Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • Πως επιδρα ενας αντιοξειδωτικος ορος με βιταμινη C στο δερμα;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

Πως επιδρα ενας αντιοξειδωτικος ορος με βιταμινη C στο δερμα;

  Εκτεθειμένο συνεχώς στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία, καπνός τσιγάρων, ακτινοβολία από τις digital οθόνες κ.α.), το προστατέψει και να διατηρήσει την υγεία και την ισορροπία του.

  ΑΡΘΡΟ

  Αντιοξειδωτικα

  Ο πιο ισχυρός του σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι άλλος από τα αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας και βάζουν στο στόχαστρο τις ελεύθερες ρίζες και την βλαπτική δράση τους. Η παρουσία των αντιοξειδωτικών είναι υψηλής σημασίας για το δέρμα (αλλά και συνολικά για τον ανθρώπινο οργανισμό) γιατί λειτουργούν ως άμυνα πρώτης γραμμής για τα κύτταρα απέναντι σε φλεγμονές, μεταλλάξεις του κυτταρικού DNA, βλάβη των πρωτεϊνών και άλλες βλάβες που δημιουργούνται από τις ελεύθερες ρίζες και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση και σε σοβαρές περιπτώσεις, ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

  Βιταμινη C

  Όμως, καθώς η φυσική αυτή «δεξαμενή» αντιοξειδωτικών δεν αρκεί για αυτό το μεγάλο φορτίο ελευθέρων ριζών που καλείται να αντιμετωπίσει, ειδικά στο αστικό περιβάλλον, η ανάγκη για... υποστήριξη γίνεται επιτακτική. Και εδώ, η σκυτάλη περνάει στα τοπικά αντιοξειδωτικά, με βασικό πρωταγωνιστή την βιταμίνη C, που όπως έχει αποδειχτεί από έρευνες, είναι από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά καθώς, στην καθαρή της μορφή, εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών και με αυτό τον τρόπο βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως, σε αντίθεση με άλλες βιταμίνες, ο άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει φυσικά βιταμίνη C – η πρόσληψή της γίνεται μέσω της τροφής ή με τοπική συμπλήρωση, δηλαδή με τη βοήθεια ενός ορού προσώπου με βιταμίνη C.

  Tι καθιστα εναν αντιοξειδωτικο ορο αποτελεσματικο;

  Όμως, ένα τοπικό αντιοξειδωτικό βιταμίνης C πρέπει να είναι σχεδιασμένο σωστά για να είναι αποτελεσματικό. Ο ιδρυτής της SkinCeuticals, Dr. Sheldon Pinnel, είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε συστηματικά με το θέμα και μάλιστα ανακάλυψε τις ακριβείς προδιαγραφές που απαιτούνται για τη βέλτιστη απορρόφηση και αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C, γνωστή ως Πατέντα Duke (1) , και που αφορούν: 

  • - στη χρήση της καθαρής βιταμίνης C (l-ασκορβικό οξύ)
  • - σε ένα όξινο pH (κάτω από 3.5)
  • - σε συγκέντρωση 10-20%.

  Μέχρι σήμερα η SkinCeuticals τηρεί κατά γράμμα αυτές τις παραμέτρους που θεωρούνται το χρυσό πρότυπο για τοπικές αντιοξειδωτικές συνθέσεις, διατηρώντας τα πρωτεία στην αποτελεσματικότητα των αντιοξειδωτικών ορών προσώπου με βιταμίνη C.

  Πως ακριβως επιδρα ενας αντιοξειδωτικος ορος με βιταμινη C στο δερμα;

  • - Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες
  • - Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου
  • - Υποστηρίζει την ικανότητα του δέρματος να επανορθώνεται
  • - Μειώνει τα σημάδια της γήρανσης.

  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ένας αντιοξειδωτικός ορός προσώπου με βιταμίνη C είναι το πρωταρχικό βήμα σε ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο αντιγήρανσης της SkinCeuticals.  

  Μάλιστα, η SkinCeuticals έχει εξειδικεύσει τους αντιοξειδωτικούς ορούς με βιταμίνη C έτσι, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εκείνον που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες του δέρματός σας, ώστε η δράση κάθε ενός να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη.

  Αντιοξειδωση και Αντιγηρανση

  ΤοC E Ferulic, επικεντρώνει τη δράση του στα σημάδια γήρανσης και είναι κατάλληλο για δέρμα κανονικό, ξηρό, μεικτό και ευαίσθητο. Αυτός ο βραβευμένος συνδυαστικός αντιοξειδωτικός ορός περιέχει 15% καθαρή βιταμίνη C, 1% καθαρή βιταμίνη Ε, 0.5% φερουλικό οξύ, ένας συνδυασμός που προσφέρει αποδεδειγμένη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που οφείλονται στις ακτίνες UV, τη ρύπανση, την υπέρυθρη ακτινοβολία. Παράλληλα:

  • - ενισχύει κατά 8 φορές τη φυσική άμυνα του δέρματος απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις
  • - αυξάνει τη σφριγηλότητα κατά 37%
  • - μειώνει λεπτές γραμμές κατά 27% και ρυτίδες κατά 36%
  • - ενισχύει τη λάμψη του δέρματος κατά 44% (2)

  Αντιοξειδωση και Δυσχρωμιες

  Το Phloretin CF, βάζει στο στόχαστρο γήρανση και δυσχρωμίες και απευθύνεται σε κανονικό, λιπαρό και μεικτό δέρμα. Σε αυτόν τον συνδυαστικό αντιοξειδωτικό ορό πρωταγωνιστούν 10% καθαρή βιταμίνη C, 2% φλορετίνη και 0,5% φερουλικό οξύ και η καθημερινή χρήση του προσφέρει:

  • - αποδεδειγμένη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που οφείλονται στις ακτίνες UV και στη ρύπανση
  • - βελτίωση του τόνου του δέρματος κατά 16% καθώς και της υφής του,
  • - μείωση των δυσχρωμιών κατά 19%, της θαμπάδας κατά 12% και της όψης των λεπτών γραμμών κατά 24%

  Αντιοξειδωση και Λιπαροτητα

  Νέα άφιξη στην γκάμα των αντιοξειδωτικών ορών προσώπου με βιταμίνη C της SkinCeuticals, το Silymarin CF, ειδικά μελετημένο για το λιπαρό και μεικτό δέρμα, με στόχο τα σημάδια γήρανσης και τις ατέλειες. Καθώς το δέρμα με τάση ακμής παρουσιάζει χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ενώ την ίδια στιγμή η οξείδωση του σμήγματος μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση ατελειών και τις εξάρσεις ακμής, χρειάζεται εξειδικευμένη αντιοξειδωτική προστασία με βιταμίνη C.

  Όπως αποδεικνύουν οι ανεξάρτητες κλινικές μελέτες, το Silymarin CF αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στην αντιοξειδωτική προστασία του λιπαρού δέρματος καθώς:

  • - μειώνει την οξείδωση του σμήγματος μέχρι και 76%
  • - μειώνει τη λιπαρότητα κατά 16% σε μία εβδομάδα (3)
  • - βελτιώνει την υφή του δέρματος κατά 38% και τις λεπτές γραμμές κατά 24% (4)
  • - ενισχύει τη διαύγεια του δέρματος κατά 25%

  Ποτε και πως εφαρμοζεται ενας αντιοξειδωτικος ορος προσωπου με βιταμινη C;

  Το πρωί μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, ρίξτε στις παλάμες σας 4-5 σταγόνες από τον αντιοξειδωτικό σας ορό με βιταμίνη C της SkinCeuticals. Εφαρμόστε το προϊόν πάνω σε στεγνό πρόσωπο και στη συνέχεια να κάντε μασάζ με σταθερή πίεση μέχρι να απορροφηθεί. Απλώστε όσο προϊόν έχει μείνει στα χέρια σας στον λαιμό και στο ντεκολτέ και αφήστε να απορροφηθεί.

  Tip: χρησιμοποιείστε τον ίδιο ορό και για την πάνω πλευρά των χεριών, εκεί όπου η επιδερμίδα είναι πολύ ντελικάτη και εκτεθειμένη συνεχώς στην ηλιακή ακτινοβολία, για αυτό και εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Και μην ξεχνάτε πως πάντοτε θα πρέπει να φοράτε πάνω από τον ορό σας με βιταμίνη C ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος SkinCeuticals γιατί μόνο τότε θα έχετε ολοκληρωμένη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και τη φωτογήρανση.

  Πηγες:

  (1) Μελέτες Απορρόφησης Τοπικού L-ασκορβικού Οξέος Pinnell, S.R., et al.,Topical L-Ascorbic Acid: Percutaneous Absorption Studies. Dermatol Surg 27:2, 137-142, 2001
  (2) Πρωτόκολλο: κλινική μελέτη 12εβδομάδων που διενεργήθηκε σε 55 γυναίκες ηλικίας 45-60 ετών (ΗΠΑ, 2013). Τα αναγραφόμενα ποσοστά αντιπροσωπεύουν τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων.
  (3) Πρωτόκολλο: κλινική μελέτη 12 εβδομάδων που διενεργήθηκε σε 50 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 -50 ετών, με λιπαρό και με τάση ατελειών δέρμα (Βραζιλία, 2020). Τα αναγραφόμενα ποσοστά αντιπροσωπεύουν τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων.
  (4) Πρωτόκολλο: κλινική μελέτη 8 εβδομάδων που διενεργήθηκε σε 55 γυναίκες ηλικίας 25 -50 ετών, με ήπια έως μέτριας έντασης σημάδια φωτογήρανσης(ΗΠΑ, 2020). Τα αναγραφόμενα ποσοστά αντιπροσωπεύουν τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer