Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΠΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΡΕΤΙΝΟΛΗ;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΠΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΡΕΤΙΝΟΛΗ;

  Στη λίστα με τα απολύτως απαραίτητα συστατικά σε κάθε αντιγηραντικό skincare, η ρετινόλη κατέχει τα σκήπτρα- και δικαίως. Αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Α, έχει αποδείξει την εντυπωσιακή, αξεπέραστη δράση του σε βασικές παραμέτρους που σχετίζονται με τη γήρανση της επιδερμίδας αλλά και με την καταπολέμηση της ακμής, για αυτό και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων.

  Ποια ακριβώς είναι η δράση της ρετινόλης; Ενθαρρύνει τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης, που με την πάροδο του χρόνου επιβραδύνεται. Έτσι, τα νεαρά, υγιή κύτταρα ανεβαίνουν πιο γρήγορα στην επιφάνεια του δέρματος προκειμένου να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, της υφή της επιδερμίδας.
   
  Επιπλέον, η πολυτάλαντη ρετινόλη ενεργοποιεί την κολλαγονογένεση, μια εξίσου σημαντική φυσική λειτουργία των ινοβλαστών από την οποία εξαρτάται η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα του δέρματος. Είναι γνωστό πως σταδιακά μέσα στο χρόνο, ο ρυθμός παραγωγής κολλαγόνου μειώνεται – αυτή η  διαδικασία ξεκινάει από νωρίς (ήδη από τα 20 το δέρμα αρχίζει να χάνει περίπου 1% του κολλαγόνου του) αλλά επιταχύνεται δραματικά γύρω στην ηλικία των 40, με την απώλεια κολλαγόνου να αγγίζει το 75% και τις επιπτώσεις της (ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας, χαλάρωση κλπ) να γίνονται ορατές. Η ρετινόλη, καθώς διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες, βοηθάει τους ινοβλάστες να παραμένουν ενεργοί, να παράγουν κολλαγόνο δηλαδή, και χάρη σε αυτή τη δράση της παρατείνεται η νεανική όψη του προσώπου. Άλλη μία πολύτιμη ιδιότητά της είναι ότι μειώνει τις δυσχρωμίες αναστέλλοντας την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων, των σημαδιών ακμής, της υπερμελάγχρωσης.

  Και βέβαια, η ρετινόλη είναι το δυνατό χαρτί των ειδικών στην αντιμετώπιση της ακμής: τα τοπικά σκευάσματα ρετινόλης ενισχύουν τον κυτταρικό κύκλο στο δέρμα, μειώνοντας τελικά τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων σε αυτό. Με λιγότερα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, γίνεται πιο δύσκολο για τους πόρους να φράξουν, και έτσι τα βακτήρια P.acnes που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της ακμής, δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εγκλωβιστούν και να πολλαπλασιαστούν.

  Ρετινόλη: Απαραίτητη για το πρόσωπο αλλά και για τον λαιμό

  Ένα συστατικό όπως η ρετινόλη, με την αξεπέραστη αντιγηραντική δράση, δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί από τους επιστήμονες της SkinCeuticals υπέρ της νεανικότητας και της φρεσκάδας της επιδερμίδας. Ο λόγος που οι συνθέσεις με ρετινόλη της SkinCeuticals έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των ειδικών, είναι πως δεν περιέχουν απλά παράγωγο ρετινόλης αλλά καθαρή ρετινόλη σε υψηλή συγκέντρωση, η οποία μετατρέπεται πιο εύκολα σε ρετινοϊκό οξύ στο δέρμα, και μάλιστα είναι σταθεροποιημένη, προκειμένου να εξασφαλίζει μέγιστη δυνατή μετατροπή και αποτελεσματικότητα.
   
  Η Retinol 0.3 είναι μια επαναστατική, υψηλής δραστικότητας θεραπεία νύχτας με 0,3% καθαρή, σταθεροποιημένη ρετινόλη. Η σύνθεσή της περιέχει ένα προηγμένο σύστημα απόδοσης βασισμένο στη λιπιδική δομή του δέρματος, που εξασφαλίζει τη διείσδυση των συστατικών. Επιπλέον, το σύστημα χρονικής απελευθέρωσης εγγυάται βέλτιστη αποτελεσματικότητα, ομοιόμορφη, στοχευμένη κατανομή αλλά και μοναδική ανοχή, αφού ελαχιστοποιεί το ερύθημα που συνήθως συναντάται τις πρώτες μέρες της χρήσης ρετινοειδών. Με συστηματική χρήση, η Retinol 0.3:
  -  Διεγείρει την κυτταρική ανανέωση
  -  Ενισχύει το κολλαγόνο και πυκνώνει το δέρμα
  -  Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  -  Ελαχιστοποιεί τους πόρους, τις ατέλειες, τις καφέ κηλίδες
   
  Μάλιστα, επιστημονικές in-vivo μελέτες αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη ρετινόλη είναι τόσο αποτελεσματική, όσο το ρετινοϊκό οξύ συγκέντρωσης 0.025% στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, αφού μειώνει σημαντικά τις δυσχρωμίες και βελτιώνει ορατά την ποιότητα της επιδερμίδας.

  Μιλώντας για αντιγήρανση, οι δερματολόγοι τονίζουν να μην αμελούμε και την περιοχή του λαιμού όπου τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται νωρίς. Το δέρμα στον λαιμό γερνά διαφορετικά από ό,τι στο πρόσωπο- είναι πιο λεπτό και ευάλωτο, όπως περίπου και το δέρμα γύρω από τα μάτια, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης σε αυτή τη ζώνη. Επιπλέον, το δέρμα του λαιμού παράγει λιγότερα λιπίδια, με αποτέλεσμα ο δερματικός φραγμός να είναι πιο αδύναμος και πιο επιρρεπής στις φθορές. Η μείωση του κολλαγόνου που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο λαιμός βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, κυρίως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής που μας βρίσκει για ώρες σκυμμένους πάνω από τις digital οθόνες, οδηγεί σε σημάδια πρόωρης γήρανσης όπως οι οριζόντιες γραμμές, οι ρυτίδες (που είναι μέχρι και 5 φορές πιο βαθές από ό,τι στο πρόσωπο), η χαλάρωση, η απώλεια σφριγηλότητας.

  Για όλους αυτούς τους λόγους, η SkinCeuticals αξιοποίησε την «θαυματουργή» ρετινόλη σε μια εξειδικευμένη σύνθεση, ειδικά μελετημένη για καθημερινή χρήση στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού. Ο λόγος για την Tripeptide- R Neck Repair, μια κρέμα φροντίδας με βέλτιστη δόση 0,2% καθαρής ρετινόλης βραδείας απελευθέρωσης, τριπεπτίδια και γλαυκίνη, για στόχευση των ορατών σημαδιών πρόωρης έως και προχωρημένης γήρανσης στο λαιμό. Αυτά τα ενεργά συστατικά συνδυάζονται μέσα σε ένα ενυδατικό σύστημα απελευθέρωσης που εξασφαλίζει μέγιστη αποτελεσματικότητα- και συγκεκριμένα:
  -0,2% καθαρή ρετινόλη, η οποία ενδυναμώνει το δέρμα στον λαιμό και βελτιώνει την όψη των γραμμών και των ρυτίδων
  -  2,5% συμπύκνωμα τριπεπτιδίων, το οποίο ενισχύει το δέρμα στην περιοχή του λαιμού, βελτιώνοντας την αντοχή και τη δύναμή του
  -  5% γλαυκίνη, ένα συστατικό που ενισχύει την ανθεκτικότητα του δέρματος απέναντι στην ορατή γήρανση
   
  Κλινική μελέτη 16 εβδομάδων τεκμηρίωσε την αποτελεσματικότητα της Tripeptide-R Neck Repair στην περιοχή του λαιμού:
  - 16% βελτίωση στην όψη των οριζόντιων γραμμών
  - 16% βελτίωση στη σφριγηλότητα του δέρματος
  - 27% βελτίωση στη ρυτίδωση
  - 16% βελτίωση στην ελαστικότητα του δέρματος
  - 13% βελτίωση  στη χαλάρωση του δέρματος

  Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζετε όταν χρησιμοποιείτε κρέμες με ρετινόλη

  Λόγω της απολεπιστικής της δράσης, μια κρέμα με ρετινόλη μπορεί να αυξήσει τη φωτοευαισθησία της επιδερμίδας. Για αυτό η χρήση της προτείνεται να γίνεται βράδυ ενώ το επόμενο πρωί είναι απαραίτητη η αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος με υψηλό SPF.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer