Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ;

  Έχει πλέον αποδειχτεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο ήλιος δεν αστειεύεται με την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Από το σύνολο της ηλιακής ακτινοβολίας, η υπεριώδης (UV) αποτελεί μόλις το 6.8% - κι όμως, αυτό το τόσο μικρό ποσοστό είναι αρκετό για να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο δέρμα, κάποια από τα οποία γίνονται άμεσα αισθητά, όπως το ηλιακό έγκαυμα, ενώ κάποια άλλα εξελίσσονται σε βάθος χρόνου για να κάνουν την εμφάνισή τους ως σημάδια πρόωρης γήρανσης ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, ακόμα και ως καρκίνος του δέρματος.


  Η UV ακτινοβολία δεν είναι μια αλλά ... τρεις!
  Η υπεριώδης ακτινοβολία διακρίνεται σε τρεις τύπους και συγκεκριμένα:

  -        Στις ακτίνες UVC, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες αλλά φιλτράρονται από το όζον και δεν φτάνουν μέχρι τη γη
  -        Στις ακτίνες UVB, οι οποίες αποτελούν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι πιο ισχυρές το καλοκαίρι και δεν διαπερνούν τα σύννεφα και το γυαλί. Η ακτινοβολία UVB διεισδύει στο δέρμα και ευθύνεται για το μαύρισμα, το ηλιακό έγκαυμα αλλά και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.
  -        Στις ακτίνες UVA, που αποτελούν το υπόλοιπο 95% της UV ακτινοβολίας, είναι ισχυρές καθόλη τη διάρκεια του έτους, διαπερνούν τα σύννεφα (αυτό σημαίνει πως φτάνουν στη γη ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες) και το γυαλί (πχ το παράθυρο δίπλα στο γραφείο σας) ενώ και αυτές διεισδύουν στο δέρμα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βάθος από τις UVB. Η ακτινοβολία UVA προκαλεί την παραγωγή ελευθέρων ριζών και δημιουργεί οξειδωτικό στρες που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση ενώ οι βλαπτικές επιπτώσεις της συνδέονται άμεσα και με τον καρκίνο του δέρματος.
   
  Κάθε φορά, λοιπόν, που βγαίνετε από το σπίτι και εκτίθεστε στον ήλιο, το δέρμα σας έρχεται αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο εχθρό του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να ζείτε με φόβο ή να μην απολαμβάνετε την ευεργετική επίδραση που έχει ο ήλιος τόσο στην λειτουργία του οργανισμού όσο και στη διάθεσή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να θωρακίσετε το δέρμα σας από τις επιθέσεις της UV ακτινοβολίας με μία δύο απλές κινήσεις: την καθημερινή χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος για προστασία από την UVA και την UVB ακτινοβολία, , την εξίσου ευλαβική χρήση του στην παραλία, και φυσικά την χρήση αντιοξειδωτικού ορού κάθε πρωί.

  Αντηλιακή + Αντιοξειδωτική προστασία:
  Γιατι έιναι απαραίτητα στη προστασία μας ενάντια στον ήλιο
   
  Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν στη καθημερινή περιποίηση, όπως τονίζει η American Academy of Dermatology*, γιατί συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή του ηλιακού εγκαύματος, του καρκίνου του δέρματος και της πρόωρης γήρανσης. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να μπλοκάρει την ηλιακή ακτινοβολία στο 100% ενώ κάποια συχνά λάθη στην εφαρμογή του, αφήνουν μια χαραμάδα στην UV ακτινοβολία να επιτεθεί στα δερματικά κύτταρα.


  Τα καλά νέα: υπάρχει η απάντηση και σε αυτό το ενδεχόμενο και δεν είναι άλλη από την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος , η οποία είναι επίσης βασικό βήμα στην καθημερινή φροντίδα του προσώπου. Όταν συνδυάζονται με το αντηλιακό, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά – με star τη βιταμίνη C- ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του δέρματος απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.
  Πώς; Τα αντηλιακά φίλτρα εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία να διεισδύσει στο δέρμα, όμως αν ένα μικρό ποσοστό της καταφέρει να ξεφύγει και να εισβάλλει, τότε πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω.

  Σε αυτό το σημείο, όμως, οι ακτίνες UV θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αντιοξειδωτική προστασία, που έρχεται  να διακόψει αυτές τις αντιδράσεις, να εμποδίσει τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών αλλά και να εξουδετερώσει  όσες πρόλαβαν να δημιουργηθούν, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την επιδερμίδα από τις βλάβες.
   
  Καθώς, όμως, έχει αποδειχτεί ότι τα τοπικά αντιοξειδωτικά όταν προστεθούν σε αντηλιακά προϊόντα παρέχουν πολύ λίγη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες**, οι ειδικοί τονίζουν πως είναι απαραίτητο να ακολουθείτε καθημερινά δύο βήματα:
   
  -        Εφαρμόζετε πρώτα έναν αντιοξειδωτικό ορό βιταμίνης C, κάθε πρωί και κάθε εποχή.
  -        Συνεχίζετε με ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος και με SPF50, ώστε να έχετε μια σίγουρη και ολοκληρωμένη άμυνα ενάντια στις καθημερινές βλάβες.

  Η SkinCeuticals έχει τις απαντήσεις


  Η SkinCeuticals πιστεύει στη δύναμη της υγείας του δέρματος. Έχοντας γεννηθεί μέσα από δεκαετίες ερευνών στον καρκίνο του δέρματος που οδήγησαν σε καθοριστικής σημασίας ανακαλύψεις στον τομέα των τοπικών αντιοξειδωτικών ορών προσώπου, οι προηγμένες συνθέσεις της SkinCeuticals διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά και είναι σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν βέλτιστη απορρόφηση στο δέρμα. Ηγέτης στην αντιοξειδωτική φροντίδα, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη κατηγορία συνθέσεων υψηλής αποτελεσματικότητας, οι οποίες παρέχουν την πιο προηγμένη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ανάλογα με τον τύπο και την ανάγκη του δέρματος:

  -       Αν σας απασχολεί η γήρανση, επιλέξτε το C E Ferulic: αυτός ο βραβευμένος αντιοξειδωτικός ορός συνδυάζει 15% καθαρή βιταμίνη C με 1% καθαρή βιταμίνη Ε και 0.5% φερουλικό οξύ για προηγμένη προστασία ενάντια στην ατμοσφαιρική γήρανση του δέρματος.
  -        Ειδικά μελετημένος για το πρόβλημα των δυσχρωμιών, ο αντιοξειδωτικός ορός Phloretin CF προσφέρει περιβαλλοντική προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που οφείλονται στις ακτίνες UVA/UVB και στη ρύπανση. Χάρη στο συνδυασμό 10% καθαρής βιταμίνης C με 2% φλορετίνη και 0,5% φερουλικό οξύ συμβάλλει και στη μείωση των δυσχρωμιών και των λεπτών γραμμών ενώ βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος.
  -        Το Silimarin CF είναι ιδανικό για το λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα. Αυτός ο πανίσχυρος αντιοξειδωτικός ορός με 0.5% σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου), 15% καθαρή βιταμίνη C, 0.5% φερουλικό οξύ και 0,5% σαλικυλικό οξύ, προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, προλαμβάνει την οξείδωση του σμήγματος (που μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις των ατελειών) ενώ παράλληλα μειώνει τη λιπαρότητα, λειαίνει την υφή του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές και χαρίζει πιο ομοιόμορφο τόνο.
   
   
  Στην καρδιά της SkinCeuticals «χτυπάει» το τρίπτυχο Prevent (Πρόληψη)- Correct (Διόρθωση των σημαδιών γήρανσης)- Protect (Προστασία της υγείας του δέρματος. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην είναι πρωτοπόρος και στην αντηλιακή προστασία με συνθέσεις ευρέος φάσματος, κατάλληλες για καθημερινή χρήση. Τα βραβευμένα αντηλιακά SkinCeuticals βασίζονται σε προηγμένα φίλτρα (ορυκτά, ανόργανα αλλά και συνδυασμό τους) τα οποία θωρακίζουν το δέρμα απέναντι στις βλαβερές ακτίνες UVA/UVB, προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και διατηρούν περισσότερο τα αποτελεσματά τυχών αισθητικών δερματολογικών πράξεων και θεραπειών.


  Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το ιδανικό για τις ανάγκες του δέρματός σας:

  -       Το Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF50 απευθύνεται σε δέρματα με δυσχρωμίες, κηλίδες και πανάδες. Με λεπτόρρευστη υφή που δεν αφήνει λευκά ίχνη, συνδυάζει προστασία ευρέος φάσματος από την ακτινοβολία UV με ένα σύμπλοκο δραστικών συστατικών κατά των δυσχρωμιών για πιο λεία, ομοιόμορφη, φωτεινή επιδερμίδα.
  -        Το Oil Shield UV Defense SPF50 είναι ένα αντηλιακό με ανάλαφρη υφή και ματ φινίρισμα, ειδικά μελετημένο για δέρμα με λιπαρότητα και τάση για ακμή. Προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος ενώ το πυρίτιο που περιέχει δεσμεύει την περίσσεια σμήγματος και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων.
  -        Το Sheer Mineral UV Defense SPF50 περιέχει 100% φυσικά φίλτρα και προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από UVA/UVB. Επιπλέον, το εκχύλισμα πλαγκτόν artemia salina ενισχύει τις φυσικές άμυνες του δέρματος ενάντια στο στρες που προκαλούν η ακτινοβολία UV και η ζέστη. Η λεπτόρρευστη, μεταξένια υφή του απορροφάται αμέσως και αφήνει ένα ανάλαφρο ματ τελείωμα χωρίς παραμικρό λευκό ίχνος.
  Το Mineral Radiance UV Defense SPF50 είναι ένα αντηλιακό με χρώμα, ιδανική επιλογή αν αγαπάτε το no makeup-makeup ή αν απλά θέλετε ένα αέρινο πέπλο χρώματος στο πρόσωπό σας όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει. Βασισμένο σε 100% φυσικά φίλτρα, παρέχει υψηλή ευρέος φάσματος προστασία, το εκχύλισμα πλαγκτόν artemia salina ενισχύει την άμυνα του δέρματος απέναντι στη UV ακτινοβολία και το θερμικό στρες ενώ τα διαφανή σφαιρίδια χρώματος δίνουν ομοιομορφία και λάμψη σε κάθε τόνο δέρματος.

  *https://www.aad.org/public/everyday-care/sun-protection/shade-clothing-sunscreen/common-sunscreen-mistakes
  ** Wang S, Osterwalder U, Jung K PhD. Ex vivo evaluation of radical sun protection factor in popular sunscreens with antioxidants. J Am Acad Dermatol 2011

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer