Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ

  ●  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  ●       Βλάβες από τον ήλιο
  ●       Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  ●       Ουλές
  ●       Ροδόχρους ακμή
  ●       Ευρυαγγείες
  ●       Τελαγγειεκτασίες στο πρόσωπο
  ●       Ακμή
  ●       Ανεπιθύμητη ή μη φυσιολογική υπερμελάγχρωση
  ●       Αφαίρεση τατουάζ
  ●       Αποτρίχωση
  ●       ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Ελάχιστος, με πιθανότητα ελαφράς ερυθρότητας, οιδήματος και ξεφλουδίσματος για έως 3 ημέρες μετά τη θεραπεία.
   
  Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΛΕΪΖΕΡ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  ●       ΤΙ ΚΑΝΕΙ:  Το μη επεμβατικό λέιζερ βελτιώνει την όψη διαφόρων ανεπιθύμητων δερματικών ενδείξεων προκαλώντας ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, χωρίς να βλάπτει την επιδερμίδα. Πέραν της καταστροφής των στοχευόμενων ιστών, το μη επεμβατικό λέιζερ διεγείρει επίσης την παραγωγή νέου κολλαγόνου εξασφαλίζοντας πάχυνση του χορίου και βελτιώνοντας την όψη και την υφή του δέρματος.
   
  ●       ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Οι θεραπείες μη επεμβατικού λέιζερ δεν είναι για όλους. Οι ασθενείς που είναι έγκυοι, θηλάζουν, ή έχουν ιστορικό χηλοειδών ουλών θα πρέπει να αποφεύγουν το μη επεμβατικό λέιζερ. Οποιαδήποτε ενεργή λοίμωξη στην περιοχή θεραπείας αποτελεί αντένδειξη, όπως και η χρήση από του στόματος ισοτρετινοΐνης κατά τους τελευταίους 6 μήνες.
  Το μη επεμβατικό λέιζερ αναζωογόνησης ενδείκνυται για ασθενείς 35-50 ετών με πρώτα σημάδια γήρανσης και φωτογήρανσης. Οι ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας ή οι ασθενείς με προχωρημένη χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες είναι προτιμότερο να επιλέγουν επεμβατικό λέιζερ αναδόμησης. Οι διαθέσιμες θεραπείες μη επεμβατικού λέιζερ για σημάδια ακμής, αναδόμηση και αναζωογόνηση περιλαμβάνουν επιλογές κατάλληλες για ασθενείς με πιο σκούρο τόνο δέρματος, όμως, καθώς υπάρχει κίνδυνος για ανεπιθύμητες μελαγχρωματικές αλλαγές, είναι σημαντικό η ασθενής να επιλέξει έναν έμπειρο γιατρό με ιστορικό επιτυχούς εφαρμογής μη επεμβατικού λέιζερ σε παρόμοιους τόνους δέρματος.

  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ
  ●       ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: C E Ferulic
  ●       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Πατενταρισμένη αντιοξειδωτική σύνθεση που συνδυάζει 15% καθαρής Βιταμίνης C (L-ασκορβικό οξύ) με 1% Βιταμίνης E (α-τοκοφερόλη) και 0,5% Φερουλικού Οξέος για εξουδετέρωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών στην ατμόσφαιρα και αντιγηραντική δράση με ενίσχυση της σφριγηλότητας του δέρματος και βελτίωση της όψης γραμμών & ρυτίδων.

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  ●    Ποια η διαφορά ανάμεσα στο επεμβατικό και στο μη επεμβατικό λέιζερ;
  Κυριότερη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων λέιζερ είναι ο βαθμός στον οποίον επηρεάζεται η ανώτερη στοιβάδα του δέρματος. Το επεμβατικό λέιζερ καταστρέφει την εξωτερική αυτή στοιβάδα, ενώ το μη επεμβατικό λέιζερ την αφήνει άθικτη. Σε αυτή τη σημαντική διαφορά οφείλονται τα καλύτερα αποτελέσματα αναδόμησης που μπορούν να επιτευχθούν με το επεμβατικό λέιζερ, αλλά και ο μεγαλύτερος χρόνος αποθεραπείας και ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επαναλαμβανόμενη θεραπεία με μη επεμβατικό λέιζερ μπορεί να εξασφαλίσει τα ίδια αποτελέσματα με μία μεμονωμένη θεραπεία αναζωογόνησης με επεμβατικό λέιζερ. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι προτιμότερη για ασθενείς που δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν να ανταπεξέλθουν στον χρόνο αποθεραπείας που συνεπάγεται το επεμβατικό λέιζερ.
   
  ●       Ποια είναι μερικά παραδείγματα μη επεμβατικού λέιζερ;
  Η χρήση λέιζερ για αισθητικούς σκοπούς έχει αυξηθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία, με την παγκόσμια αγορά λέιζερ για αισθητικούς σκοπούς να αναμένεται να φτάσει τα 5,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2026. Η πρώτη εφαρμογή λέιζερ για αισθητικούς σκοπούς έγινε το 1963, αλλά ήταν η ανάπτυξη της επιλεκτικής θερμόλυσης το 1982 αυτό που έδωσε στους γιατρούς τη δυνατότητα να στοχεύουν συγκεκριμένο ιστό, πυροδοτώντας έτσι την ταχεία ανάπτυξη του τομέα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 
  Υπάρχουν πολλοί τύποι θεραπειών λέιζερ για το πρόσωπο και επιλογές για κάθε σχεδόν αισθητική ανάγκη στο πρόσωπο και το σώμα, με νέους τρόπους εφαρμογής του μη επεμβατικού λέιζερ να αναδύονται συνεχώς στην αγορά. Αν και λίγο απλουστευτικός, ένας καλός τρόπος να εξερευνήσετε τον κόσμο του μη επεμβατικού λέιζερ είναι μέσω της διάκρισης σε κλασματικά και μη κλασματικά λέιζερ.


  Το κλασματικό λέιζερ κατακερματίζει το φως σε χιλιάδες μικροσκοπικές ζώνες θεραπείας, χωρίς να επηρεάζει το περιβάλλον δέρμα. Έτσι, εξασφαλίζει συντομότερο χρόνο αποθεραπείας και λιγότερους κινδύνους ανεπιθύμητων ενεργειών. Το κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων που συνδέονται με τη φωτογήρανση.
  Μερικά παραδείγματα κλασματικού μη επεμβατικού λέιζερ είναι τα εξής:
  Clear + Brilliant®
  Σειρά Fraxel® 
  Πλατφόρμα M22™ και ResurFX™ από την Lumenis
  Icon™ από την Cynosure
   
  Το μη κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ επιφέρει ομοιόμορφο θερμικό τραυματισμό στο χόριο αφήνοντας ανέπαφη την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται κυρίως για αγγειακές βλάβες που περιέχουν αιμοσφαιρίνη, ήπια έως μέτριας έντασης σημάδια φωτογήρανσης, και πρώτα σημάδια γήρανσης. Παραδείγματα τέτοιου τύπου λέιζερ είναι τα εξής:
  Excel® V  και XEO® από την Cutera​​
  Παλμικά λέιζερ χρωστικής VBeam®
  ClearV™
  ●       Τι γίνεται μετά από τη θεραπεία με μη επεμβατικό λέιζερ;
  Κύρια οφέλη του μη επεμβατικού λέιζερ είναι ο ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας και η γρήγορη ανάρρωση. Παρ’ όλο που το δέρμα μπορεί να είναι κόκκινο ή να ξεφλουδίζει μετά από το λέιζερ αναδόμησης, επειδή το μη επεμβατικό λέιζερ δεν βλάπτει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, μπορεί να εφαρμοστεί μακιγιάζ ακόμα και αμέσως μετά τη θεραπεία. Τυχόν οίδημα ή ερυθρότητα υποχωρεί συνήθως μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι κρύες κομπρέσες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της όποιας δυσφορίας μετά από μια θεραπεία αναζωογόνησης.
   
  Αν και το δέρμα αρχίζει να ανανεώνεται μέσα σε 24 ώρες, συνιστάται στις ασθενείς να κρατούν την περιοχή θεραπείας ενυδατωμένη και να εφαρμόζουν αντιηλιακό για να αποφύγουν τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση. Σε πιο σκούρους τόνους δέρματος, μπορεί να συνταγογραφηθούν κρέμες που περιέχουν αναστολείς χρωστικών όπως υδροκινόνη. Τα αποτελέσματα μιας θεραπείας αναδόμησης γίνονται ορατά πολύ άμεσα, αλλά συνεχίζουν να εξελίσσονται για αρκετούς μήνες μετά από τη θεραπεία με μη επεμβατικό λέιζερ.

  ●   Πώς λειτουργεί το μη επεμβατικό λέιζερ;
  Τόσο το επεμβατικό όσο και το μη επεμβατικό λέιζερ λειτουργούν με βάση την αρχή του «ελεγχόμενου τραυματισμού», σύμφωνα με την οποία η πρόκληση τραυματισμού στο δέρμα πυροδοτεί τη φυσική απόκριση επούλωσης με αποτέλεσμα την αναδόμηση του κολλαγόνου, την επανόρθωση του δέρματος και την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η ενέργεια που παράγεται από το μη επεμβατικό λέιζερ απορροφάται από το ενδοδερμικό νερό στο μήκος κύματος-στόχος, αυξάνοντας την ενδοδερμική θερμοκρασία και προκαλώντας θερμικό τραυματισμό που οδηγεί σε μετουσίωση του κολλαγόνου και εκκινεί τη διαδικασία επούλωσης. Σε αυτή την παραγωγή νέου κολλαγόνου και την επακόλουθη πάχυνση του χορίου οφείλονται η μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, η βελτίωση της υφής, και η σύσφιγξη του δέρματος που παρατηρούνται μετά από θεραπεία αναζωογόνησης με μη επεμβατικό λέιζερ.
   
  Σε αντίθεση με το επεμβατικό λέιζερ που εξαχνώνει ή «καταλύει» όλη την επιδερμίδα ή τμήμα αυτής, το μη επεμβατικό λέιζερ δεν τραυματίζει την επιδερμίδα. Σε αυτή τη διαφορά οφείλονται ο ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας και οι μειωμένοι κίνδυνοι που συνδέονται με το μη επεμβατικό λέιζερ.
   
  Η δέσμη ενέργειας του μη επεμβατικού λέιζερ μπορεί να εκπέμπεται με μη συνεχή παλμική δράση, δηλαδή μέσω ενός κύματος κατακερματισμένου σε ένα πλέγμα μικροσκοπικών στηλών –σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για κλασματικό λέιζερ. Το κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ στέλνει θερμότητα στο δέρμα μέσω χιλιάδων μικροσκοπικών, βαθιών στηλών, γνωστών ως ζώνες μικροθερμικής θεραπείας. Ταυτόχρονα όμως, δεν επηρεάζεται το παρακείμενο δέρμα, κάτι που επιτρέπει την πολύ ταχύτερη ανάρρωση και τη μειωμένη πιθανότητα επιπλοκών μετά από τη θεραπεία αναδόμησης.

  ●       Σε ποιες ενδείξεις χρησιμοποιείται το μη επεμβατικό λέιζερ;
  Επειδή το μη επεμβατικό λέιζερ δεν εξαλείφει την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό για την αναδόμηση του δέρματος όσο το επεμβατικό λέιζερ. Ωστόσο, το μη επεμβατικό λέιζερ είναι εξαιρετική επιλογή για αναζωογόνηση του δέρματος, χωρίς τη μακρά αποθεραπεία ή τις πιθανές επιπλοκές που συνδέονται με το πιο ισχυρό επεμβατικό λέιζερ. Έτσι λοιπόν, είναι η μέθοδος που προτιμάται συχνά για την αναζωογόνηση του δέρματος σε ασθενείς 30-50 ετών με ήπια σημάδια φωτογήρανσης. 
   
  Από όλους τους τύπους θεραπειών λέιζερ για το πρόσωπο, το μη επεμβατικό λέιζερ έχει μεγαλύτερη επιτυχία στην αντιμετώπιση αγγειακών παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως η ροδόχρους ακμή, η τελαγγειεκτασία και το εκτεταμένο ερύθημα (ερυθρότητα). Το μη επεμβατικό λέιζερ μπορεί επίσης να βελτιώσει την ακμή αναστέλλοντας την έκκριση σμήγματος, περιορίζοντας τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, και βελτιώνοντας την όψη των ατροφικών και υπερτροφικών ουλών.

  ●      Πόσο βαθιά φτάνει το μη επεμβατικό λέιζερ;
  Υπάρχουν πολλές επιλογές μη επεμβατικού λέιζερ, καθεμία από τις οποίες χρησιμοποιεί διαφορετικό μήκος κύματος φωτός, διάρκεια παλμού, και ροή δέσμης (η ενέργεια που παρέχεται ανά μονάδα επιφάνειας). Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τη λειτουργία του μη επεμβατικού λέιζερ. Το επιθυμητό βάθος του μη επεμβατικού λέιζερ καθορίζεται βάσει της στοχευόμενης περιοχής. Επομένως, η βαθύτερη διείσδυση μπορεί να μην ενδείκνυται, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις φωτοεπαγόμενης μελάγχρωσης, οι οποίες μπορεί να εντοπίζονται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Αντιθέτως, μια θεραπεία λέιζερ για τα σημάδια ακμής μπορεί να πρέπει να είναι πιο ισχυρή. Ευτυχώς, το μη επεμβατικό λέιζερ προσφέρεται σε ρυθμιζόμενο βάθος, επιτρέποντας στον γιατρό να αλλάξει τη διάρκεια του παλμού και τη ροή της δέσμης για εξατομικεύσιμη αναδόμηση και αναζωογόνηση του δέρματος.
   
  ●       Είναι επώδυνο το μη επεμβατικό λέιζερ;
  Η δυσφορία κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε τύπου θεραπείας λέιζερ για το πρόσωπο ή το σώμα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή θεραπείας, τον χρησιμοποιούμενο τύπο λέιζερ, τη διάρκεια της έκθεσης, και την αντοχή της ασθενούς στον πόνο. Για ορισμένες συσκευές, η ασθενής πρέπει να ενημερώνει σχετικά με τη δυσφορία που αισθάνεται, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες επιδερμικές βλάβες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν συνιστάται η χρήση αναισθησίας κατά τη θεραπεία με λέιζερ αναδόμησης.
  Συνήθως, η θεραπεία αναζωογόνησης με μη κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ περιλαμβάνει τοπική αναισθησία. Επίσης, η ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια συσκευή κρύου αέρα ή παγοκύστες για ανακούφιση της δυσφορίας και ελαχιστοποίηση του οιδήματος αμέσως μετά τη θεραπεία αναζωογόνησης με μη κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ.
  Γενικά, το μη κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη δυσφορία σε σύγκριση με το κλασματικό μη επεμβατικό λέιζερ. Ωστόσο, οι πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα του λέιζερ αναδόμησης και αναζωογόνησης έχουν βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των ασθενών και, σε γενικές γραμμές, η όλη διαδικασία προκαλεί πλέον ελάχιστη ενόχληση.
   
  ●       Πόσο διαρκεί η αναδόμηση με μη επεμβατικό λέιζερ;
  Το σώμα μας είναι ένα σύνθετο βιολογικό οικοσύστημα που συνεχώς εξελίσσεται και ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα. Ως εκ τούτου, ο τρόπος ζωής της ασθενούς –όπως η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση, και η έκθεση στον ήλιο με ασφάλεια– μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας αναζωογόνησης με μη επεμβατικό λέιζερ. Και, παρ’ όλο που το πλέον αποτελεσματικό για την αναζωογόνηση του δέρματος είναι το επεμβατικό λέιζερ, έχει αποδειχθεί ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες με μη επεμβατικό λέιζερ μπορούν να οδηγήσουν σε ισοδύναμα αποτελέσματα. Αυτό μαρτυρά τη μεγάλη ευελιξία του μη επεμβατικού λέιζερ που, σε αντίθεση με το επεμβατικό λέιζερ, ελαχιστοποιεί τον χρόνο αποθεραπείας και τη δυσφορία για την ασθενή. Μόλις επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος, τα αποτελέσματα μιας σειράς θεραπειών αναδόμησης με μη επεμβατικό λέιζερ μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και για 3-5 χρόνια, σύμφωνα πάντα και με τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

  ●      Είναι ασφαλές το μη επεμβατικό λέιζερ;
  Εφόσον η ασθενής είναι καλή υποψήφια για μη επεμβατικό λέιζερ (βλ. «Τι πρέπει να ξέρετε»), η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής και στατιστικά ενέχει μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών μετά τη θεραπεία σε σύγκριση με το ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό μη επεμβατικό λέιζερ. Επιπλέον, επειδή η θεραπεία με μη επεμβατικό λέιζερ μπορεί να χορηγηθεί σε μια σειρά συνεδριών, μπορούν να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα αναζωογόνησης σε βάθος χρόνου, με πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας και ελάχιστους κινδύνους.
   
  * Πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας προτού αποφασίσετε να υποβληθείτε σε θεραπεία.
   
  ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΕΙΖΕΡ:
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 1: Soothing Cleanser
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 2: C E Ferulic
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 3: Phyto Corrective Masque
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 4: Oil Shield UV Defense SPF50
   
  ** Μετά από τη θεραπεία λέιζερ, συνιστάται να ακολουθείται η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι. Προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.
  ** Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις που αφορούν στη χρήση κάθε προϊόντος.
  *** Αν παρουσιαστεί ερεθισμός, διακόψτε τη χρήση. Αν ο ερεθισμός επιμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer