Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

  Συγκαταλέγεται στη λίστα με τα αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων, κάποια από τα οποία «δανείστηκε» η κοσμετολογία προκειμένου να φέρει την ευεργετική δράση τους και στο skincare. Ο λόγος για το γλυκολικό οξύ, το οποίο θεωρείται το “gold standard” στη χημική απολέπιση, ένα δερματολογικό ενεργό συστατικό που ξεχωρίζει για την ικανότητά του να προσφέρει ομοιόμορφη απολέπιση στην επιδερμίδα προάγοντας την κυτταρική ανανέωση με ευγενικό τρόπο.

  Πώς δρα το γλυκολικό οξύ;
   
  Το γλυκολικό οξύ είναι το μικρότερο από τα άλφα υδροξυοξέα (AHA) και προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο. Έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους δεσμούς ανάμεσα στα νεκρά και αφυδατωμένα κύτταρα, βοηθώντας και επιταχύνοντας με αυτό τον τρόπο τον φυσιολογικό ρυθμό απολέπισης στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Γιατί, όμως, αυτή η δράση του θεωρείται τόσο σημαντική; Κάθε 28 μέρες, περίπου, τα νεκρά κύτταρα που έχουν ανέβει στην επιφάνεια της επιδερμίδας πέφτουν, αποκαλύπτοντας τα νέα, υγιή κύτταρα που βρίσκονται από κάτω - αυτή είναι η φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση των λεπτών γραμμών, τη βελτίωση της ανομοιόμορφης υφής, την αντιμετώπιση της θαμπάδας. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κάνοντάς τη να δείχνει θαμπή, με ανομοιόμορφη υφή και τόνο. Αντίθετα με την μηχανική απολέπιση, η οποία προκαλεί μικροεκδορές στην επιδερμίδα και σε κάποιες περιπτώσεις και φλεγμονές, το γλυκολικό οξύ έρχεται να λύσει τους δεσμούς που κρατούν τα νεκρά κύτταρα κολλημένα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προσφέροντας έναν ευγενικό και συγχρόνως αποτελεσματικό τρόπο απολέπισης.

  Γλυκολικό οξύ στο σπίτι & στον ειδικό

  Το γλυκολικό οξύ, όπως είπαμε, είναι ένα αδιαμφισβήτητα αποτελεσματικό συστατικό χημικής απολέπισης. Ο βαθμός της δράσης του, ωστόσο, εξαρτάται από τη συγκέντρωσή του: σε ποσοστό κάτω από 4% προσφέρει ήπια απολέπιση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία με δύο φορές την ημέρα, ανάλογα με την δραστικότητα και το pH της σύνθεσης. Σε φόρμουλες που βάζουν στο στόχαστρο ορατά σημάδια γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές, η θαμπάδα και η ανομοιόμορφη υφή, η συγκέντρωση του γλυκολικού οξέος κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-10%, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται το βράδυ και είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού με υψηλό SPF το επόμενο πρωί. Tip: Η αποτελεσματικότητα του γλυκολικού οξέος καθορίζεται από την τιμή του ελεύθερου οξέος, δηλαδή την αποτελεσματική ποσότητα οξέος που είναι διαθέσιμη για να «δουλέψει» στο δέρμα. Αυτή εξαρτάται από δύο παράγοντες: τη συγκέντρωση του γλυκολικού στη σύνθεση αλλά και το συνολικό pH της. Έτσι, χαμηλή τιμή pH εξασφαλίζει την ισχύ του γλυκολικού για μέγιστη αποτελεσματικότητα ενώ όταν τα επίπεδα pH αυξάνονται, το γλυκολικό μπορεί να εξουδετερωθεί σε σημαντικό βαθμό.

  Συγκεντρώσεις άνω του 20% απαιτούν διαχείριση και επίβλεψη από τον δερματολόγο και τις συναντάμε στα χημικά peeling που γίνονται στο ιατρείο (συνήθως χρειάζεται προετοιμασία και εξειδικευμένη φροντίδα μετά τη θεραπεία).

  Εντάξτε το γλυκολικό οξύ στο καθημερινό skincare σας:

  Καθαρισμός προσώπου με το Glycolic Renewal Cleanser

  Αφρώδες gel καθημερινού καθαρισμού με γλυκολικό οξύ σε συγκέντρωση 8%, 1% Φυτικό Οξύ, εκχύλισμα από φύλλα Αλόης και Γλυκερίνη. Είναι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει 8% ελεύθερη τιμή Γλυκολικού Οξέος που επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, καθαρίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από σμήγμα, σκόνη, ρύπους ακόμα και long-wear μακιγιάζ, δρα κατά της θαμπάδας και της τραχιάς υφής, βελτιώνει την όψη των πόρων. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα πρωί και βράδυ.

  Βραδινή φροντίδα με την κρέμα νύχτας Glycolic Renew Overnight

  Η σύνθεση αυτή της κρέμας νύχτας περιέχει 10% γλυκολικό οξύ σε τιμή ελεύθερου οξέος που έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει αποτελεσματική απολέπιση και ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση. Επιπλέον, περιέχει μείγμα 2% φυτικού οξέος για πιο καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα με 1% καταπραϋντικό σύμπλοκο τριπλής δράσης από φυτικά έλαια και βότανα, για προστασία του επιδερμιδικού φραγμού. Τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης 8 εβδομάδων απέδειξαν πως το Glycolic Renew Overnight βελτιώνει σημαντικά τους βασικούς δείκτες για μια λαμπερή επιδερμίδα: 36% άμεση βελτίωση της λάμψης, 37% άμεση βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, 19% άμεση βελτίωση της ομοιομορφίας και του τόνου της. Σημαντικό: μην παραλείπετε ποτέ τη χρήση αντηλιακού με υψηλό SPF το επόμενο πρωί.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer