Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΚΡΕΜΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΚΡΕΜΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ

  cream


  Στον κόσμο του skincare οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός. Νέα αντιγηραντικά συστατικά έρχονται στο προσκήνιο συνεχώς, με την υπόσχεση να απαντήσουν στην επιθυμία μας να κρατήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική και φωτεινή. Από αυτά, υπάρχουν κάποια που τραβούν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας περισσότερο από άλλα και γίνονται trendy περιστασιακά, ώσπου να χάσουν τη λάμψη τους σαν διάττοντες αστέρες.

  Υπάρχει, όμως, μια λίστα αντιγηραντικών συστατικών που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και έχουν αποδείξει την αξία τους στη μάχη κατά της γήρανσης. Είναι η επιτομή της κοσμετολογίας, τα συστατικά που οι ειδικοί εμπιστεύονται κάθε φορά που συστήνουν μια αποτελεσματική, αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς. Κάθε ένα από αυτά στοχεύει στο να φρενάρει τη διαδικασία της γήρανσης, τις μεταβολές δηλαδή που συμβαίνουν στα κύρια δομικά στοιχεία της επιδερμίδας– συγκεκριμένα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά:
  -      Τη μειωμένη σύνθεση και αποδόμηση των ινών κολλαγόνου, καθώς και τη μείωση της ποσότητας και του πάχους τους (2).

  -       Τη μείωση των ινών ελαστίνης, η δομή των οποίων γίνεται ακανόνιστη και αποδιοργανώνεται (3)
  -         Την αύξηση των MMPs (μεταλλοπρωτεϊνάσες εξωκυττάριας ουσίας), των ενζύμων που αποδομούν το κολλαγόνο και αναστέλλουν τη σύνθεσή του (4)
  -         Την μείωση των Γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs), η οποία έχει επιπτώσεις στη διάταξη των ινών κολλαγόνου στην εξωκυττάρια ουσία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δομικά κενά (5).
   
  Ποια είναι, όμως, αυτά τα top δραστικά συστατικά που θέλετε να περιέχει η κρέμα αντιγήρανσης στην οποία θα εμπιστευτείτε την φροντίδα του προσώπου και του λαιμού σας;
   

  ΡΕΤΙΝΟΛΗ

  Το πιο διάσημο παράγωγο βιταμίνης Α, η ρετινόλη όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο θεωρείται η πιο ανεκτή μορφή της συγκεκριμένης βιταμίνης.

   Η ρετινόλη έχει αποδειχτεί κλινικά ότι:
  -         Συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του κυτταρικού κύκλου, επιταχύνει δηλαδή την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αποκαλύπτοντας ένα πιο υγιές, φωτεινό δέρμα
  -         Διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  -         Αναστέλλει τις βλαπτικές MMPs (μεταλλοπρωτεϊνάσες εξωκυττάριας ουσίας) που προκαλούνται από τις ακτίνες UV (συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΡ-1 και ΜΜΡ-9)
   

  -        Ενισχύει τη δομή και την οργάνωση στο εσωτερικό της εξωκυττάριας ουσίας μέσω της επαγωγής των πολύτιμων γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) (5)
  -         Βελτιώνει την εμφάνιση των δυσχρωμιών και των κηλίδων επιταχύνοντας την κυτταρική ανανέωση.  
  Το μυστικό για τον βαθμό αποτελεσματικότητας της ρετινόλης στο δέρμα είναι η καθαρότητά της, η οποία της επιτρέπει να μετατρέπεται πιο εύκολα σε ρετινοϊκό οξύ – και αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να εστιάζετε όταν επιλέγετε ένα skincare προϊόν με ρετινόλη. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως, επειδή το συστατικό αυτό προκαλεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα, θα πρέπει να εφαρμόζεται βράδυ και το επόμενο πρωί να φοράτε οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας πριν βγείτε από το σπίτι.
   

  Σας προτείνουμε:

  SkinCeuticals Retinol 0.3: Αυτή η κρέμα νύχτας περιέχει 0.3% καθαρή ρετινόλη η οποία διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου, για μείωση των λεπτών γραμμών, ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης τόσο από φωτογήρανση όση και από ενδογενή γήρανση. Η σύνθεσή της βασίζεται σε δύο καινοτομίες: ένα πρωτοποριακό σύστημα που συγκρατεί και σταθεροποιεί τη ρετινόλη, προστατεύοντας έτσι τη δραστικότητά της, και ένα σύστημα μοναδικής απόδοσης για εξασφαλισμένη διείσδυση των συστατικών.

  SkinCeuticals Τripeptide R-Neck Repair: Την ίδια ανάγκη για την ισχυρή αντιγηραντική δράση της ρετινόλης έχει και η περιοχή του λαιμού. Η συγκεκριμένη στοχευμένη σύνθεση, με 0.2% καθαρή ρετινόλη βραδείας απελευθέρωσης, έχει αποδειχτεί κλινικά ότι στοχεύει στα πολλαπλά σημάδια γήρανσης του λαιμού, συμπεριλαμβάνομένων των οριζόντιων γραμμών και των ρυτίδων καθώς και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος. Είναι ειδικά μελετημένη για καθημερινή χρήση ενώ συμπληρώνει ιδανικά τις επαγγελματικές θεραπείες ανόρθωσης του λαιμού.

  PROXYLANE TM

  Ένας από τους βασικούς παράγοντες γήρανσης των κυττάρων είναι η γλυκοζυλίωση. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται όταν περίσσεια μορίων γλυκόζης στο αίμα “κολλάνε” στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βλαβερά μακρομόρια που ονομάζονται Τελικά Προϊόντα Υψηλής Γλυκοζυλίωσης. Πρόκειται για τα “διάσημα” A.G.E.s, τα οποία αν δεν τεθούν υπό έλεγχο στα αρχικά στάδια της διαδικασίας, προκαλούν σοβαρές φθορές που οδηγούν στη δημιουργία έντονων ρυτίδων.

  Το Proxylane, αυτό το καινοτόμο αντιγηραντικό συστατικό (αποτέλεσμα πράσινης χημείας), έρχεται να πει “στοπ” στη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης και να αναστρέψει τις επιπτώσεις της: ενισχύει τη σύνθεση των γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) ενώ βοηθά στην ενίσχυση της στηρικτικής δομής του δέρματος ενάντια στην επίδραση της ενδογενούς γήρανσης και στη διατήρηση και αύξηση της ελαστικότητας και της πυκνότητας των ανώτερων στρωμάτων του.

  Σας προτείνουμε:

  SkinCeuticals A.G.E. Interrupter Advanced: Κρέμα προσώπου για την ώριμη επιδερμίδα. Δρα ως μια μοναδική θεραπεία με 3 ισχυρά συστατικά τα οποία προλαμβάνουν και διορθώνουν τα πιο ορατά σημάδια ενδογενούς γήρανσης στην ώριμη επιδερμίδα. Συγκεκριμένα περιέχει: 30% Proxylane που διεγείρει τη σύνθεση των γλυκοαμινογλυκανών (GAG), ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου τύπου VII και αποκαθιστά την υγρασία στην επιδερμίδα, 4% εκχύλισμα blueberry με ισχυρή αντιγλυκοζυλιωτική δράση, που προλαμβάνει την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης από τα βλαπτικά A.G.E.s και 0.2% φυτοσφιγγοσίνη, που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό διεγείροντας τη σύνθεση των απαραίτητων για τη λειτουργία του, λιπιδίων.

  ΤΡΙΠΕΠΤΙΔΙΑ

  Τα πεπτίδια, επίσης ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά της κοσμετολογίας, είναι αλυσίδες αμινοξέων τα οποία έχουν ως βασική αποστολή να στέλνουν στα κύτταρα τα ζωτικής σημασίας μηνύματα που ενεργοποιούν τη διαδικασία επανόρθωσης των φθορών. Το πέρασμα του χρόνου και οι βλάβες που προκαλεί το οξειδωτικό στρες, έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το “σήμα” να γίνεται πιο αδύναμο ή να μην φτάνει ποτέ στον παραλήπτη του. Αποτέλεσμα: οι φθορές συσσωρεύονται χωρίς να επιδιορθώνονται και η διαδικασία της γήρανσης επιταχύνεται.

  Τα τριπεπτίδια, είναι μια ιδιαίτερα σταθερή αλυσίδα τριών αμινοξέων, η οποία όταν εφαρμόζεται τοπικά, ενισχύει την κυτταρική επικοινωνία με στόχο να ενδυναμώσει την δομή του δέρματος. Πώς; Αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου, ενεργοποιώντας τη φυσική σύνθεση υαλουρονικού οξέος που ενυδατώνει και γεμίζει την επιδερμίδα εκ των έσω, συσφίγγοντας και υποστηρίζοντάς τη συνολικά.

  Σας προτείνουμε:

  SkinCeuticals Metacell Renewal B3: Ολοκληρωμένη καθημερινή φροντίδα προσώπου που διορθώνει ορατά όλα τα πρώιμα σημάδια φωτογήρανσης. Στη σύνθεσή της πρωταγωνιστούν: 2.5% Συμπύκνωμα συσφιγκτικού τριπεπτίδιου που διευκολύνει την ενδοκυτταρική επικοινωνία και ενδυναμώνει τη δομή της επιδερμίδας, αυξάνει τις ίνες κολλαγόνου και υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, 5% νιασιναμίδη που ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση, αποτρέπει τις δυσχρωμίες και ενδυναμώνει τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος και 15% καθαρή γλυκερίνη για εντατική ενυδάτωση, χωρίς κολλώδη αίσθηση.

  SkinCeuticals Τripeptide R-Neck Repair: Τα τριπεπτίδια είναι απαραίτητα για την νεανικότητα και της επιδερμίδας του λαιμού, η οποία είναι πιο λεπτή από του προσώπου, με πιο ευάλωτο χόριο. Αυτή η αντιγηραντική κρέμα για το λαιμό συνδυάζει 0.2% καθαρή ρετινόλη με 2.5% συμπύκνωμα πανίσχυρων τριπεπτιδίων που βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και βελτιώνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, καθώς και 5% σύμπλοκο γλαυκίνης, ένα συστατικό που προέρχεται από σπόρους κίτρινης παπαρούνας και συμβάλλει στην πρόληψη των σημαδιών γήρανσης στο λαιμό. Ιδανική και ως συμπληρωματική αγωγή σε θεραπείες σμίλευσης του λαιμού, όπως η κρυολιπόλυση κάτω από το πηγούνι και οι στοχευμένες θεραπείες σύσφιγξης.

  ΛΙΠΙΔΙΑ

  Τα λιπίδια υπάρχουν φυσικά στην επιδερμίδα και έχουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Υπάρχουν πολλά είδη λιπιδίων από τα οποία τα ceramides, η φυσική χοληστερόλη και τα λιπαρά οξέα είναι τα πιο σημαντικά για την επιδερμίδα. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η φυσική παραγωγή τους μειώνεται, γεγονός που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού, οδηγεί σε απώλεια πολύτιμης υγρασίας και αφήνει τα κύτταρα εκτεθειμένα στις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Με άλλα λόγια, η απώλεια λιπιδίων οδηγεί σε ορατά σημάδια γήρανσης όπως δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος, εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ταλαιπωρημένη υφή, θαμπή όψη, μείωση πυκνότητας.

  Για αυτό το λόγο, η καθημερινή εφαρμογή μιας αντιγηραντικής κρέμας ενισχυμένης με τα απαραίτητα λιπίδια είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προκειμένου η επιδερμίδα να παραμείνει απαλή, ελαστική, υγιής.

  Σας προτείνουμε:

  SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2. Αυτή η κρέμα προσώπου δρα ως αντιγηραντική θεραπεία για την αναπλήρωση των κυτταρικών λιπιδίων της επιδερμίδας. Ο... «κωδικός» 2:4:2 αποκαλύπτει την μεγιστοποιημένη συγκέντρωση των τριών πολύτιμων λιπιδίων που περιέχει στη σύνθεσή της: 2% καθαρά ceramides (τύπου 1 & 3), 4% φυσική χοληστερόλη και 2% λιπαρά οξέα. Αυτή η αναλογία βοηθά αποδεδειγμένα στην επιδιόρθωση και προστασία του επιδερμικού φραγμού, ενισχύει τη φυσική αποκατάσταση της υποστήριξης του δέρματος ενώ συγχρόνως παρέχει ισχυρή θρέψη στην ώριμη επιδερμίδα. Με συστηματική χρήση, βελτιώνει τα ορατά σημάδια γήρανσης, χαρίζει ομοιόμορφη όψη και επαναφέρει τη λάμψη της επιδερμίδας.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer