Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΛΜΙΚΟ ΦΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΛΜΙΚΟ ΦΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

  ●      ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ:
  ●       Βλάβες από τον ήλιο
  ●       Υπερμελάγχρωση
  ●       Κηλίδες γήρανσης
  ●       Σπασμένα αγγεία
  ●       Ροδόχρους νόσος / ερυθρότητα
  ●       Φακίδες
  ●       Εκ γενετής σημάδια
  ●       Ανομοιόμορφη υφή
  ●       Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  ●       Διεσταλμένοι πόροι
  ●       Ακμή
  ●       Ραγάδες
   
  ●       ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, αλλά οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο, αλλά και το περιβάλλον με ζέστη (σάουνα, γυμναστική υψηλής έντασης, κλπ.) για 48 ώρες.
   
  Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
  ●       ΤΙ ΚΑΝΕΙ:  Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός διαχέει στις στοιβάδες του δέρματος ένα ευρύ φάσμα φωτός, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένα μήκη κύματος. Το έντονο παλμικό φως απορροφάται από τα χρωμοφόρα, δηλαδή περιοχές με υψηλή συγκέντρωση χρωστικών, όπου επάγει θερμικό τραυματισμό είτε διασπώντας τις χρωστικές είτε καυτηριάζοντας τα τριχοειδή αγγεία. Όταν διαχέεται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, αυτή η θερμότητα προκαλεί τη συστολή των ινών κολλαγόνου και διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου μέχρι και 6 μήνες μετά από τη θεραπεία έντονου παλμικού φωτός.
   
  ●       ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ:  Το έντονο παλμικό φως είναι αρκετά αποτελεσματικό ενάντια στα σημάδια γήρανσης που οφείλονται στην ακτινοβολία UV. Ωστόσο, ορισμένες ορατές κηλίδες ενδέχεται να είναι σημάδι μη φυσιολογικής ανάπτυξης κυττάρων κάτω από το δέρμα. Αν εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας θεραπείας έντονου παλμικού φωτός, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό επαγγελματία, καθώς το έντονο παλμικό φως μπορεί να κρύψει αυτές τις πολύ σημαντικές για την υγεία ενδείξεις και δεν επηρεάζει τη μη φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη κάτω από το δέρμα. Έτσι, θα μπορούσε να θέσει τον ασθενή σε αυξημένο κίνδυνο για πιθανές καρκινικές ή προκαρκινικές βλάβες πιο προχωρημένου σταδίου οι οποίες δεν θα έχουν μπορέσει να προβλεφθούν.

  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:
  ●       ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Metacell Renewal B3
  ●       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Συμπυκνωμένο γαλάκτωμα με 5% Νιασιναμίδη (Βιταμίνη B3) σε συνδυασμό με συσφιγκτικό Τριπεπτίδιο και 15% καθαρή Γλυκερίνη, για στόχευση των πρώτων σημαδιών φωτογήρανσης. Ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και εξασφαλίζει πιο διαυγή και ομοιόμορφο τόνο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βελτιώνει την όψη των ρυτίδων.

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  ●    Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας έντονου παλμικού φωτός;
  Πολλοί παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο και η ηλικία, επηρεάζουν την έκβαση της θεραπείας έντονου παλμικού φωτός και τη διάρκεια των αποτελεσμάτων της. Παρ’ όλα αυτά, αν ο ασθενής ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και εκτίθεται με ασφάλεια στον ήλιο, τα αποτελέσματα της θεραπείας έντονου παλμικού φωτός θα είναι εμφανή περίπου για έξι μήνες με έναν χρόνο.
   
  ●       Πόσες συνεδρίες έντονου παλμικού φωτός χρειάζονται για να δω αποτέλεσμα;
  Το έντονο παλμικό φως δρα στις βαθύτερες στοιβάδες ενεργοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς επανόρθωσης του δέρματος. Για το λόγο αυτόν, μπορεί να χρειαστεί να περάσει μία εβδομάδα ή και περισσότερο για να υπάρξουν ορατές αλλαγές στο δέρμα. Αν και ακόμα και μία μόνο συνεδρία έντονου παλμικού φωτός μπορεί να είναι αρκετή για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση, η γενική σύσταση είναι να πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε απόσταση τέτοια που να επιτρέπει την αποθεραπεία του δέρματος (συνήθως 4 εβδομάδες). Κάποιοι γιατροί προτιμούν να δουλεύουν με έντονο παλμικό φως ακριβώς γιατί απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες, κάτι που δίνει στον γιατρό τη δυνατότητα να «χτίσει» πάνω στις προηγούμενες θεραπείες και να κάνει προσαρμογές ώστε να βελτιστοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα.
   
  Το αν θα χρειαστούν επιπλέον συνεδρίες για διατήρηση των αποτελεσμάτων μιας θεραπείας έντονου παλμικού φωτός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες περιποίησης του ασθενούς. Ένας ασθενής που ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, φροντίζει το δέρμα του και προσέχει την έκθεσή του στον ήλιο μπορεί να χρειάζεται μόνο δύο συνεδρίες έντονου παλμικού φωτός τον χρόνο. 
   
  ●       Τι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να έχει η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός;
  Το πώς θα ανταποκριθεί ο κάθε ασθενής στη θεραπεία έντονου παλμικού φωτός διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, τη βιολογία, το ιατρικό ιστορικό και τον τρόπο ζωής του. Όταν εκτελείται σωστά, η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στην καθημερινότητά τους (αποφεύγοντας, βέβαια, τον ήλιο και την έντονη άσκηση).

  Αμέσως μετά τη θεραπεία με έντονο παλμικό φως, ο ασθενής μπορεί να νοιώθει σαν να έχει καεί από τον ήλιο, όμως αυτή η αίσθηση υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Η ερυθρότητα και το πρήξιμο μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Οι περιοχές με δυσχρωμίες θα σκουρύνουν και σταδιακά θα ξεφλουδίσουν σε 7-10 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο θα φύγουν και οι όποιες κρούστες έχουν σχηματιστεί. Όλα αυτά είναι σημάδια της φυσικής διαδικασίας ανάρρωσης του δέρματος μετά από τη θεραπεία έντονου παλμικού φωτός και δεν είναι ανησυχητικά, εκτός αν επιμείνουν. Συνιστάται ο ασθενής να χρησιμοποιήσει παγοκύστη και κάποιο ειδικό τζελ ή balm για να ανακουφίσει τη δυσφορία και να επιταχύνει την επούλωση.

  Αν και πολύ σπάνιες, τυχόν πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως φουσκάλες ή οποιοδήποτε σημάδι λοίμωξης, θα πρέπει να αναφέρονται στον γιατρό για παρακολούθηση και αντιμετώπιση.

  ●       Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός είναι καλή μέθοδος αντιγήρανσης;
  Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός προκαλεί ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό στο δέρμα. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται ως κάτι αρνητικό, στην πραγματικότητα η θερμότητα αναγκάζει τις ίνες κολλαγόνου να συσταλούν εξασφαλίζοντας έτσι το αποτέλεσμα «σύσφιγξης» για το οποίο είναι γνωστή η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός. Η διάχυση αυτής της θερμότητας βαθιά μέσα στο δέρμα πυροδοτεί επίσης τη φυσική απόκριση του δέρματος στον τραυματισμό, με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Επιπλέον, οι συσσωρευμένες χρωστικές –είτε πρόκειται για κηλίδες είτε για σπασμένα αγγεία– διασπώνται από το έντονο παλμικό φως και αποβάλλονται φυσικά από το δέρμα. Χάρη σε αυτή τη συνδυασμένη δράση του έντονου παλμικού φωτός που στοχεύει πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση, η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός αποτελεί πολύ δημοφιλή μέθοδο αντιγήρανσης.

  ●     Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός είναι ίδια με το κλασματικό laser;
  Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός συχνά χαρακτηρίζεται λανθασμένα ως laser. Ωστόσο, το έντονο παλμικό φως είναι πολύ διαφορετικό από το laser. Το laser διοχετεύει μια μονοχρωματική πηγή ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι παράγει μια ενιαία, συγκεντρωμένη δέσμη ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος. Στην περίπτωση του κλασματικού laser, αυτή η δέσμη φωτός χωρίζεται σε χιλιάδες μικρότερες δέσμες – δηλαδή στήλες – φωτός. Το έντονο παλμικό φως, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός διαφορετικών μηκών κύματος. Το laser έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο ισχυρό και μπορεί να επιτύχει βελτιώσεις που μια θεραπεία έντονου παλμικού φωτός δεν μπορεί, όπως η αφαίρεση τατουάζ. Εντούτοις, το ευρύ φάσμα φωτός που χρησιμοποιείται στη θεραπεία έντονου παλμικού φωτός δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής και ευελιξίας, ενώ πολλά μηχανήματα έντονου παλμικού φωτός χρησιμοποιούν φίλτρα που μπλοκάρουν ορισμένα μήκη κύματος για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Η διαφορά ανάμεσα στην ισχύ των δύο τεχνολογιών εξηγεί επίσης γιατί το laser είναι συνήθως πιο επώδυνο από τη θεραπεία έντονου παλμικού φωτός.

  ●     Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός είναι επίπονη;
  Η θεραπεία έντονου παλμικού φωτός χορηγείται συνήθως με τη βοήθεια τοπικής κρέμας που μουδιάζει ή ψύχει το δέρμα, κάτι που καθιστά το έντονο παλμικό φως μια θεραπεία ανεκτή σχεδόν από όλους. Ωστόσο, ο πόνος είναι υποκειμενικός – κάποιοι ασθενείς μπορεί να θεωρήσουν τη θεραπεία έντονου παλμικού φωτός ανώδυνη, ενώ άλλοι μπορεί να νοιώσουν ενόχληση. Η αίσθηση της θεραπείας έντονου παλμικού φωτός έχει παρομοιαστεί με την αίσθηση που έχει ένα λαστιχάκι όταν σπάει πάνω στο δέρμα. Και, ενώ μια τέτοια αίσθηση μπορεί να είναι ενοχλητική, δεν είναι επώδυνη ή αφόρητη. Αν ένας ασθενής βιώσει τέτοιο επίπεδο πόνου, θα πρέπει να το συζητήσει με τον γιατρό του και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, όπως μείωση της ισχύος του έντονου παλμικού φωτός, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας έντονου παλμικού φωτός χωρίς όμως να θυσιάζεται η άνεση του ασθενούς. 
   
  * Πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε θεραπεία.
   
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 1: Soothing Cleanser
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 2: C E Ferulic
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 3: Metacell Renewal B3
  ●       ΠΡΟΪΟΝ 4: Sheer Mineral SPF 50
   

  ** Συνιστάται μετά τη θεραπεία να εφαρμόζεται το κατάλληλο πρωτόκολλο περιποίησης στο σπίτι. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού εφαρμόσετε οποιοδήποτε πρωτόκολλο περιποίησης.
  *** Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης και ασφαλείας όλων των προϊόντων.
  **** Αν παρουσιαστεί ερεθισμός, διακόψτε τη χρήση. Αν ο ερεθισμός επιμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer