Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

  ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

  Ο ήλιος, ζωτικής σημασίας και για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, ακόμα και για τη διάθεσή μας, έχει μια πλευρά που δεν είναι και τόσο αθώα: έρευνες έχουν αποδείξει πως σχεδόν το 80% των ορατών σημαδιών γήρανσης οφείλονται όχι στο πέρασμα του χρόνου, ούτε στο στρες ή την έλλειψη ύπνου, αλλά στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του! Αυτό συμβαίνει γιατί οι ακτίνες UVA, UVB καθώς και οι υπέρυθρες, διεισδύουν στο δέρμα με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες: βραχυπρόθεσμα, η έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα ενώ μακροπρόθεσμα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, τη λεγόμενη φωτογήρανση.  

  Οι βλάβες που προκαλεί η UV ακτινοβολία οφείλονται στην καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα, προκαλώντας φλεγμονές, βλάβη των πρωτεϊνών, μεταλλάξεις του DNA σε κυτταρικό επίπεδο. Καθώς αυτές οι βλάβες συμβαίνουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, οι επιπτώσεις τους δεν φαίνονται άμεσα. Χρειάζονται χρόνια μέχρι οι φθορές να ανέβουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και να τις δείτε στον καθρέφτη σας ως καφέ κηλίδες, ρυτίδες, σπασμένα αγγεία, ανομοιόμορφη υφή κλπ. Και βέβαια, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος της έκθεσης στον ήλιο χωρίς τα κατάλληλα μέτρα, είναι η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

  Ποια ειναι τα σημαδια της φωτογηρανσης;

  Σε αντίθεση με τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, η οποία καθορίζεται από την ηλικία και τη γενετική προδιάθεση, η φωτογήρανση συμβαίνει όταν η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου βομβαρδίζει το δέρμα, προκαλώντας μόνιμες βλάβες στη δομή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πρώτα ίχνη φωτογήρανσης ξεκινούν στην περίοδο της εφηβείας και γύρω στα 20. Ποια είναι τα σημάδια της;

  • - Ρυτίδες
  • - Αλλαγές στον τόνο του δέρματος πχ καφέ κηλίδες ή φακίδες
  • - Μειωμένη ελαστικότητα
  • - Ανομοιόμορφη υφή
  • - Σπασμένα αγγεία, συνήθως γύρω από την περιοχή της μύτης και το ντεκολτέ
  • - Κοκκινίλες

  Όλοι είμαστε δυνητικά υποψήφια «θύματα» της φωτογήρανσης, ωστόσο η σοβαρότητα των συμπτωμάτων που θα εμφανιστούν στον κάθε έναν μας εξαρτάται από το πόσο πολύ έχουμε εκτεθεί στον ήλιο χωρίς προστασία στο πέρασμα του χρόνου, σε συνδυασμό με τον φωτότυπο του δέρματός μας αλλά και γεωγραφικούς παράγοντες, όπως το κλίμα και το γεωγραφικό πλάτος.

  Πως μπορειτε να προλαβετε τη φωτογηρανση;

  Η καθημερινή χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος (που προσφέρει, δηλαδή, πλήρη κάλυψη από όλο το φάσμα της ακτινοβολίας UVA και UVB), χειμώνα-καλοκαίρι, στην πόλη ή στις διακοπές, είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για το δέρμα. Είναι αυτό αρκετό; Οι ειδικοί απαντούν πως είναι απολύτως απαραίτητο, όμως σύμφωνα με τις έρευνες δεν αρκεί: ένα βασικό εύρημα αποδεικνύει ότι ο μέσος καταναλωτής δεν εφαρμόζει σωστά το αντηλιακό του, με αποτέλεσμα να παίρνει τη μισή μόνο προστασία από εκείνη που πιστεύει ότι παίρνει. Επιπλέον, τα αντηλιακά αποκλείουν μόνο το 55% των ελευθέρων ριζών που παράγονται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ενώ τα φίλτρα προστασίας από την UV ακτινοβολία δεν προστατεύουν και από την υπέρυθρη.

  Η ιδανικη «συνταγη» κατα της φωτογηρανσης

  Σε όλη αυτή τη διαδικασία που οδηγεί στη φωτογήρανση, υπάρχουν δύο λέξεις-κλειδί: ελεύθερες ρίζες. Καθώς, όπως προαναφέραμε, οι ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την UV ακτινοβολία βρίσκουν μικρά κενά στην προστασία που παρέχει το αντηλιακό, δεν χάνουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την καταστροφική τους δράση στα κύτταρα του δέρματος. Όμως αυτό είναι στο χέρι σας να το σταματήσετε, με τη βοήθεια των ισχυρών αντιοξειδωτικών! 

  Ο οργανισμός μας διαθέτει μια φυσική «δεξαμενή» αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών αλλά οι επιθέσεις των ελευθέρων ριζών είναι τόσο έντονες και ακατάπαυστες (μην ξεχνάτε πως εκτός από τον ήλιο, η περιβαλλοντική ρύπανση, το στρες, η έλλειψη ύπνου ενοχοποιούνται εξίσου για τις ελεύθερες ρίζες), που τα φυσικά αποθέματα εξαντλούνται γρήγορα και σίγουρα δεν αρκούν. Για να αποτραπεί, λοιπόν,η φωτογήρανση αλλά και ο καρκίνος του δέρματος, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η άμυνα του δέρματος με την εφαρμογή ενός τοπικού αντιοξειδωτικού. Από τα πέντε αντιοξειδωτικά που διαθέτουμε φυσικά, μόνο οι βιταμίνες C και Ε έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν στο δέρμα (καθώς και κάποια λίγα αντιοξειδωτικά φυτικής προέλευσης), με την βιταμίνη C να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κεφάλαιο της αντιοξειδωτικής προστασίας.

  Η αντιοξειδωτικη προστασια που χρειαζεστε

  Η ειδική σύνθεση των αντιοξειδωτικών ορών προσώπου της SkinCeuticals εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και λειτουργούν ως συμπληρωματική άμυνα, μαζί με το αντηλιακό, απέναντι στη φωτογήρανση. Η ειδική σύνθεσή τους επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση και απορρόφηση της βιταμίνης C από το δέρμα, ενώ εκτός από πρόληψη των μελλοντικών βλαβών συμβάλλει και στη διόρθωση εκείνων που ήδη υπάρχουν, πχ λεπτές γραμμές, ρυτίδες και δυσχρωμίες, ενεργοποιώντας την φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

  Έτσι, το C E Ferulic με 15% καθαρή βιταμίνη C, 1% καθαρή βιταμίνη Ε και 0.5% φερουλικό οξύ, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί η ρύπανση, οι ακτίνες UV και η υπέρυθρη ακτινοβολία ενώ παράλληλα ενισχύει κατά 8 φορές τη φυσική άμυνα του δέρματος απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τονώνει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του προσώπου. Το Phloretin CF, με 10% καθαρή βιταμίνη C, 2% φλορετίνη και 0.5% φερουλικό οξύ, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται εξαιτίας της ρύπανσης και της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ βάζει στο στόχαστρο τις λεπτές γραμμές, τη θαμπάδα και τις δυσχρωμίες ενώ το Silymarin CF, με 15% καθαρή βιταμίνη C, 0.5% σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαΪδουράγκαθου), 0.5% φερουλικό οξύ και 0.5% σαλικυλικό οξύ, προσφέρει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία στο μικτό και λιπαρό δέρμα. Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, τη σκυτάλη παίρνει η καθαρή αντιοξειδωτική ρεσβερατρόλη που πρωταγωνιστεί στον συμπυκνωμένο ορό νυκτός Resveratrol B E: σε συνδυασμό με 0.5% Baicalin και 1% Βιταμίνη Ε, επιδιορθώνει τις συσσωρευμένες φθορές που έχει υποστεί η επιδερμίδα και αποτρέπει την επανεμφάνισή τους ενώ μειώνει την εσωτερική παραγωγή ελευθέρων ριζών και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επανόρθωσης της επιδερμίδας.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer