Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

Αντιοξειδωτικα

Προστασια δερματος από το εσωτερικο προς 
το εξωτερικο & Διορθωση

Τα κατάλληλα διαμορφωμένα τοπικά αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι παρέχουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν την επιδερμίδα. Επιπλέον, μερικά έχουν μια διορθωτική δράση έτσι ώστε να βοηθήσουν στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, να μειώσουν τις δυσχρωμίες και να οδηγήσουν σε πλήρη αντιγηραντική δράση.

Αλλά ποια είναι τα αντιοξειδωτικά, πώς λειτουργούν και ποια άλλα πλεονεκτήματα έχουν αυτά τα ενεργά μόρια για το δέρμα;

Τι ειναι ενα αντιοξειδωτικο;

Ένα αντιοξειδωτικό είναι ένα μόριο που αναστέλλει την οξείδωση άλλων μορίων.

Η οξείδωση είναι ένας τύπος βλάβης που συμβαίνει όταν τα μόρια χάνουν ηλεκτρόνια. Πέντε είδη αντιοξειδωτικών που βρίσκονται φυσικά στο σώμα που προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη είναι: η γλουταθειόνη, η ουβικινόνη, το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), η άλφα τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε) και το άλφα λιποϊκό οξύ. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν με διαφορετικούς μηχανισμούς για να σταματήσουν ή να εξουδετερώσουν τις βλάβες. Από τα πέντε αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στο σώμα, μόνο οι βιταμίνες C και E έχουν αποδειχθεί ότι εισέρχονται στο δέρμα. Επιπλέον, υπάρχουν λίγα αντιοξειδωτικά φυτών που είναι γνωστό ότι λειτουργούν στο δέρμα.

Τι ειναι μια ελευθερη ριζα;

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια με μη ζευγαρωμένα ηλεκτρόνια, κάνοντάς τα ασταθή και πολύ χημικά αντιδραστικά.

Αυτά τα ασταθή μόρια παράγονται από τις υπεριώδεις ακτίνες, την υπέρυθρη ακτινοβολία, τη ρύπανση και τους παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το αλκοόλ και ο καπνός των τσιγάρων. Μέσα στο δέρμα, οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα, το DNA τους και άλλα ζωτικά κυτταρικά συστατικά. Με την πάροδο του χρόνου, η βλάβη από ελεύθερες ρίζες οδηγεί σε ορατά σημάδια επιταχυνόμενης γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων λεπτών γραμμών, ρυτίδων, χαλαρότητας, δισχρωμιών ακόμη και καρκίνου του δέρματος.

Ενώ το αντηλιακό είναι η πρώτη γραμμή άμυνας και απαραίτητο για την προστασία της επιδερμίδας από τις επιζήμιες επιδράσεις των ακτίνων UVA και UVB, τα αντηλιακά φίλτρα προστατεύουν το δέρμα μόνο από το 55% των ελεύθερων ριζών *. Τα τοπικά αντιοξειδωτικά δρουν στο δέρμα για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσουν από τις βλάβες των UV ακτίνων. Η ενσωμάτωση ενός τοπικού αντιοξειδωτικού και αντηλιακού σε καθημερινή θεραπευτική φροντίδα του δέρματος, παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από περιβαλλοντικές βλάβες.

*Haywood, R., et al, J Invest Dermatol 2006;121:862-868

SkinCeuticals:
Η Αντιοξειδωτικη Αρχη

Το 1997, η SkinCeuticals άλλαξε το πρόσωπο της περιποίησης της επιδερμίδας με την εισαγωγή του Serum 10 και Serum 15, των πρώτων σταθεροποιημένων, καθαρών τοπικών αντιοξειδωτικών του L-ασκορβικού οξέος της εταιρείας.

 

Η Διαφοροποιηση της SkinCeuticals

Ένα τοπικό αντιοξειδωτικό βιταμίνης C πρέπει να διεισδύσει στην επιδερμίδα για να είναι αποτελεσματικό. Αυτό εξαρτάται από τρεις παράγοντες: Τη μορφή της βιταμίνης C που χρησιμοποιείται, τη συγκέντρωση και το pH του διαλύματος.

Ο καθηγητής Sheldon Pinnell, ιδρυτής της SkinCeuticals, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την αντιοξειδωτική σύνθεση και ανακάλυψε αυτούς τους παράγοντες, γνωστούς σήμερα ως δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Duke Antioxidant. Η SkinCeuticals είναι το μόνο εμπορικό σήμα για τη διαμόρφωση αντιοξειδωτικών σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα.

Τα χρόνια έπειτα από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κάθε επακόλουθη παραγωγή αντιοξειδωτικών έχει υποβληθεί σε αυστηρές κλινικές μελέτες -και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα: Τα τοπικά αντιοξειδωτικά της SkinCeuticals εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες για την προστασία του εσωτερικού χώρου, ενώ συνθέτουν την παραγωγή κολλαγόνου για εξωτερική διόρθωση.

Μαθετε περισσοτερα>

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer