Ενημερωθείτε για ό,τι καινούριο συμβαίνει στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, της ομορφιάς και της Skinceuticals

Κλείσιμο

Είσοδος ή εγγραφή

Δεν έχετε ακόμα λογαριασμό

Εγγραφη>

 • Home >
 • Ποια ειναι τα ισχυροτερα αντιοξειδωτικα για το δερμα;
SkinCeuticals | Φαρμακευτικά Καλλυντικά Δέρματος

Βρείτε ένα σημείο πώλησης SkinCeuticals

Ποια ειναι τα ισχυροτερα αντιοξειδωτικα για το δερμα;


  Στη λίστα με τους ισχυρούς, σταθερούς συμμάχους της υγείας και νεανικής όψης του δέρματος, τα αντιοξειδωτικά προσώπου κατέχουν σημαντική και αναντικατάστατη θέση. Και αυτό γιατί αποστολή τους είναι να προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες, την υπέρυθρη ακτινοβολία, τη ρύπανση, το αλκοόλ, το κάπνισμα.

  Πως δρουν οι ελευθερες ριζες;

  Οι ελεύθερες ρίζες πυροδοτούν τη διαδικασία της οξείδωσης η οποία βλάπτει τα κύτταρα, το DNA τους και άλλα ζωτικά κυτταρικά συστατικά. Με την πάροδο του χρόνου, η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες οδηγεί σε ορατά σημάδια πρόωρης γήρανσης όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

  Τι προσφερουν τα αντιοξειδωτικα προσωπου;

  Σε αυτή την βλαπτική δράση τους οι ελεύθερες ρίζες βρίσκουν «απέναντί» τους τα αντιοξειδωτικά προσώπου, που, ανάλογα με τον μηχανισμό που λειτουργεί το καθένα:

  • - σταματούν ή εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, την πρωταρχική αιτία της γήρανσης
  • - μειώνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • - διατηρούν το δέρμα διαυγές και υγιές1  Στο σώμα μας υπάρχουν φυσικά 5 είδη αντιοξειδωτικών από τα οποία, όμως, μόνο οι Βιταμίνες C και Ε έχουν το σπουδαίο πλεονέκτημα να εισέρχονται στο δέρμα.

  Η ερευνα της SkinCeuticals

  Πάνω σε αυτήν ακριβώς τη δράση τους επικεντρώθηκε και η έρευνα της Skinceuticals η οποία το 1997 άλλαξε όσα ξέραμε για τη φροντίδα της επιδερμίδας, παρουσιάζοντας τα πρώτα serum με σταθεροποιημένα, καθαρά τοπικά αντιοξειδωτικά L-ασκορβικού οξέος. Σήμερα η SkinCeuticals θεωρείται το ΄χρυσό πρότυπο’ στα «αντιοξειδωτικά για το δέρμα»,  με τέσσερις γενιές τοπικών αντιοξειδωτικών σκευασμάτων, 10 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πάνω από 200 μελέτες δημοσιευμένες σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, να το αποδεικνύουν.

  «Το δέρμα είναι εκ φύσεως φτιαγμένο να επανορθώνεται. Όταν δέχεται πληθώρα επιθέσεων από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, το δέρμα πρέπει να εστιάσει στην εξουδετέρωση της οξειδωτικής βλάβης που περιορίζει την ικανότητά του να αυτο-επανορθώνεται», εξηγεί ο Ιατρός Sheldon Pinnell , Ιδρυτής της Skinceuticals «Η καθημερινή χρήση αντιοξειδωτικών προσώπου με καθαρή βιταμίνη C, εφόσον αυτά είναι σχεδιασμένα να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα, παρέχει προστασία ενάντια στη βλάβη και ενισχύει τους μηχανισμούς αυτο-επανόρθωσης, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης»2.

  Η απαντηση της SkinCeuticals

  Έτσι, η Skinceuticals δίνει τη δυνατότητα σε κάθε τύπο δέρματος να απολαύσει τα προνόμια ενός αντιοξειδωτικού ορού με υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη C, ο οποίος θεωρείται το πρωταρχικό βήμα στο ολοκληρωμένο πρωτόκολλο αντιγήρανσης της Skinceuticals. Πιο συγκεκριμένα, οι οροί αυτοί έχουν σχεδιαστεί για να:

  • - προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απορρόφηση της βιταμίνης C από το δέρμα
  • - προλαμβάνουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες
  • - βελτιώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες
  • - μειώνουν την οξείδωση του σμήγματος

  Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνον τον αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C της SkinCeuticals που ταιριάζει στον τύπο δέρματος σας αλλά και στις πιο εξειδικευμένες ανάγκες του – συγκεκριμένα:

  CE FERULIC

  Το C E Ferulic «απαντά» στη γήρανση και την ευαισθησία του δέρματος, με έναν συνδυασμό από 15% καθαρή βιταμίνη C, 1% καθαρή βιταμίνη Ε και 0,5% φερουλικό οξύ. Με καθημερινή χρήση, εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που οφείλονται στους συνδυαστικούς επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία2, ρύπανση, υπέρυθρη ακτινοβολία) ενώ συμβάλλει στη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αυξάνει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του δέρματος. Ο συνδυασμός φερουλικού οξέος με τη Βιταμίνη C και Ε έχει συνεργιστική δράση που παρέχει 8 φορές μεγαλύτερη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις3.

  PHLORETIN CF

  Το Phloretin CF προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που οφείλονται στις ακτίνες UVA/UVB και στη ρύπανση ενώ ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο δυσχρωμίες, θαμπάδα και λεπτές γραμμές. Mε ένα «κοκτέιλ» από 10% καθαρή βιταμίνη C, 2% φλορετίνη και 0,5% φερουλικό οξύ, o μηχανισμός δράσης λειτουργεί συνεργιστικά ώστε να παρέχει προστασία ευρέος φάσματος4.

  SILYMARIN CF

  Νέο μέλος της «οικογένειας», το Silymarin CF, είναι ένας πανίσχυρος αντιοξειδωτικός ορός βιταμίνης C ειδικά μελετημένος για το λιπαρό και με τάση για ακμή δέρμα, καθώς προλαμβάνει την οξείδωση του σμήγματος που, σύμφωνα με έρευνες, οδηγεί στην έξαρση των ατελειών. Στη σύνθεσή του περιέχονται καθαρή βιταμίνη C σε ποσοστό 15% συνδυάζεται με 0,5% σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου), 0,5% φερουλικό οξύ και 0,5% σαλικυλικό οξύ, με στόχο:

  • - Να προσφέρει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν οι περιβαλλοντικές επιθέσεις
  • - Να προλάβει την οξείδωση του σμήγματος που μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειες
  • - Να μειώσει τη λιπαρότητα σε μόλις 1 εβδομάδα κατά 16%5
  • - Να λειάνει τις λεπτές γραμμές και να ενισχύσει τη διαύγεια του δέρματος.

  Πηγες

  • 1: https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging
  • Φωτογήρανση και Οξειδωτικό Στρες και Προστασία που Παρέχεται από Τοπικά Αντιοξειδωτικά
  • Pinnell, S.R, J Am Acad Dermatol. 48(1): 1-19, 2003.
  • 2:  Τα τοπικά αντιοξειδωτικά δρουν στο δέρμα για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσουν από τις βλάβες των UV ακτίνων. Η ενσωμάτωση ενός τοπικού αντιοξειδωτικού και αντηλιακού σε καθημερινή θεραπευτική φροντίδα του δέρματος, παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από περιβαλλοντικές βλάβες.
  • 3: Το φερουλικό οξύ σταθεροποιεί ένα διάλυμα βιταμινών C και E και διπλασιάζει τη φωτοπροστασία του δέρματος. Fu-Hsiung Lin 1, Jing-Yi Lin, Ravindra D Gupta, Joshua A Tournas, James A Burch, M Angelica Selim, Nancy A Monteiro-Riviere, James M Grichnik, Jan Zielinski, Sheldon R Pinnell
  • 4: Προστατευτικά αποτελέσματα ενός τοπικού αντιοξειδωτικού μείγματος που περιέχει βιταμίνη C, φερουλικό οξύ και φλορετίνη κατά των βλαβών της υπεριώδους ακτινοβολίας στο ανθρώπινο δέρμα. Journal of Cosmetic Dermatology 2008
  • Ένα Τοπικό Αντιοξειδωτικό Διάλυμα που Περιέχει Βιταμίνες C και E σταθεροποιημένο από Φερουλικό Οξύ Παρέχει Προστασία στο Ανθρώπινο Δέρμα Ενάντια σε Ζημιές που Προκαλούνται από την Υπεριώδη Ακτινοβολία
  • Pinnell, S. et al. J Am Acad Dermatol. 59(3):418-25, 2008.
  • 5: Πρωτόκολλο: μονοκεντρική κλινική μελέτη 8 εβδομάδων που διενεργήθηκε σε 55 γυναίκες, ηλικίας 18+ ετών, με ήπια έως μέτριας έντασης σημάδια φωτογήρανσης. Το Silymarin CF εφαρμόστηκε μία φορά ημερησίως, σε συνδυασμό με αντηλιακό.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer