Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

  Οι δυσχρωμίες, που επιστημονικά αναφέρονται ως υπερμελάγχρωση, εμφανίζονται ως σκούρες κηλίδες και είναι ένα πρόβλημα που φαίνεται ότι απασχολεί όλο και περισσότερο ανθρώπους παγκοσμίως. Αν και δεν απειλούν την υγεία της επιδερμίδας, είναι μια δερματική πάθηση περίπλοκη και ως προς την κατανόηση και ως προς την αντιμετώπισή της. Καθώς οι σκούρες κηλίδες είναι αποτέλεσμα συσσωρευτικής βλάβης από την έκθεση στον ήλιο για χρόνια χωρίς σωστή προστασία, εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές που εκτίθενται σε αυτόν όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια κ.α.

  Τι πυροδοτεί τις δυσχρωμίες;
  Πίσω από την εμφάνισή τους βρίσκεται η μελανίνη, μια φυσική χρωστική που παράγεται από τα μελανινοκύτταρα και έχει αποστολή να προστατεύει τα κύτταρα από την επικίνδυνη UV ακτινοβολία ενώ είναι αυτή που καθορίζει το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας. Το πρόβλημα εμφανίζεται από τη στιγμή που θα διαταραχτεί ο φυσιολογικός ρυθμός παραγωγής της, εξαιτίας φλεγμονής λόγω του ήλιου, του οξειδωτικού στρες από τις ελεύθερες ρίζες, της κληρονομικότητας, της ρύπανσης, ορμονικών διακυμάνσεων, της γήρανσης κλπ. Τότε οδηγούμαστε σε περίσσεια μελανίνης, η οποία συσσωρεύονται, δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια της επιδερμίδας και εκδηλώνεται με την εικόνα της υπερμελάγχρωσης. Ανεξάρτητα από την αιτία, οι δυσχρωμίες μπορεί να εμφανιστούν ως κηλίδες, απομονωμένα σημεία ή συνολικά πιο σκούρα εμφάνιση του προσώπου. Τις περισσότερες φορές οι σκούρες κηλίδες είναι δύσκολες στην αντιμετώπισή τους για αυτό και οι ειδικοί τονίζουν με έμφαση τη σημασία της πρόληψης, η οποία εξάλλου είναι κλειδί για την ομορφιά και την ποιότητα της επιδερμίδας συνολικά.

  Πώς θα εμποδίσετε τις δυσχρωμίες να κάνουν την εμφάνισή τους και πώς θα αντιμετωπίσετε αυτές που υπάρχουν ήδη;
  Με δεδομένο πως η φλεγμονή λόγω του οξειδωτικού στρες παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία σκούρων κηλίδων, η καθημερινή χρήση ενός αποτελεσματικού τοπικού αντιοξειδωτικού με βιταμίνη C κάθε πρωί, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ο λόγος: όταν εφαρμόζεται τοπικά η «βασίλισσα των αντιοξειδωτικών» αναχαιτίζει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτικό στρες ενώ έχει αποδειχθεί πως έχει και διορθωτική δράση στις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες αλλά και τις δυσχρωμίες. Ηγέτης και πρωτοπόρος στην αντιοξειδωτική προστασία, η SkinCeuticals υπογράφει κορυφαίους αντιοξειδωτικούς ορούς με βιταμίνη C οι οποίοι διεισδύουν στην επιδερμίδα, παρέχουν προηγμένη προστασία από φθορές και ενισχύουν την ικανότητα του δέρματος να επανορθώνεται για να μειώσει τα σημάδια γήρανσης – συγκεκριμένα:

  -Το C E Ferulic Serum είναι ένας τριπλός αντιοξειδωτικός ορός υψηλής δράσης με 15% L- ασκορβικό οξύ, 1% α-τοκοφερόλη και 0,5% φερουλικό οξύ. Δίνει προηγμένη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης, μειώνει ορατά τις ρυτίδες, συσφίγγει και αποκαθιστά τα λιπίδια στην επιδερμίδα.
  Το Phloretin CF είναι ένας ευρέος φάσματος αντιοξειδωτικός ορός με 2% φλορετίνη, 10% βιταμίνη C και 0,5% φερουλικό οξύ. Προστατεύει από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, διορθώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, εξαλείφει την εμφάνιση υπερμελάγχρωσης, επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και θωρακίζει το DNA των δερματικών κυττάρων από τις μεταλλάξεις.

  Η χρήση αντηλιακού με πολύ υψηλό SPF πάνω από το αντιοξειδωτικό serum είναι απαραίτητη καθημερινά ώστε να προστατεύεται το δέρμα από τις ακτίνες UV, οι οποίες μπορεί να ωθήσουν τα κύτταρα να δημιουργήσουν νέα- και ανεπιθύμητη- μελανίνη. Το Advanced Brightening UV Defense SPF50 είναι ένα αντηλιακό προσώπου ειδικά μελετημένο να προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UV, πρόληψη αλλά και ορατή μείωση των δυσχρωμιών, των κηλίδων και των πανάδων. Συνδυάζει 1% Τρανεξαμικό οξύ και 2% Νιασιναμίδη που συμβάλλουν στη μείωση των υπαρχόντων δυσχρωμιών και αντηλιακά φίλτρα ευρέος φάσματος που βοηθούν στην προστασία από μελλοντικές βλάβες. Στα plus και η μαρμαρυγία που περιέχει, η οποία δίνει ορατή, άμεση λάμψη στην επιδερμίδα.

  Τέλος, ο συνδυασμός με στοχευμένες διορθωτικές λύσεις, σχεδιασμένες να μειώσουν τις υπάρχουσες δυσχρωμίες και να δώσουν λάμψη στο δέρμα, θα βελτιστοποιήσει τα αποτελέσματα. Για διόρθωση των δυσχρωμιών και όλων των πρώιμων σημαδιών φωτογήρανσης, εντάξτε στο καθημερινό skincare σας την αντιρυτιδική κρέμα προσώπου Metacell Renewal B3. Η σύνθεσή της είναι βασισμένη σε ένα ένυδρο γαλάκτωμα για να αποδίδει υψηλή συγκέντρωση 5% νιασιναμίδης (δερματολογικό συστατικό γνωστό για τη δράση του κατά της υπερμελάγχρωσης), η οποία συνδυάζεται με 2.5% συμπύκνωμα συσφιγκτικού τριπεπτιδίου και 15% καθαρή γλυκερίνη, στοχεύοντας στη διόρθωση των σημαδιών πρόωρης γήρανσης, μεταξύ των οποίων και οι δυσχρωμίες.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer