Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ

  ●      ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  ●       Ήπιες έως μέτριας έντασης ρυτίδες
  ●       Δερματικές εξογκώσεις (όπως μυρμηγκιές)
  ●       Σημάδια εκ γενετής
  ●       Καφέ κηλίδες ή κηλίδες γήρανσης
  ●       Ανομοιόμορφος τόνος δέρματος
  ●       Βλάβες από τον ήλιο
  ●       Ακμή ή άλλες ουλές
  ●       Ραγάδες
  ●       Ανομοιόμορφη υφή δέρματος
  ●       ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: 2-4 εβδομάδες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει ερυθρότητα για αρκετούς μήνες μετά τη θεραπεία.


  Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΛΕΪΖΕΡ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  ●       ΤΙ ΚΑΝΕΙ: Το επεμβατικό λέιζερ εξαχνώνει ή «καταλύει» δερματικά κύτταρα χρησιμοποιώντας υψηλή θερμική ενέργεια. Κατά τη θεραπεία αναδόμησης με επεμβατικό λέιζερ, κατευθύνεται μια έντονη δέσμη φωτός σε συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος. Αυτή η δέσμη φωτός καταστρέφει την επιδερμίδα, δηλαδή την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, ενώ θερμαίνει τον υποκείμενο ιστό σε θερμοκρασία ικανή να μετουσιώσει το υπάρχον κολλαγόνο και να διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου (συνήθως έως και 6 μήνες μετά τη διαδικασία). Έτσι, βελτιώνονται η όψη, ο τόνος και η υφή του δέρματος.

  ●       ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Το επεμβατικό λέιζερ αναδόμησης δέρματος είναι πιθανό να απαιτεί αποχή από τις κοινωνικές δραστηριότητες για αρκετό χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία επιδένονται και διατηρούνται καλυμμένες για πολλές ημέρες μετά τη θεραπεία. Επίσης, η ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι, μετά από λέιζερ αναδόμησης δέρματος, θα πρέπει να αποφύγει χώρους όπως το γυμναστήριο ή την πισίνα όπου υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Επιπλέον, κάποιες ασθενείς δεν νοιώθουν άνετα να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις τις πρώτες εβδομάδες μετά τη θεραπεία, όταν το δέρμα έχει ακόμα έντονη ερυθρότητα και, ίσως, ξεφλούδισμα και κρούστες. Όποια γυναίκα σκέφτεται να κάνει επεμβατικό λέιζερ αναδόμησης, θα πρέπει να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να εξασφαλίσει βέλτιστη ανάρρωση με τις ελάχιστες δυνατές επιπλοκές.

  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ
  ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: C E Ferulic
  ●      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Πατενταρισμένη αντιοξειδωτική σύνθεση που συνδυάζει 15% καθαρής Βιταμίνης C (L-ασκορβικό οξύ) με 1% Βιταμίνης E (α-τοκοφερόλη) και 0,5% Φερουλικού Οξέος για εξουδετέρωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών στην ατμόσφαιρα και αντιγηραντική δράση με ενίσχυση της σφριγηλότητας του δέρματος και βελτίωση της όψης γραμμών & ρυτίδων.
   
  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
   
  ●       Είναι ασφαλές το επεμβατικό λέιζερ;
  Αφού το επεμβατικό λέιζερ εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση χωρίς νυστέρι, είναι λογικό αυτή η μορφή λέιζερ αναδόμησης δέρματος να συνδέεται με περισσότερους πιθανούς κινδύνους. Ωστόσο, τα σύγχρονα συστήματα χορήγησης, όπως το παλμικό κύμα ή το κλασματικό επεμβατικό λέιζερ, έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τους κινδύνους επιπλοκών όσο και τον χρόνο αποθεραπείας. Αν και η χρήση του επεμβατικού λέιζερ για αισθητικούς σκοπούς συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος λέιζερ αναδόμησης δέρματος. Πριν προχωρήσετε στη θεραπεία με επεμβατικό λέιζερ, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο ιατρό για να δείτε αν το επεμβατικό λέιζερ μπορεί να σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο πρόσωπο ή το σώμα. 
   
  ●       Είναι επώδυνο το επεμβατικό λέιζερ;
  Σε ορισμένες ενδείξεις, όπως μέτριας έντασης ρυτίδες και ουλές, το επεμβατικό λέιζερ εξασφαλίζει βέλτιστα αποτελέσματα, γιατί, σε αντίθεση με το μη επεμβατικό λέιζερ, αυτός ο τύπος λέιζερ αναδόμησης αφαιρεί την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος. Το επίπεδο δυσφορίας μπορεί επίσης να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του επεμβατικού λέιζερ, την πηγή των ενεργών ιόντων στο λέιζερ (όπως το έρβιο ή το διοξείδιο του άνθρακα), και τη χορήγηση της θεραπείας λέιζερ. Για παράδειγμα, ένα μη κλασματικό επεμβατικό λέιζερ που χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα (CO2) θα είναι πιο επεμβατικό, με περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει δυσφορία σε σύγκριση με ένα κλασματικό λέιζερ που χρησιμοποιεί έρβιο. Η αίσθηση που έχει το λέιζερ αναδόμησης δέρματος εξαρτάται επίσης από τη θέση του στοχευόμενου ιστού. Για παράδειγμα, η αίσθηση είναι συνήθως πιο ήπια στα μάγουλα, ενώ περιοχές με πιο λεπτό δέρμα ή κοντά σε κόκκαλα, όπως το μέτωπο ή η περιοχή των ματιών, μπορεί να είναι πιο ευαίσθητες στη θεραπεία λέιζερ. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ αποτελεσματικές μέθοδοι για τη μείωση της δυσφορίας, όπως η τοπική αναισθησία, και οι περισσότερες ασθενείς αξιολογούν τη δυσφορία που προκαλεί το επεμβατικό λέιζερ αναδόμησης δέρματος ως ήπια έως μέτρια.

  ●     Πώς λειτουργεί το επεμβατικό λέιζερ;
  Το επεμβατικό λέιζερ εξαλείφει δερματικό ιστό, δηλαδή έχει την ικανότητα να εξαχνώνει όλη την επιδερμίδα ή τμήμα αυτής (ανώτερη στοιβάδα του δέρματος). Το μη επεμβατικό λέιζερ δεν αφαιρεί τα ανώτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα ανέπαφη (κάτι που είναι γνωστό ως επιλεκτική φωτοθερμόλυση). Το επεμβατικό λέιζερ εκπέμπει έντονο φως προκαλώντας έναν θερμικό τραυματισμό που αφαιρεί το εξωτερικό στρώμα του δέρματος και, ταυτόχρονα, διεγείροντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου στα κατώτερα στρώματα. Το επεμβατικό λέιζερ συνδέεται με μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας, αλλά και με πιο θεαματικά και πιο μακράς διάρκειας αποτελέσματα. 
   
  ●       Πόσο διαρκεί η αναδόμηση με επεμβατικό λέιζερ;
  Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει το επεμβατικό λέιζερ από σχεδόν όλες τις άλλες μη χειρουργικές αισθητικές διαδικασίες είναι ότι αφαιρεί την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος οδηγώντας στον σχηματισμό νέου δέρματος μετά από την επούλωση. Το νέο δέρμα υπόκειται έπειτα στις βιολογικές συνθήκες και τις συνήθειες του τρόπου ζωής της ασθενούς. Το δέρμα μιας ασθενούς με καλή υγεία και υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να διατηρήσει τη βελτιωμένη ποιότητά του για χρόνια μετά από τη θεραπεία με επεμβατικό λέιζερ. Αυτή η υπόσχεση αναδόμησης μπορεί να κάνει την ασθενή να θέλει να επαναλάβει πολύ άμεσα τη θεραπεία, όμως είναι σημαντικό να περιμένει 6 μήνες για να έχει πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων. Ένας πεπειραμένος γιατρός μπορεί, στη συνέχεια, να προτείνει μια επόμενη συνεδρία λέιζερ αναδόμησης αν είναι απαραίτητη. 
   
  ●       Τι είναι το επεμβατικό λέιζερ CO2;
  Τα επεμβατικά λέιζερ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτά που χρησιμοποιούν το μέταλλο έρβιο, και αυτά που χρησιμοποιούν το αέριο διοξείδιο του άνθρακα –δηλαδή τα επεμβατικά λέιζερ CO2. Και οι δύο τύποι επεμβατικού λέιζερ απορροφώνται από τα χρωμοφόρα του νερού στους ιστούς. Αυτά τα μόρια νερού είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλον τον ιστό και, καθώς το λέιζερ τα θερμαίνει, τα μόρια νερού μετατρέπονται σε αέριο προκαλώντας την εξάχνωση ή «κατάλυση» των κυττάρων του δέρματος. Μολονότι τόσο το λέιζερ ερβίου όσο και το λέιζερ CO2 έχουν κοινή αυτή τη λειτουργία, το επεμβατικό λέιζερ CO2 μπορεί να φτάσει πιο βαθιά στο δέρμα οδηγώντας σε μεγαλύτερη νεοκολλαγένεση αλλά και περισσότερες πιθανότητες τραυματισμού. Χάρη σε αυτά του τα χαρακτηριστικά, το επεμβατικό λέιζερ CO2 αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση βαθύτερων δερματικών ατελειών όπως είναι οι μυρμηγκιές, τα σημάδια ακμής, οι ρυτίδες, και η προχωρημένη φωτογήρανση. Για παράδειγμα, πολλές περιπτώσεις λέιζερ θεραπείας ακμής χορηγούνται με επεμβατικό λέιζερ CO2. Το επεμβατικό λέιζερ ερβίου χρησιμοποιείται συνήθως για πιο επιφανειακές ατέλειες –λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, κλπ.– και έχει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και χαμηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από λέιζερ αναδόμησης δέρματος.

  ●      Τι είναι το κλασματικό επεμβατικό λέιζερ αναδόμησης;
  Και οι δύο τύποι επεμβατικού λέιζερ –ερβίου και CO2 μπορούν να εκπέμψουν την ενέργεια τόσο ως συνεχές κύμα όσο και ως κύμα κατακερματισμένο σε ένα πλέγμα μικροσκοπικών στηλών· πρόκειται για το λεγόμενο «κλασματικό λέιζερ», ή αλλιώς «λέιζερ fraxel». Αυτές οι μικροσκοπικές στήλες καταστρέφουν μόνο ένα «κλάσμα» του δέρματος, χωρίς να τραυματίζουν το περιβάλλον δέρμα. Αυτός ο άθικτος ιστός επιταχύνει την ανάρρωση και ελαχιστοποιεί τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. Δημοφιλείς μάρκες κλασματικού λέιζερ είναι οι Fraxel®, Cutera®, Candela® και Lumenis®.
  * Πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας προτού αποφασίσετε να υποβληθείτε σε θεραπεία.

  ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΕΙΖΕΡ:
  ●  ΠΡΟΪΟΝ 1: Soothing Cleanser
  ●    ΠΡΟΪΟΝ 2: C E Ferulic
  ●    ΠΡΟΪΟΝ 3: Oil Shield UV Defence SPF50

  ** Μετά από τη θεραπεία λέιζερ, συνιστάται να ακολουθείται η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι. Προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.
  ** Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις που αφορούν στη χρήση κάθε προϊόντος.
  *** Αν παρουσιαστεί ερεθισμός, διακόψτε τη χρήση. Αν ο ερεθισμός επιμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer