Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • Το καταλληλο serum προσωπου για συσφιξη
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

Το καταλληλο serum προσωπου για συσφιξη

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΡΟΥΜ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C;


  Η γήρανση του δέρματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες, με τους δεύτερους (και ιδιαίτερα την ηλιακή ακτινοβολία και τις ατμοσφαιρικές επιθέσεις) να επιταχύνουν σημαντικά τους ρυθμούς εμφάνισης των σημαδιών γήρανσης όπως:

  • - λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • - δυσχρωμίες
  • - μείωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος
  • - θαμπάδα

  Σε τι οφειλεται η γηρανση του δερματος;

  Δομικές και Λειτουργικές Αλλαγές

  Στο γηρασμένο από το πέρασμα του χρόνου δέρμα, εμφανίζονται σημαντικές δομικές αλλαγές όπως είναι η χαλάρωση και η έλλειψη πυκνότητας. Αυτό συμβαίνει διότι οι ίνες του κολλαγόνου χαλαρώνουν, λεπταίνουν και αποδιοργανώνονται ενώ και η συνολική ποσότητά τους, όπως και των ινών ελαστίνης, εμφανίζεται μειωμένη1. Παράλληλα, παρατηρούνται και λειτουργικές αλλαγές, ανάμεσά τους και η επιβράδυνση του μεταβολισμού του δέρματος η οποία οφείλεται στη μείωση των επιπέδων υδάτωσης – γεγονός που συνδέεται άμεσα με την μείωση του Υαλουρονικού Οξέος που υπάρχει φυσικά στο δέρμα και έχει την εντυπωσιακή ιδιότητα να συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της έλλειψης πυκνότητας, το Υαλουρονικό Οξύ στην εξωκυττάρια θεμέλια ουσία, αποτελεί βασικό συστατικό στην αποκατάσταση του όγκου στο δέρμα καθώς:

  • - τρέφει και ενυδατώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη
  • - οργανώνει την εξωκυττάρια θεμέλια ουσία
  • - δίνει δομή στη μήτρα του δέρματος2.

  Εξωγενείς Παράγοντες

  Εκτός όμως από τον χρόνο που περνάει, η επιδερμίδα καθημερινά βρίσκεται εκτεθειμένη και σε ατμοσφαιρικές επιθέσεις που την κάνουν να δείχνει πιο γηρασμένη. Η ηλιακή ακτινοβολία UV, το τροποσφαιρικό- γνωστό και ως «κακό»- όζον, τα καυσαέρια των κινητήρων diesel, ενοχοποιούνται για τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών που αποτελούν μόνιμη απειλή για την υγεία της επιδερμίδας – μάλιστα, ο συνδυασμός και των τριών, αποδεικνύεται ότι αυξάνει τον βιοδείκτη του οξειδωτικού στρες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό δύο παραγόντων, εξαντλώντας τις δεξαμενές των φυσικών αντιοξειδωτικών. Αποτέλεσμα: λεπτές γραμμές και ρυτίδες, απώλεια σφριγηλότητας, μείωση της φωτεινότητας του δέρματος.  Αυτή είναι η «μεγάλη εικόνα» πίσω από την απώλεια σφριγηλότητας, όγκου και πυκνότητας που διαπιστώνετε στον καθρέφτη σας και που εξελίσσεται αθόρυβα για χρόνια, μέχρι να έρθει η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι η εικόνα του προσώπου σας έχει παραδοθεί στο νόμο της βαρύτητας.

  Εξειδικευμενα Serum SkinCeuticals

  Τα καλά νέα είναι πως τόσο η Πρόληψη όσο και η Διόρθωση της χαλάρωσης είναι στα χέρια σας: για αυτό φρόντισε η SkinCeuticals, πρωτοπόρος στα φαρμακοκαλλυντικά από το 1994, με δύο εξειδικευμένα serum προσώπου για σύσφιγξη αλλά και συνολική φροντίδα της υγείας του δέρματος.

  H.A. Intensifier

  Πρόκειται για έναν ισχυρό διορθωτικό ορό- απάντηση της SkinCeuticals στην μείωση των επιπέδων Υαλουρονικού Οξέος που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου. Απευθύνεται σε δέρμα με χαλάρωση, απώλεια όγκου και πυκνότητας ενώ ενδείκνυται και ως αγωγή πρόληψης της μείωση των επιπέδων Υαλουρονικού Οξέος που ξεκινά με τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Η πολυ-δραστική, καινοτόμος σύνθεσή του περιέχει 10% Proxylane, 1.3% Υαλουρονικό Οξύ σε τρεις μορφές (πλήρους μεγέθους, fragmented και ενθυλακωμένο) καθώς και βοτανικά εκχυλίσματα από γλυκόριζα και μωβ ρύζι- ένας συνδυασμός που αποδεδειγμένα προσφέρει:

  • - 30% αύξηση στα επίπεδα του Υαλουρονικού Οξέος3 για άμεση ενυδάτωση,
  • - αύξηση στη φυσική σύνθεση του Υαλουρονικού Οξέος στο δέρμα για μακροπρόθεση ενυδάτωση
  • - μείωση στην εμφάνιση των ρυτίδων στο «πόδι της χήνας» και των ρινοπαρειακών ρυτίδων
  • - επαναφορά του όγκου και της σφριγηλότητας του δέρματος

  C E Ferulic Serum

  Τριπλός αντιοξειδωτικός ορός υψηλής δράσης, για προηγμένη προστασία από τις βλάβες που προκαλούνται από το συνδυασμό επιθετικών ατμοσφαιρικών παραγόντων4, που προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η συνεργιστική σύνθεσή του από 15% καθαρή βιταμίνη C ( l-ασκορβικό οξύ), 1% καθαρή βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη) και 0.5 φερουλικό οξύ:

  • - εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που οφείλονται στις ακτίνες UV, τη ρύπανση και την υπέρυρθη ακτινοβολία5
  • - ενισχύει κατά 8 φορές τη φυσική άμυνα του δέρματος  απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις
  • - αυξάνει αποδεδειγμένα τη σφριγηλότητα του δέρματος κατά 37%
  • - μειώνει τις λεπτές γραμμές κατά 27% και τις ρυτίδες κατά 36%
  • - ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματος κατά 44%.

  Πηγες:

  • 1: https://www.skinceuticals.co.uk/skin-explained/dehydrated-skin
  • 2: https://skinmanagementsystem.com/blogs/news/enhancing-the-extracellular-matrix-in-the-dermis-with-mdi-complex-skin-management-system-by-dr-strauss
  • 3: Μελέτη 4 εβδομάδων σε 12 γυναίκες, ηλικίας 45-65. Βιοψία διάτρησης 4mm συλλέχθηκαν σε χρόνο 0 και μετά από 4 εβδομάδες καθημερινής εφαρμογής του HA Intensifier στο αντιβράχιο.
  • 4: 6ήμερη κλινική μελέτη σε μοσχεύματα δέρματος, από 3 διαφορετικούς δότες, τα οποία εκτέθηκαν για 4 ημέρες σε συνδυασμό επιθέσεων: 0,25 ppm όζοντος για 2h, καυσαερίων κινητήρα ντίζελ για 30min και UV 2J / cm2 για 18s. Το C E Ferulic εφαρμόστηκε στα μοσχεύματα δέρματος πριν από την έκθεσή τους. Το προϊόν παρέμεινε στο δέρμα για 24h. Τα μοσχεύματα εκτέθηκαν στους διάφορους συνδυασμούς επιθέσεων κάθε μέρα, επί 4 ημέρες. Δείγματα μοσχεύματος δέρματος συλλέχθηκαν μετά από κάθε 1 ημέρα έκθεσης και αναλύθηκαν με χρώση ανοσοφθορισμού.
  • 5: Ένα Τοπικό Αντιοξειδωτικό Διάλυμα που Περιέχει Βιταμίνες C και E σταθεροποιημένο από Φερουλικό Οξύ Παρέχει Προστασία στο Ανθρώπινο Δέρμα Ενάντια σε Ζημιές που Προκαλούνται από την Υπεριώδη Ακτινοβολία Pinnell, S. et al. J Am Acad Dermatol. 59(3):418-25, 2008.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer