Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος απευθύνεται στον δερματολόγο για μια αισθητική επέμβαση. Από αυτούς, δύο είναι οι πιο συχνοί: α) η αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης (πρόωρης ή φυσιολογικής) και β) η πρόληψη, δηλαδή η διατήρηση της καλής ποιότητας του δέρματος, το οποίο καθημερινά βάλλεται από τις εξωτερικές επιθέσεις που επιταχύνουν τους ρυθμούς της γήρανσης.

  Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στο ιατρείο, σύμφωνα με την δερματολόγο κ. Συμεωνίδου, είναι:
  - Οι ενέσιμες θεραπείες προσώπου, όπως η χρήση νευροτοξίνης για την αποκατάσταση ή την πρόληψη των ρυτίδων έκφρασης
  - Τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος για την αποκατάσταση του ΄΄χαμένου” όγκου και του περιγράμματος του προσώπου
  -  Οι ειδικές μεσοθεραπευτικές ουσίες, τα εξειδικευμένα peeling ή τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των λεπτών γραμμών στην περιοχή των ματιών
  -  Τα peelings για λάμψη καθώς και για την αντιμετώπιση των πανάδων και των δυσχρωμιών του δέρματος

  Αρκεί μόνο η θεραπεία στον δερματολόγο;

  Για κάθε ζητούμενο γύρω από τη νεανικότητα, τη φωτεινότητα, την υγεία της επιδερμίδας, ο ειδικός έχει στη διάθεσή του μια «βεντάλια» από θεραπείες και αισθητικές επεμβάσεις που οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει, όμως, και ένα επόμενο βήμα που θεωρείται απαραίτητο από τους experts: πρόκειται για τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων περιποίησης του δέρματος στο σπίτι τα οποία όχι μόνο συντηρούν αλλά και ενισχύουν το αποτέλεσμα των αισθητικών επεμβάσεων, με διαφορετικούς κατά περίπτωση μηχανισμούς. «Η χρήση αυτών των στοχευμένων συνθέσεων φαίνεται πως διεγείρει την σύνθεση του κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση, ενισχύοντας το αποτέλεσμα των ενέσιμων θεραπειών του προσώπου», μας εξηγεί η δερματολόγος κ. Συμεωνίδου και προσθέτει: «Επιπλέον, βοηθάει στην εξομάλυνση της ανομοιόμορφης όψης του φωτογηρασμένου δέρματος, συμβάλλοντας στην βελτίωση των υπερμελαγχρώσεων και των λεπτών γραμμών συντηρώντας και ενισχύοντας το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουμε με τα peelings στο ιατρείο.»
   
  Μετά την αισθητική επέμβαση: Τα σωστά βήματα φροντίδας

  Τρία είναι τα βασικά βήματα περιποίησης του προσώπου στο σπίτι τόσο γενικά όσο και μετά από  αισθητικές επεμβάσεις:
  1.  Καθαρισμός με το κατάλληλο προϊόν ώστε να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα τα συστατικά των προϊόντων που ακολουθούν
  2.  Εφαρμογή του ορού (ή των ορών που θα σας προτείνει ο δερματολόγος) και στη συνέχεια, της εξειδικευμένης κρέμας περιποίησης
  Απαραιτήτως αντηλιακό κάθε πρωί, ως τελευταίο βήμα στην ιεροτελεστία φροντίδας.

  Αυτό που χρειάζεται να διασφαλίσετε είναι πως η φροντίδα στο σπίτι, η οποία ακολουθεί μια αισθητική επέμβαση, είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες της επιδερμίδας σας μετά το treatment, άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου – για αυτό και η επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά, έχει τεράστια σημασία. «Τα Skinceuticals ανήκουν αναμφίβολα στην κατηγορία των προϊόντων που συντηρούν και ενισχύουν το αποτέλεσμα των αισθητικών επεμβάσεων στο σπίτι και γι αυτό τα συστήνω ανεπιφύλακτα στους ασθενείς μου», εξηγεί η κ. Συμεωνίδου. Πώς  το επιτυγχάνουν; «Πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν ισχυρά φαρμακοκαλλυντικά συστατικά, σε υψηλές συγκεντρώσεις, τα οποία απορροφώνται αποδεδειγμένα από το δέρμα. Η δημιουργία τους είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής έρευνας και της χρήσης συστατικών υψηλής τεχνολογίας τα οποία δίνουν ορατά αποτελέσματα. Η επιστήμη πίσω από κάθε σύνθεση της Skinceuticals αλλά και  οι χαρούμενοι  ασθενείς μου, είναι οι δύο λόγοι που τα  εμπιστεύομαι», προσθέτει η ειδικός. 
   
  Πρωτόκολλα SkinCeuticals για το σπίτι: οι προτάσεις της δερματολόγου

  «Πάντα, σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις που εφαρμόζω στο ιατρείο, συστήνω στους ασθενείς μου την κλασική τριάδα των βασικών προϊόντων: Prevent, Correct, Protect ( δηλαδή Πρόληψη, Διόρθωση, Προστασία ) για περιποίηση του προσώπου στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο βοηθούμε στην διατήρηση και ενίσχυση του αποτελέσματος, εξατομικεύοντας φυσικά το πρωτόκολλο, ανάλογα με τις ανάγκες και την ποιότητα του δέρματος του κάθε ασθενούς», τονίζει η κ. Συμεωνίδου.

  Αγαπημένα πρωτόκολλα Skinceuticals της δερματολόγου, τα οποία συνδυάζονται με τις πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω:

  «Ξεκινώ σε όλες τις περιπτώσεις με αντιοξειδωτικό ορό το πρωί που θεωρώ πως μαζί με το αντηλιακό είναι το απόλυτο must have, αφού ενισχύει τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσης του οργανισμού βελτιώνοντας τα σημάδια της γήρανσης.   Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, προτείνω το CE Ferulic, το Phloretin CF ή το Silymarin CF.
  Συνδυαστικά με τις ενέσιμες θεραπείες προσώπου συνήθως συστήνω το HA Intensifier, έναν ορό που αυξάνει και διατηρεί τα φυσικά επίπεδα του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα και ένα αντηλιακό. Αγαπημένο μου, το Mineral Radiance UV Defense SPF 50.
  Μετά τις ενέσιμες θεραπείες ματιών, συστήνω πάντα το εξειδικευμένο αντιοξειδωτικό για τα μάτια AOX+ Eye Gel και το ειδικό αντηλιακό ματιών Mineral Eye SPF 50.
  Μετά τα peelings για λάμψη, προτείνω για το πρωί το Retexturing Activator Serum και οπωσδήποτε αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (π.χ Sheer Mineral SPF 50) και για το βράδυ, το Glycolic 10 Renew Overnight. Συνδυαστικά με τα peelings για τις δυσχρωμίες προτείνω το Discoloration Defense Serum και το αντηλιακό Advance Brightening SPF 50».
   
  Ευχαριστούμε την δερματολόγο κυρία Συμεωνίδου για τις πολύτιμες συμβουλές της.

  Σοφία Συμεωνίδου
  Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος 
  Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 65, Βούλα 16673
  www.skinclinic4you.gr

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer