μία περίοδο δύο εβδομάδων να παρατηρήσετε ήπια ερυθρότητα, απολέπιση και μικρή δυσφορία στο πρόσωπό σας. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να περιορίζετε τη χρήση ρετινόλης σε μία με δύο φορές την εβδομάδα και να αυξάνετε τη δόση σταδιακά και ανάλογα με το τι είναι ανεκτό από την επιδερμίδα σας. Προτείνουμε να αποκτήσει ανοχή το δέρμα σας στο προϊόν ρετινόλης που χρησιμοποιείτε πριν προχωρήσετε σε χρήση προϊόντος με υψηλότερη συγκέντρωση ρετινόλης. Οι κρέμες ρετινόλης της SkinCeuticals έχουν σύνθεση σε 3 διαφορετικές συγκεντρώσεις με τρόπο τέτοιο ώστε να ελαχιστοποιείται ο ερεθισμός του δέρματος ενώ παράλληλα να μεγιστοποιούνται τα οφέλη της καθαρής ρετινόλης. Όταν τα χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με το Triple Lipid Restore 2:4:2, η περίοδος μέχρι να συνιθήσει τη ρετινόλη η επιδερμιδα σας μπορεί να μειωθεί κατά μία εβδομάδα. Εφαρμόστε πάντα αντηλιακό ευρέως φάσματος όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη.  Triple Lipid Restore 2:4:2,η περίοδος προσαρμογής του δέρματος στη ρετινόλη μπορεί να μειωθεί κατά μία εβδομάδα, με ταυτόχρονη βελτίωση της ανοχής. Πάντοτε να εφαρμόζετε ένα  αντιηλιακό ευρέος φάσματος  όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη.

Μπορώ να χρησιμοποιώ προϊόντα για απολέπιση όταν χρησιμοποιώ ρετινόλη;

Οι κρέμες ρετινόλης είναι σχεδιασμένες για την απολέπιση της επιδερμίδας. Η πρόσθετη απολέπιση μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμό στην επιδερμίδα. Συμβουλευτείτε πάντα τον επαγγελματία φροντίδας του δέρματός σας για εξατομικευμένες συμβουλές πριν ξεκινήσετε μια αγωγή με ρετινόλη.  skincare professional  for personalized advice before starting a retinol regimen.

Φιλτρο ανα

Τύπος Δέρματος

Κατάσταση Δέρματος

Ταξινομηση ανα

Φιλτρο ανα

Τύπος Δέρματος

Κατάσταση Δέρματος

Ταξινομηση ανα

Retinol 0.3 Κρεμα Νυχτας με Ρετινολη για Παραγωγη Κολλαγονου

Retinol 0.3 Κρεμα Νυχτας με Ρετινολη για Παραγωγη Κολλαγονου

rating 5.0/5

Κρέμα υψηλής αποτελεσματικότητας με ρετινόλη για φροντίδα νύχτας

Retinol 0.3 Κρεμα Νυχτας με Ρετινολη για Παραγωγη Κολλαγονου

rating 5.0/5

TRIPEPTIDE-R NECK REPAIR

TRIPERTIDE-R NECK REPAIR ΚΡΕΜΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΛΑΙΜΟΥ

rating 5.0/5

Διορθωτική φροντίδα με Ρετινόλη για τον λαιμό. Ενάντια στα σημάδια πρόωρης έως και προχωρημένης γήρανσης του λαιμού.

TRIPERTIDE-R NECK REPAIR ΚΡΕΜΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΛΑΙΜΟΥ

rating 5.0/5

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer