Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

  Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας μας, αυτό είναι αποδεδειγμένο πέρα από κάθε αμφιβολία. Πλέον γνωρίζουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) ευθύνεται για το 90% των ορατών αλλαγών που συμβαίνουν στην επιδερμίδα ενώ δύο ακόμα τύποι ακτινοβολίας που ανήκουν στο φάσμα του ηλιακού φωτός, η υπέρυθρη και το ορατό φως, έχουν μερίδιο από τις επιπτώσεις στο δέρμα.

  Πιο συγκεκριμένα, η ακτινοβολία UV πυροδοτεί τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, οι οποίες επιτίθενται στα κύτταρα προκαλώντας φλεγμονές, μεταλλάξεις του DNA, βλάβες των πρωτεϊνών, αποδόμηση του δικτύου του κολλαγόνου και της ελαστίνης κλπ. Αποτέλεσμα: σημάδια πρόωρης γήρανσης, δηλαδή ρυτίδες, χαλάρωση, καφέ κηλίδες , ανομοιόμορφη υφή και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Με δεδομένο πως η έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο κρύβει τους ίδιους κινδύνους τόσο το καλοκαίρι στην παραλία όσο και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, όπου η ακτινοβολία UV επιτίθεται σιωπηλά προκαλώντας βλάβες που συνήθως δεν γίνονται άμεσα ορατές, είναι προφανές γιατί οι ειδικοί επιμένουν στη χρήση ενός αντηλιακού με υψηλό SPF κάθε μέρα.

  Τι δειχνει το SPF;

  Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Skin Cancer Foundation, το SPF, ο δείκτης αντηλιακής προστασίας δηλαδή, δηλώνει πόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί η UV ακτινοβολία για να προκαλέσει ερύθημα στην επιδερμίδα σας όταν φοράτε το συγκεκριμένο αντηλιακό (πάντα ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες σωστής εφαρμογής) σε σχέση με το χρόνο που χρειάζεται χωρίς την μεσολάβηση της αντηλιακής προστασίας. Για παράδειγμα, με ένα SPF30 οι ακτίνες UV θα χρειαστούν 30 φορές περισσότερο χρόνο για να προκαλέσουν έγκαυμα στην επιδερμίδα σας σε σύγκριση με τον χρόνο που θα τους έπαιρνε για να προκαλέσουν την ίδια βλάβη σε γυμνό δέρμα.

  Οι ειδικοί, μάλιστα, εξηγούν πως ένας δείκτης προστασίας 30 επιτρέπει περίπου στο 3% των ακτίνων UVB να «χτυπήσουν» την επιδερμίδα ενώ το SPF50 επιτρέπει στο 2% αυτών των ακτίνων. Μπορεί να μοιάζει μικρή η διαφορά, όμως αναλύοντας τα δεδομένα καταλαβαίνει κανείς πως το SPF30 επιτρέπει τελικά να φτάσει στην επιδερμίδα σας 50% περισσότερη ακτινοβολία UV. Από την άλλη, όμως, τονίζουν την παγίδα που κρύβεται πίσω από το πολύ υψηλό SPF: δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στον χρήστη, με αποτέλεσμα να μένει περισσότερο στον ήλιο από όσο πρέπει ή να μην το ανανεώνει όσο τακτικά χρειάζεται, καταλήγοντας τελικά με περισσότερες βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία.

  Ποια ειναι η πιο εξυπνη στρατηγικη κατω απο τον ηλιο;

  Σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation, είναι πολύ σημαντικό να καταρχήν να επιλέξετε μια αντηλιακή σύνθεση με πολύ υψηλό SPF, η οποία να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, δηλαδή από την UVA και την UVB. Όσον αφορά στα φίλτρα, τα ορυκτά (φυσικά) αντηλιακά φίλτρα μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και μπλοκάρουν τις ακτίνες UV σαν ασπίδα (πρωταγωνιστής σε αυτή την κατηγορία φίλτρων είναι το διοξείδιο του τιτανίου). Τα οργανικά (χημικά) αντηλιακά φίλτρα από την άλλη, διεισδύουν στο δέρμα για να διασκορπίσουν και να απορροφήσουν τις υπεριώδεις ακτίνες σαν σφουγγάρι.

  Τα αντηλιακά της SkinCeuticals συνδυάζουν φυσικά και χημικά αντηλιακά φίλτρα προκειμένου να προσφέρουν τη βέλτιστη προστασία από τις UVA/UVB αλλά και έξτρα οφέλη όπως ενυδάτωση, αντοχή στο νερό και εξαιρετική εφαρμογή. Για προστασία από τη φωτογήρανση, επιλέξτε την αντηλιακή κρέμα προσώπου Ultra Facial Defense SPF50. Ενισχυμένο με φωτοσταθερά, τελευταίας τεχνολογίας φίλτρα UV- και συγκεκριμένα τα Mexoryl SX/XL- αυτό το υψηλής προστασίας αντηλιακό αποτρέπει τη διάσπαση του κολλαγόνου από την υπεριώδη ακτινοβολία, μια διαδικασία που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση.

  Αν θέλετε υψηλή αντηλιακή προστασία με ένα αδιόρατο πέπλο χρώματος και λάμψης, η αντηλιακή κρέμα Mineral Radiance UV Defense SPF50 είναι ιδανική για εσάς. Αυτό το επαναστατικό, λεπτόρρευστο αντηλιακό με 100% φυσικά φίλτρα, παρέχει υψηλή, ευρέως φάσματος προστασία ενώ ενισχύει τον φυσικό τόνο και τη λάμψη του δέρματος. Μαζί με τα φυσικά UV φίλτρα, περιέχει εκχύλισμα πλαγκτόν artemisia salina που αυξάνει την άμυνα του δέρματος απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία και το θερμικό στρες, καθώς και χρωστικές νέας γενιάς που γίνονται ένα με την επιδερμίδα, βελτιώνοντας ορατά τον τόνο της. Έξτρα προσόν του: η μοναδική τεχνολογία «shake then apply» που βοηθά στην εξασφάλιση της ομοιόμορφης κατανομής των δραστικών συστατικών του για μέγιστη αποτελεσματικότητα και προστασία.

  Μην ξεχνάτε: Ένα αντηλιακό με πολύ υψηλό SPF από μόνο του δεν αρκεί για να προστατευτείτε αποτελεσματικά από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Χρειάζεται να εφαρμόζετε γενναιόδωρη ποσότητα προϊόντος με έμφαση στα σημεία που συνήθως ξεφεύγουν της προσοχής σας και να το ανανεώνετε τακτικά. Επιπλέον, έχει μεγάλη σημασία να αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, να προστατεύετε την επιδερμίδα του κεφαλιού με ένα πλατύγυρο καπέλο και τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν την UV ακτινοβολία.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer